Danes je blagajna odprta od 13:30 do 21:00 (odpre se čez 08:53).

Gospod Vampir Geung see sin sang

Ricky Lau / Hong Kong / 1985 / 96 min

Gospod Vampir, še danes huronsko smešen in priljubljen blockbuster iz zlate dobe osemdesetih let, je počelo folklornega podžanra jiangshi (ali izvorno kantonsko geongsi) – filmov o skakljajočih vampirjih, pred katerimi se obvaruješ le tako, da zadržuješ dih in jih obmetavaš z lepljivim rižem. Brez heca!

Fotografije

Gospod Vampir
Gospod Vampir

Taoistični menih in njegova tumpasta učenca na željo bogataša izkopljejo grob moževega pokojnega očeta, da bi ga prestavili na parcelo z boljšim feng šujem. A glej ga zlomka, pokojnik se je vmes spremenil v poskakujočega vampirja. Ljubitelji žanra hongkonški film navadno enačimo z borilnimi veščinami in kung fu akcijo, pri tem pa pozabljamo na njegovo čudovito humorno drugo plat: grozljive komedije.

»Na vampirju, ki skaklja naokoli, kot bi imel zvezane noge, ni prav nič strašljivega, in ravno zato je hongkonški podžanr filmov o skakljajočih vampirjih tako preklemano zabaven. Najbolj slovit med njimi in film, ki ga dolgo ni bilo moč videti, je Gospod Vampir iz leta 1985, ki več kot upraviči svoj sloves. Ricky Lau se niti za hip ne ustavi: kopiči eno komično in vratolomno akcijsko sekvenco za drugo v mešanici grozljivke, akcije in humorja, kjer je poudarek vselej na humorju. (A tudi ljubitelji kung fu akrobacij ne bodo razočarani.) Za vse, ki mislite, da ste že vse videli, je ogled Gospoda Vampirja obvezen. Gledati poskakujočega vampirja resda ni strašljivo, je pa vsekakor brez primere.«
– Keith Phipps, AV Club

Klub Kinodvor

Postanite član in izkoristite naše ugodnosti! Članstvo poleg znižane cene vstopnic prinaša številne druge ugodnosti.

Aktualno

Dodatna projekcija

Oppenheimer Oppenheimer

Christopher Nolan

petek, 01. 03. 2024 / 14:30 / Dvorana

»Bogovi so kaznovali Prometeja, ker je ljudem prinesel ogenj.« Christopher Nolan (Tenet, Dunkirk, Izvor) prinaša epsko zgodbo o J. Robertu Oppenheimerju, ki ga pogosto označujejo za očeta atomske bombe.

Neskončni spomin La memoria infinita

Maite Alberdi

petek, 01. 03. 2024 / 15:15 / Mala dvorana

Zgodba o Paulinini globoki in brezkompromisni predanosti ter Augustovem srditem boju, da bi ohranil svojo identiteto, je srce parajoč in hkrati navdihujoč spomenik neuničljivi moči ljubezni. Film Maite Alberdi (Krt) je nominiran za oskarja v kategoriji najboljši dokumentarec.

Bartonova akademija The Holdovers

Alexander Payne

petek, 01. 03. 2024 / 18:10 / Dvorana

Alexander Payne dvajset let po Stranpoteh znova združi moči z igralcem Paulom Giamattijem, da bi nam povedal toplo in duhovito zgodbo o iskanju družine, varljivosti prvih vtisov ter tihih, vsakdanjih junaštvih, ki spreminjajo življenja.