Danes je blagajna odprta od 15:15 do 21:00 (za danes zaprto).
Animateka 2011

Grdi Raček Gadkii utenok

Garri Bardin / Rusija / 2010 / 74 min / angleščina, ruščina

režija: Garri Bardin, scenarij: Garri Bardin na podlagi zgodbe/based on the story by Hans Christian Andersen, animacija: Irina Sobinova-Kassil, Olga Veselova, Tatjana Molodova, Vladimir Khomoutov, Maria Parfenova, V. Lazarenko-Manevič, kamera: Ivan Remizov, montaža: N. Volkova, glasba: Pjotr Iljič Čajkovski, Sergej Anačkin, zvok: G. Panine, Alexandre Khassine, V. Chouster, produkcija: Studio Stayer

Na ruski perutninski farmi petelinček za ograjo odkrije velikansko jajce. Skrivaj ga doda v gnezdo bližnje kokoši. Žival, ki se izvali, se precej razlikuje od drugih piščet. Ta jo ustrahujejo in se neizmerno zabavajo ob njenem poniževanju in izključevanju iz svojih vsakdanjih opravkov.

Prvi celovečerec Garrija Bardina je priredba pravljice Hansa Andersena, zasnovana kot muzikal z glasbo Čajkovskega. “Čeprav je Grdi raček film za otroke, je hkrati tudi pristna satira na ruski ultranacionalizem; norčuje se iz grmečega patriotizma in političnih voditeljev, ki so strahopetni, že naslednji trenutek pa imajo polna usta velikih besed in se jim pretiran napuh nabira v tolščo. Bardin rad parodira državno himno (kar nekajkrat), ki jo uporabi v bebavem bahaštvu propagandnih filmov. S tega stališča njegov grdi raček začne spominjati na dobrohotnega migranta, ki se, karkoli bo naredil, nikoli ne bo mogel vključiti v negostoljubno družbo, v kateri se je znašel.” (Marcel Jean)

Garri Bardin, rojen leta 1941 v ruskem Orenburgu, je študiral dramsko umetnost in se kot igralec zaposlil v Gogol Theatru. Po začetnem obdobju kariere, ko je deloval kot igralec, dramatik in gledališki producent, je leta 1975 prestopil na področje animacije. S svojim delom na tem področju si je prislužil številne mednarodne nagrade.

Klub Kinodvor

Postanite član in izkoristite naše ugodnosti! Članstvo poleg znižane cene vstopnic prinaša številne druge ugodnosti.

Aktualno

Tako zraste ... Tako zraste ...

Miha Kalan, Jernej Žmitek

sobota, 23. 10. 2021 / 10:00 / Dvorana

Rije, leze, čofota, skače, plava, frfota, pleza, leta in skaklja z majhnega v velikega! Nova serija šestih kratkih animiranih filmov, v kateri iz majhnega v velikega zrastejo metulj, žaba, polž, petelin, netopir in riba.

Oče The Father

Florian Zeller

sobota, 23. 10. 2021 / 14:15 / Dvorana

Gledalec se znajde v glavi protagonista, ki obupano išče izgubljene koščke sestavljanke, da bi znova sestavil sliko svojega življenja. Pretresljiva drama, ki se poigrava z elementi trilerja in srhljivke, je Anthonyju Hopkinsu prinesla letošnjega oskarja za najboljšega igralca.

Kinobalon / Premiera

Nelly Rapp: agentka za pošasti Nelly Rapp – Monsteragent

Amanda Adolfsson

sobota, 23. 10. 2021 / 17:15 / Dvorana

Družinski filmski potep k duhovom, vampirjem in volkodlakom.