Danes je blagajna odprta od 10:00 do 19:00 (za danes zaprto).

Gospod Vampir Geung see sin sang

Ricky Lau / Hong Kong / 1985 / 96 min

Gospod Vampir, še danes huronsko smešen in priljubljen blockbuster iz zlate dobe osemdesetih let, je počelo folklornega podžanra jiangshi (ali izvorno kantonsko geongsi) – filmov o skakljajočih vampirjih, pred katerimi se obvaruješ le tako, da zadržuješ dih in jih obmetavaš z lepljivim rižem. Brez heca!

Fotografije

Gospod Vampir
Gospod Vampir

Taoistični menih in njegova tumpasta učenca na željo bogataša izkopljejo grob moževega pokojnega očeta, da bi ga prestavili na parcelo z boljšim feng šujem. A glej ga zlomka, pokojnik se je vmes spremenil v poskakujočega vampirja. Ljubitelji žanra hongkonški film navadno enačimo z borilnimi veščinami in kung fu akcijo, pri tem pa pozabljamo na njegovo čudovito humorno drugo plat: grozljive komedije.

»Na vampirju, ki skaklja naokoli, kot bi imel zvezane noge, ni prav nič strašljivega, in ravno zato je hongkonški podžanr filmov o skakljajočih vampirjih tako preklemano zabaven. Najbolj slovit med njimi in film, ki ga dolgo ni bilo moč videti, je Gospod Vampir iz leta 1985, ki več kot upraviči svoj sloves. Ricky Lau se niti za hip ne ustavi: kopiči eno komično in vratolomno akcijsko sekvenco za drugo v mešanici grozljivke, akcije in humorja, kjer je poudarek vselej na humorju. (A tudi ljubitelji kung fu akrobacij ne bodo razočarani.) Za vse, ki mislite, da ste že vse videli, je ogled Gospoda Vampirja obvezen. Gledati poskakujočega vampirja resda ni strašljivo, je pa vsekakor brez primere.«
– Keith Phipps, AV Club

Klub Kinodvor

Postanite član in izkoristite naše ugodnosti! Članstvo poleg znižane cene vstopnic prinaša številne druge ugodnosti.

Aktualno

Štirje mali odrasli Neljä pientä aikuista

Selma Vilhunen

ponedeljek, 17. 06. 2024 / 16:20 / Dvorana

Ljubi in pusti ljubiti! Finska komična drama pripoveduje o paru srednjih let, ki se odloči vstopiti v zapleteni svet poliamorije. Nenavadna »zgodba o odraščanju« je na zadnjem Liffu prejela nagrado žirije Art kino mreže Slovenije.

Križana ljubimca Chikamatsu monogatari

Kenji Mizoguchi

ponedeljek, 17. 06. 2024 / 19:00 / Dvorana

V fevdalnem Kjotu trgovčevo ženo in vajenca zbližata gospodarjeva podlost in ljubosumje … Kenji Mizoguchi je zgodbo o usodni ljubezni priredil po lutkovni igri Chikamatsuja Monzaemona (1653–1725).

Samsara Samsara

Lois Patiño

torek, 18. 06. 2024 / 16:00 / Dvorana

Duša potuje med Laosom in Tanzanijo, iz enega telesa v drugo. Samsara nas povabi, da zapremo oči in se ji pridružimo … V meditativnem popotovanju, imenovanem po budističnem ciklu življenja, smrti in reinkarnacije, Lois Patiño nadaljuje z raziskovanjem filma kot potopitvene izkušnje.