Danes je blagajna odprta od 17:30 do 21:30 (odpre se čez 14:24).

H4Z4RD H4Z4RD

Jonas Govaerts / Belgija / 2022 / 88 min

Noah ima rad svoje dekle, svojo hčerko in svoj avto, toda ko sprejme na videz preprosto uslugo, se znajde v dirki, zaradi katere lahko izgubi bodisi ljubljeni avto, družino ali življenje. Sledi pogovor z režiserjem!

Fotografije

H4Z4RD

Film z neustavljivim tempom, ki je skoraj v celoti posnet iz notranjosti avtomobila, iz katerega odmevata trance in eurohouse devetdesetih, pokaže, kaj pomeni, da v žanrskem filmu pravzaprav ni pravil. Naj gre za divje pregone, napade živali, granate ali halucinacije, gledalci na tej nori – in noro zabavni – vožnji po Antwerpnu postanemo nič hudega sluteči sopotniki na zadnjih sedežih. Drugi celovečerec Jonasa Govaertsa je kul film, kakršnih ne delajo prav pogosto. 

»Scenarist Trent Haaga (Cheap Thrills, Deadgirl) in režiser Jonas Govaerts (Welp) združita moči in pritisneta na plin v gonzo akcijskem trilerju H4Z4RD. Preprost dan v življenju voznika in njegovega ljubljenega avtomobila hitro uide izpod nadzora ter gledalce popelje na zabavno in nasilno vznemirljivo vožnjo po ulicah Antwerpna. H4Z4RD prinaša visokooktansko vznemirjenje, smeh in več kot le peščico šokantnih trenutkov.« 
– Meagan Navarro, Bloody Disgusting

 »H4Z4RD je poln nepozabnih, za crknit smešnih presenečenj, o katerih se boste pogovarjali še dolgo po odjavni špici. Film, ki ga podžiga kemija med resnim Noahom (Dimitri Thivaios) in klovnovskim Carlosom (Jeroen Perceval), je popoln polnočni buddy movie z izrazito evropskim pridihom.«
– Lori Donnelly, Fantastic Fest 

»Gledalci pariškega festivala fantastičnega filma leta 2017 se zagotovo z naklonjenostjo spominjajo grandioznega 68 Kill Trenta Haage. Haaga je otrok kultne produkcije Troma, kjer si je privzgojil tisto ‘white trash’ ostrino in duha, ki ga ohranja v vseh svojih produkcijah in scenarijih. /…/ Njegov krvavi humor se poda vsem možnim estetikam, vključno s čudovito čudaškim kičem Jonasa Govaertsa. Rednecki vseh držav, združite se!«
Pariški festival fantastičnega filma

Klub Kinodvor

Postanite član in izkoristite naše ugodnosti! Članstvo poleg znižane cene vstopnic prinaša številne druge ugodnosti.

Aktualno

Črni čaj Black Tea

Abderrahmane Sissako

petek, 21. 06. 2024 / 18:30 / Dvorana

Veliki poet afriškega filma Abderrahmane Sissako (Čakajoč na srečo) se vrača z melanholično romanco, postavljeno v afriško četrt tretjega največjega kitajskega mesta.

Joan Baez: Jaz sem hrušč Joan Baez: I Am a Noise

Miri Navasky, Maeve O’Boyle, Karen O’Connor

petek, 21. 06. 2024 / 19:00 / Mala dvorana

Intimen dokumentarni portret, v katerem legendarna pevka in aktivistka neobičajno odkrito spregovori o svojem življenju na odru in za njim.

Naključni morilec Hit Man

Richard Linklater

petek, 21. 06. 2024 / 21:30 / Kinodvorišče

Film Richarda Linklaterja (Fantovska leta, Pred polnočjo) – bolj ali manj resnična zgodba o lažnem najetem morilcu – je domiselna eksistencialna komedija o identiteti, predvsem pa seksi, zabavna in nenehno presenetljiva filmska poslastica.