Danes je blagajna odprta od 17:15 do 20:30 (odprto še 03:06, tel: 01 239 22 17).

H4Z4RD H4Z4RD

Jonas Govaerts / Belgija / 2022 / 88 min

Noah ima rad svoje dekle, svojo hčerko in svoj avto, toda ko sprejme na videz preprosto uslugo, se znajde v dirki, zaradi katere lahko izgubi bodisi ljubljeni avto, družino ali življenje. Sledi pogovor z režiserjem!

Fotografije

H4Z4RD

Film z neustavljivim tempom, ki je skoraj v celoti posnet iz notranjosti avtomobila, iz katerega odmevata trance in eurohouse devetdesetih, pokaže, kaj pomeni, da v žanrskem filmu pravzaprav ni pravil. Naj gre za divje pregone, napade živali, granate ali halucinacije, gledalci na tej nori – in noro zabavni – vožnji po Antwerpnu postanemo nič hudega sluteči sopotniki na zadnjih sedežih. Drugi celovečerec Jonasa Govaertsa je kul film, kakršnih ne delajo prav pogosto. 

»Scenarist Trent Haaga (Cheap Thrills, Deadgirl) in režiser Jonas Govaerts (Welp) združita moči in pritisneta na plin v gonzo akcijskem trilerju H4Z4RD. Preprost dan v življenju voznika in njegovega ljubljenega avtomobila hitro uide izpod nadzora ter gledalce popelje na zabavno in nasilno vznemirljivo vožnjo po ulicah Antwerpna. H4Z4RD prinaša visokooktansko vznemirjenje, smeh in več kot le peščico šokantnih trenutkov.« 
– Meagan Navarro, Bloody Disgusting

 »H4Z4RD je poln nepozabnih, za crknit smešnih presenečenj, o katerih se boste pogovarjali še dolgo po odjavni špici. Film, ki ga podžiga kemija med resnim Noahom (Dimitri Thivaios) in klovnovskim Carlosom (Jeroen Perceval), je popoln polnočni buddy movie z izrazito evropskim pridihom.«
– Lori Donnelly, Fantastic Fest 

»Gledalci pariškega festivala fantastičnega filma leta 2017 se zagotovo z naklonjenostjo spominjajo grandioznega 68 Kill Trenta Haage. Haaga je otrok kultne produkcije Troma, kjer si je privzgojil tisto ‘white trash’ ostrino in duha, ki ga ohranja v vseh svojih produkcijah in scenarijih. /…/ Njegov krvavi humor se poda vsem možnim estetikam, vključno s čudovito čudaškim kičem Jonasa Govaertsa. Rednecki vseh držav, združite se!«
Pariški festival fantastičnega filma

Klub Kinodvor

Postanite član in izkoristite naše ugodnosti! Članstvo poleg znižane cene vstopnic prinaša številne druge ugodnosti.

Aktualno

Tiho dekle An Cailín Ciúin

Colm Bairéad

četrtek, 01. 06. 2023 / 18:15 / Dvorana

Tiho presunljiva, rahločutna pripoved o odraščanju, ki skozi oči mlade protagonistke raziskuje vprašanja družine, osamljenosti in žalovanja. Film, posnet v redko slišanem irskem jeziku, je navdušil tako gledalce kot kritike ter prejel številna priznanja, vključno z veliko nagrado v sekciji Generacija Kplus v Berlinu in nominacijo za oskarja za najboljši mednarodni celovečerec.

Izginjanje Verschwinden/Izginjanje

Andrina Mračnikar

četrtek, 01. 06. 2023 / 19:15 / Mala dvorana

Filmska ustvarjalka Andrina Mračnikar se poda v svojo južnokoroško domovino, da bi raziskala, zakaj slovenski jezik in slovenska kultura čedalje bolj izginjata iz vsakdanjega življenja. Dokumentarec, ki spretno prepleta osebno in politično, je prejel nagrado občinstva na graškem festivalu Diagonale.

Zadnjič

Mona Lisa in krvava luna Mona Lisa and the Blood Moon

Ana Lily Amirpour

četrtek, 01. 06. 2023 / 20:30 / Dvorana

Film ameriške režiserke iranskih korenin Ane Lily Amirpour (Ponoči hodi sama) je zgodba o outsiderki, ki v kaosu sodobnega sveta išče svoj prostor pod (polno) luno. Mona Lisa in krvava luna je z neonom in estetiko B-filma prežeta pravljica za odrasle, prisrčna sci-fi komedija in bizaren fantazijski triler.