Danes je blagajna odprta od 09:00 do 21:00 (odpre se čez 05:04).

Goli na Luni Nude on the Moon

Doris Wishman (kot Anthony Brooks) / ZDA / 1961 / 70 min / angleščina

Bogata zgodovina filmske erotike je polna kuriozitet, a težko bi iskali večjega ekscentrika od žanra znanstvenofantastičnega nudističnega filma. Čudovito prismuknjen Goli na Luni v režiji kraljice ameriške seksploatacije Doris Wishman velja za absolutno kultno klasiko in tiste vrste sočni B film, ki je tako slab, da je naravnost briljanten.

Fotografije

Restavrirano kopijo sta prijazno zagotovila založba Jimmy Maslon in American Genre Film Archive.

ZDA, piše se leto 1961. Profesor Nichols in njegov genialni protežiranec, mladi inženir Jeff Huntley, skušata izdelati vesoljsko raketo in kot prva Zemljana poleteti na Luno. Projekt je zahteven in drag, o državni podpori pa ne duha ne sluha, ko Jeff nenadoma podeduje tri milijone dolarjev. Raketa deluje, ekspedicija je uspešna, a le kdo bi si mislil, da je Luna pravzaprav tropski paradiž z največjim nudističnim kampom v vesolju.

»Goli na Luni uteleša vse, kar je perfektnega v ameriški popkulturi. Drugi celovečerec eksploatacijske legende Doris Wishman ni toliko film kot delirij čistega kiča. Film, ki je tako bedast, da te povsem očara, je tudi eden najbolj zabavnih primerkov že dolgo izumrlega podžanra ‘nudie-cutie’. Postavni Jeff porabi 3-milijonsko dediščino za to, da s kolegom Profesorjem zgradita vesoljsko plovilo. Vzletita z eno raketo (majhno igračko) in na Luni pristaneta z drugo (tudi majhno igračko). Oblečeta si presmešna rdeče-zelena pižamasta pajaca, in ko izstopita iz rakete, se znajdeta v tropskem raju, ki spominja na Miami. In, ja, ja, na Luninem površju odkrijeta tudi nudo kamp, ki ga naseljujejo goli prebivalci Lune. Da so prebivalci Lune, vemo, ker imajo na glavah male barvaste antene. Kraljica Lune se sporazumeva telepatsko in vihti čarobno palico, od katere se človeškim bitjem zvrti v glavi. Je tudi na las podobna Jeffovi tajnici, a tega neznano zakaj naša znanstvenika ne opazita. Pionirsko režiserko Doris, ki se pod film podpiše kot ‘Anthony Brooks’, lahko ujamete, ko se sprehodi čez platno v prvem kadru filma!«
– Frank Henenlotter (režiser), American Genre Film Archive

Klub Kinodvor

Postanite član in izkoristite naše ugodnosti! Članstvo poleg znižane cene vstopnic prinaša številne druge ugodnosti.

Aktualno

Prvič v kino / Razprodano

Lini in Lazi The Smeds and the Smoos

Samantha Cutler, Daniel Snaddon

sobota, 09. 12. 2023 / 10:00 / Dvorana

Novi animirani film po knjižni predlogi Julie Donaldson in Axela Schefflerja iz studia Magic Light Pictures, ki nam je v preteklih letih postregel s filmskimi adaptacijami njunih knjižnih uspešnic: Zverjasec, Zverjašček, Bi se gnetli na tej metli, Zog, Polž na potepu na kitovem repu in drugimi.

Medvedkov božični čudež Teddybjørnens jul

Andrea Eckerbom

sobota, 09. 12. 2023 / 11:45 / Dvorana

Božična zgodba o novem prijateljstvu med čarobnim plišastim medvedkom in deklico Manco.

Dodatna projekcija

Pretekla življenja Past Lives

Celine Song

sobota, 09. 12. 2023 / 14:15 / Dvorana

Film, ki ga je navdihnilo režiserkino resnično življenje, svojo pripoved lahkotno, nežno in prefinjeno spleta do nepričakovano silovitega čustvenega vrhunca. Veliko odkritje Sundancea in Berlinala ter eden najboljših filmov leta po mnenju številnih kritikov!