Danes je blagajna odprta od 13:45 do 21:00 (odprto še 01:46, tel: 01 239 22 17).

Gozdovi so še vedno zeleni Gozdovi so še vedno zeleni

Marko Naberšnik / Slovenija, Avstrija / 2013 / 107 min / podnapisi, nemščina / 16+

Težko ranjeni stotnik Jan in vojak Jakob ne smeta zapustiti postojanke, hkrati pa ne moreta pričakovati pomoči. Kolebata med vprašanjem vojaške časti in želja po vrnitvi domov.

režija Marko Naberšnik, scenarij Marko Naberšnik, Robert Hofferer, fotografija Miloš Srdić, glasba Michael Wollny, igrajo Michael Kristof (Jakob Lindner), Simon Šerbinek (Jan Kopetzky), Clemens Aap Lindenberg (general), Kristian Hodko (Karl Hafner), distribucija FIVIA - Vojnik 

festivali, nagrade Šanghaj 2014, Jagran 2014, Cottbus 2014, Liffe 2014

IMDb Uradna stran

Prva svetovna vojna; avstro-ogrska monarhija na soški fronti bije bitko proti Kraljevini Italiji. Po italijanskem topnem napadu na postojanki visoko v gorah ostaneta živa le češki stotnik Jan Kopetzky in vojak Jakob Lindner. Stotnik je hudo ranjen in mladi, neizkušeni vojak je bil na fronto vpoklican šele pred kratkim. Brez zalog hrane, vode in navodil poveljstva postane preživetje brez izgube dostojanstva in človečnosti prava eksistencialna preizkušnja. Jakob ostane na stražarskem prostoru z umirajočim stotnikom. Njuna edina zveza z zunanjim svetom je vojaški telefon.

Klub Kinodvor

Postanite član in izkoristite naše ugodnosti! Članstvo poleg znižane cene vstopnic prinaša številne druge ugodnosti.

Aktualno

Razprodano

TÁR TÁR

Todd Field

četrtek, 02. 02. 2023 / 19:30 / Dvorana

Todd Field (V pasti, Mali otroci) raziskuje teme moči in slave ter zastavlja večno vprašanje, ali lahko umetnost ločimo od umetnika. Cate Blanchett je za vlogo genialne in brezobzirne dirigentke na vrhuncu kariere zasluženo prejela zlati globus in nagrado za najboljšo igralko v Benetkah. Šest nominacij za oskarja, med drugim za najboljšo glavno igralko, film in režijo!

Vsa ta lepota in prelivanje krvi All the Beauty and the Bloodshed

Laura Poitras

četrtek, 02. 02. 2023 / 21:00 / Mala dvorana

Globoko osebni in hkrati izrazito politični dokumentarec Laure Poitras (Citizenfour) raziskuje neločljivo povezanost med aktivizmom ter življenjem in umetniškim delom Nan Goldin, ene najvidnejših svetovnih fotografinj. Zlati lev za najboljši film na lanskem festivalu v Benetkah.

Po soncu Aftersun

Charlotte Wells

petek, 03. 02. 2023 / 16:15 / Dvorana

Režiserko je brskanje po starih družinskih albumih navdihnilo k razmisleku o tem, kako morda nikoli ne bomo zares razumeli kompleksnega notranjega življenja ljudi, ki jih imamo radi. Njen globoko osebni, slogovno izvirni in ganljivi celovečerni prvenec je navdušil kritike na festivalu v Cannesu in se uvrstil na številne lestvice najboljših filmov leta 2022.