Danes je blagajna odprta od 14:00 do 20:30 (odpre se čez 07:08).

Gozdovi so še vedno zeleni Gozdovi so še vedno zeleni

Marko Naberšnik / Slovenija, Avstrija / 2013 / 107 min / podnapisi, nemščina / 16+

Težko ranjeni stotnik Jan in vojak Jakob ne smeta zapustiti postojanke, hkrati pa ne moreta pričakovati pomoči. Kolebata med vprašanjem vojaške časti in želja po vrnitvi domov.

režija Marko Naberšnik, scenarij Marko Naberšnik, Robert Hofferer, fotografija Miloš Srdić, glasba Michael Wollny, igrajo Michael Kristof (Jakob Lindner), Simon Šerbinek (Jan Kopetzky), Clemens Aap Lindenberg (general), Kristian Hodko (Karl Hafner), distribucija FIVIA - Vojnik 

festivali, nagrade Šanghaj 2014, Jagran 2014, Cottbus 2014, Liffe 2014

IMDb Uradna stran

Prva svetovna vojna; avstro-ogrska monarhija na soški fronti bije bitko proti Kraljevini Italiji. Po italijanskem topnem napadu na postojanki visoko v gorah ostaneta živa le češki stotnik Jan Kopetzky in vojak Jakob Lindner. Stotnik je hudo ranjen in mladi, neizkušeni vojak je bil na fronto vpoklican šele pred kratkim. Brez zalog hrane, vode in navodil poveljstva postane preživetje brez izgube dostojanstva in človečnosti prava eksistencialna preizkušnja. Jakob ostane na stražarskem prostoru z umirajočim stotnikom. Njuna edina zveza z zunanjim svetom je vojaški telefon.

Klub Kinodvor

Postanite član in izkoristite naše ugodnosti! Članstvo poleg znižane cene vstopnic prinaša številne druge ugodnosti.

Aktualno

Zadnjič

Zbudi me Zbudi me

Marko Šantić

četrtek, 25. 04. 2024 / 15:00 / Dvorana

Nadvse aktualna zgodba o ksenofobiji, kolektivni izgubi spomina in iskanju novih začetkov. Dobitnik petih vesen na zadnjem Festivalu slovenskega filma, tudi za najboljši celovečerec.

Radikal Radical

Christopher Zalla

četrtek, 25. 04. 2024 / 17:00 / Dvorana

»Na svetu je toliko ljudi, ki nikoli ne dobijo priložnosti. To je zgodba o tem, kaj se zgodi, ko jo dobijo.« Film, posnet po resnični zgodbi o nekonvencionalnem mehiškem učitelju, je prejel nagrado občinstva na festivalu Sundance.

Duhovnica Duhovnica

Maja Prettner

četrtek, 25. 04. 2024 / 18:30 / Mala dvorana

Film spremlja svobodomiselno evangeličansko duhovnico Jano, ki se sooča z življenjsko dilemo, ali naj zapusti duhovniški poklic.