Danes je blagajna odprta od 10:00 do 21:30 (odpre se čez 29 minut).

Gozdovi so še vedno zeleni Gozdovi so še vedno zeleni

Marko Naberšnik / Slovenija, Avstrija / 2013 / 107 min / podnapisi, nemščina / 16+

Težko ranjeni stotnik Jan in vojak Jakob ne smeta zapustiti postojanke, hkrati pa ne moreta pričakovati pomoči. Kolebata med vprašanjem vojaške časti in želja po vrnitvi domov.

režija Marko Naberšnik, scenarij Marko Naberšnik, Robert Hofferer, fotografija Miloš Srdić, glasba Michael Wollny, igrajo Michael Kristof (Jakob Lindner), Simon Šerbinek (Jan Kopetzky), Clemens Aap Lindenberg (general), Kristian Hodko (Karl Hafner), distribucija FIVIA - Vojnik 

festivali, nagrade Šanghaj 2014, Jagran 2014, Cottbus 2014, Liffe 2014

IMDb Uradna stran

Prva svetovna vojna; avstro-ogrska monarhija na soški fronti bije bitko proti Kraljevini Italiji. Po italijanskem topnem napadu na postojanki visoko v gorah ostaneta živa le češki stotnik Jan Kopetzky in vojak Jakob Lindner. Stotnik je hudo ranjen in mladi, neizkušeni vojak je bil na fronto vpoklican šele pred kratkim. Brez zalog hrane, vode in navodil poveljstva postane preživetje brez izgube dostojanstva in človečnosti prava eksistencialna preizkušnja. Jakob ostane na stražarskem prostoru z umirajočim stotnikom. Njuna edina zveza z zunanjim svetom je vojaški telefon.

Klub Kinodvor

Postanite član in izkoristite naše ugodnosti! Članstvo poleg znižane cene vstopnic prinaša številne druge ugodnosti.

Aktualno

Nos ali zarota odpadnikov Nos ili zagovor netakikh

Andrej Hržanovski

nedelja, 05. 12. 2021 / 11:00 / Dvorana

Na letalu vrtijo sovjetske filmske klasike, medtem pa dva gospoda razpravljata o Gogoljevi protonadrealistični kratki zgodbi Nos iz leta 1836 in o tem, kaj danes pomeni biti civiliziran.

Najboljši iz Slona 2021 Najboljši iz Slona 2021

različni avtorji

nedelja, 05. 12. 2021 / 14:00 / Dvorana

Izbor najlepših kratkih animiranih filmov, ki so bili predvajani v letošnjih Slonovih tekmovalnih programih in so najbolj navdušili otroško žirijo.

Wolfwalkers Wolfwalkers

Tomm Moore, Ross Stewart

nedelja, 05. 12. 2021 / 16:00 / Dvorana

Film nas popelje v čas vraževerja in čarovništva, ko mlada lovska vajenka Robyn Goodfellowe z očetom odpotuje na Irsko, kjer hočejo iztrebiti še zadnje krdelo volkov.