Danes je blagajna odprta od 09:00 do 21:00 (odpre se čez 06:18).

Grške smokvice Griechische Feigen

Siggi Götz (Sigi Rothemund) / Nemčija / 1977 / 95 min / nemščina

»Dekle, ki je dalo (s sebe) vse, da bi našlo ljubezen.«

Privlačna mladenka Patricia (Betty Vergès) preživlja brezskrbno poletje v grški vili svojih premožnih staršev. A počitnic je konec in Patricia se mora vrniti v München, da bi nadaljevala s študijem, po katerem jo čaka obetavna kariera. Toda dekle ima druge načrte. Na letališču svojo letalsko vozovnico prepusti mlademu paru in se odpravi na ljubezensko odisejado po razbeljeni in razgaljeni Grčiji – deželi strasti in izobilja. Opremljena z diktafonom, na katerega beleži svoja spoznanja o moških, poskakuje od ene do druge posteljne avanture, s plaže v šotor, iz šotora na jadrnico, da bi spotoma našla sebe in nazadnje še pravo ljubezen.          

Slogino zimzeleno uspešnico, zahodnonemške mehkoerotične Grške smokvice, si je ob prvem predvajanju v Ljubljani ogledalo vrtoglavih 56.214 gledalcev, s čimer je postala drugi največji hit ljubljanskih kinematografov leta 1979.

Na sporedu Kina Sloga od 26. decembra 1978  do 21. februarja 1979 in od 28. oktobra do 11. novembra 1980.

Klub Kinodvor

Postanite član in izkoristite naše ugodnosti! Članstvo poleg znižane cene vstopnic prinaša številne druge ugodnosti.

Aktualno

Prvič v kino / Razprodano

Lini in Lazi The Smeds and the Smoos

Samantha Cutler, Daniel Snaddon

sobota, 09. 12. 2023 / 10:00 / Dvorana

Novi animirani film po knjižni predlogi Julie Donaldson in Axela Schefflerja iz studia Magic Light Pictures, ki nam je v preteklih letih postregel s filmskimi adaptacijami njunih knjižnih uspešnic: Zverjasec, Zverjašček, Bi se gnetli na tej metli, Zog, Polž na potepu na kitovem repu in drugimi.

Medvedkov božični čudež Teddybjørnens jul

Andrea Eckerbom

sobota, 09. 12. 2023 / 11:45 / Dvorana

Božična zgodba o novem prijateljstvu med čarobnim plišastim medvedkom in deklico Manco.

Dodatna projekcija

Pretekla življenja Past Lives

Celine Song

sobota, 09. 12. 2023 / 14:15 / Dvorana

Film, ki ga je navdihnilo režiserkino resnično življenje, svojo pripoved lahkotno, nežno in prefinjeno spleta do nepričakovano silovitega čustvenega vrhunca. Veliko odkritje Sundancea in Berlinala ter eden najboljših filmov leta po mnenju številnih kritikov!