Danes je blagajna odprta od 15:00 do 20:30 (odpre se čez 04:39).

Gozdovi so še vedno zeleni Gozdovi so še vedno zeleni

Marko Naberšnik / Slovenija, Avstrija / 2013 / 107 min / podnapisi, nemščina / 16+

Težko ranjeni stotnik Jan in vojak Jakob ne smeta zapustiti postojanke, hkrati pa ne moreta pričakovati pomoči. Kolebata med vprašanjem vojaške časti in želja po vrnitvi domov.

režija Marko Naberšnik, scenarij Marko Naberšnik, Robert Hofferer, fotografija Miloš Srdić, glasba Michael Wollny, igrajo Michael Kristof (Jakob Lindner), Simon Šerbinek (Jan Kopetzky), Clemens Aap Lindenberg (general), Kristian Hodko (Karl Hafner), distribucija FIVIA - Vojnik 

festivali, nagrade Šanghaj 2014, Jagran 2014, Cottbus 2014, Liffe 2014

IMDb Uradna stran

Prva svetovna vojna; avstro-ogrska monarhija na soški fronti bije bitko proti Kraljevini Italiji. Po italijanskem topnem napadu na postojanki visoko v gorah ostaneta živa le češki stotnik Jan Kopetzky in vojak Jakob Lindner. Stotnik je hudo ranjen in mladi, neizkušeni vojak je bil na fronto vpoklican šele pred kratkim. Brez zalog hrane, vode in navodil poveljstva postane preživetje brez izgube dostojanstva in človečnosti prava eksistencialna preizkušnja. Jakob ostane na stražarskem prostoru z umirajočim stotnikom. Njuna edina zveza z zunanjim svetom je vojaški telefon.

Klub Kinodvor

Postanite član in izkoristite naše ugodnosti! Članstvo poleg znižane cene vstopnic prinaša številne druge ugodnosti.

Aktualno

Posrednik Broker

Hirokazu Koreeda

četrtek, 29. 09. 2022 / 16:00 / Dvorana

Topel in ganljiv film ceste o petih ljudeh, ki se odpravijo na nenavadno popotovanje, ko jih po naključju združi zapuščeni otrok. Prvi korejski film Hirokaza Koreede (Tatiči) je Song Kang-hoju, zvezdniku Parazita, prinesel nagrado za najboljšega igralca v Cannesu.

Mala mama Petite maman

Céline Sciamma

četrtek, 29. 09. 2022 / 18:45 / Dvorana

Céline Sciamma je po Portretu mladenke v ognju ustvarila mojstrsko miniaturo o žalovanju, spominu ter skrivnostnih vezeh med materami in hčerami.

Novo na sporedu

Moonage Daydream Moonage Daydream

Brett Morgen

četrtek, 29. 09. 2022 / 20:30 / Dvorana

Film, ki se izmika žanrskim oznakam, nas odpelje na osupljivo avdiovizualno popotovanje skozi življenje in delo Davida Bowieja, enega najbolj plodovitih, vplivnih in neulovljivih umetnikov našega časa. Premiera na zadnjem festivalu v Cannesu.