Danes je blagajna odprta od 10:00 do 21:30 (za danes zaprto).

Gospodinja Hanyo

Im Sang-soo / 2010 / 107 min / korejščina

Kontroverzna erotična srhljivka, predelava najslavnejšega korejskega filma vseh časov, je začinjena s hitchcockovskim suspenzom. Postavljena v korejski višji družbeni sloj pripoveduje o aferi med gospodinjo in delodajalcem.

scenarij Im Sang-soo, fotografija Lee Hyung-Deok, glasba Kim Hong-Jip, montaža Lee Eun-Soo, igrajo Do-yeon Jeon (Eun-yi), Jung-Jae Lee (Hoon Ahn), Jeon Do-Youn (Eun-yi), Lee Jung-Jae, Park Ji-Young, Seo Woo (Haera), producent Jason Chae, produkcija Mirovision Inc.

festivali, nagrade Cannes 2010

IMDb Uradna stran

Eun-yi je ločenka srednjih let, katere zakon je razpadel zaradi prešuštništva. Družina iz višjega sloja jo najame za gospodinjo, da bi skrbela za mlajšo hčer in njeno nosečo mater Hae-ro. Byung-sik je starejša služkinja, ki je pri družini že dolga leta, zato pozna veliko skrivnosti. Hoon, gospodar hiše, izkoristi svoj družbeni položaj in novo gospodinjo spolno izkoristi. Njegovi obiski v spalnici postajajo vse pogostejši in Byung-sik o aferi poroča Hae-raini materi Mi-hee.

»Izvirni film Kim Ki-younga, posnet v 1960., osvetljuje tedanji družbeni in gospodarski položaj. Tedaj se je v Koreji začel oblikovati srednji razred in veliko mladih se je zaradi gospodarskega prepada med urbanimi in obdelovalnimi območji selilo v mesto. Med njimi so ženske postale gospodinjske pomočnice, ki niso služile le bogatim, temveč tudi srednjemu razredu in na to tematiko se osredinja delo Kim Ki-younga. Ob predelavi Gospodinje po petdesetih letih sem ugotovil, da je danes veliko več premožnih ljudi, milijonarjev. Mislim, da se to odraža v filmu.« (Im Sang-soo)


Im Sang-soo
Rojen leta 1962 v Južni Koreji. Po študiju zgodovine na Univerzi Yonsei je nadaljeval študij na Korejski akademiji za filmske umetnosti. Preboj na filmski sceni je dosegel že s prvim celovečercem Chunyudleui jeonyuksiksah. Za svoja filmska dela je bil večkrat nagrajen.

filmografija
1998 Chunyudleui jeonyuksiksah (Girls’ Night Out)
2001 Nunmul (Tears)
2003 Baramnan gajok (A Good Lawyer’s Wife)
2005 Geuddae geusaramdeul (The President’s Last Bang)
2007 Orae-doen jeongwon (The Old Garden)
2007 A Good Woman in Paris
2010 Hanyo (Gospodinja)

Klub Kinodvor

Postanite član in izkoristite naše ugodnosti! Članstvo poleg znižane cene vstopnic prinaša številne druge ugodnosti.

Aktualno

Dej no C’mon C’mon

Mike Mills

ponedeljek, 23. 05. 2022 / 18:00 / Dvorana

Režiser, navdihnjen z lastno izkušnjo starševstva, pripoveduje intimno zgodbo o vezeh med odraslimi in otroki. Dej no je čudovito posnet, topel film, ki prisluhne in začuti utrip našega časa.

Futura Futura

Pietro Marcello, Francesco Munzi, Alice Rohrwacher

ponedeljek, 23. 05. 2022 / 19:15 / Mala dvorana

Film o prihodnosti, posnet skozi oči italijanske mladine, ki ne ve, kaj jo čaka, a to morda že sluti. Skupno delo Alice Rohrwacher (Srečen kot Lazzaro), Pietra Marcella (Martin Eden) in Francesca Munzija.

Premiera slovenskega filma

Antigona - Kako si upamo! Antigona - Kako si upamo!

Jani Sever

ponedeljek, 23. 05. 2022 / 20:30 / Dvorana

Dokumentarno-igrani film po motivih drame Slavoja Žižka Trojno življenje Antigone. Dobitnik vesne za najboljši dokumentarec na Festivalu slovenskega filma.