Danes je blagajna odprta od 10:00 do 21:30 (za danes zaprto).

Gozdovi so še vedno zeleni Gozdovi so še vedno zeleni

Marko Naberšnik / Slovenija, Avstrija / 2013 / 107 min / podnapisi, nemščina / 16+

Težko ranjeni stotnik Jan in vojak Jakob ne smeta zapustiti postojanke, hkrati pa ne moreta pričakovati pomoči. Kolebata med vprašanjem vojaške časti in želja po vrnitvi domov.

režija Marko Naberšnik, scenarij Marko Naberšnik, Robert Hofferer, fotografija Miloš Srdić, glasba Michael Wollny, igrajo Michael Kristof (Jakob Lindner), Simon Šerbinek (Jan Kopetzky), Clemens Aap Lindenberg (general), Kristian Hodko (Karl Hafner), distribucija FIVIA - Vojnik 

festivali, nagrade Šanghaj 2014, Jagran 2014, Cottbus 2014, Liffe 2014

IMDb Uradna stran

Prva svetovna vojna; avstro-ogrska monarhija na soški fronti bije bitko proti Kraljevini Italiji. Po italijanskem topnem napadu na postojanki visoko v gorah ostaneta živa le češki stotnik Jan Kopetzky in vojak Jakob Lindner. Stotnik je hudo ranjen in mladi, neizkušeni vojak je bil na fronto vpoklican šele pred kratkim. Brez zalog hrane, vode in navodil poveljstva postane preživetje brez izgube dostojanstva in človečnosti prava eksistencialna preizkušnja. Jakob ostane na stražarskem prostoru z umirajočim stotnikom. Njuna edina zveza z zunanjim svetom je vojaški telefon.

Klub Kinodvor

Postanite član in izkoristite naše ugodnosti! Članstvo poleg znižane cene vstopnic prinaša številne druge ugodnosti.

Aktualno

Dej no C’mon C’mon

Mike Mills

ponedeljek, 23. 05. 2022 / 18:00 / Dvorana

Režiser, navdihnjen z lastno izkušnjo starševstva, pripoveduje intimno zgodbo o vezeh med odraslimi in otroki. Dej no je čudovito posnet, topel film, ki prisluhne in začuti utrip našega časa.

Futura Futura

Pietro Marcello, Francesco Munzi, Alice Rohrwacher

ponedeljek, 23. 05. 2022 / 19:15 / Mala dvorana

Film o prihodnosti, posnet skozi oči italijanske mladine, ki ne ve, kaj jo čaka, a to morda že sluti. Skupno delo Alice Rohrwacher (Srečen kot Lazzaro), Pietra Marcella (Martin Eden) in Francesca Munzija.

Premiera slovenskega filma

Antigona - Kako si upamo! Antigona - Kako si upamo!

Jani Sever

ponedeljek, 23. 05. 2022 / 20:30 / Dvorana

Dokumentarno-igrani film po motivih drame Slavoja Žižka Trojno življenje Antigone. Dobitnik vesne za najboljši dokumentarec na Festivalu slovenskega filma.