Danes je blagajna odprta od 16:00 do 21:30 (odpre se čez 13:25).
Noč grozljivk 2011

Gobice Shrooms

Paddy Breathnach / Irska, Danska / 2007 / 86 min / angleščina

Grozljiv, napet, atmosferičen in čisto zatripan preživetveni triler je kombinacija čistokrvnega najstniškega slasherja in stilizirane, nadnaravne azijske grozljivke, križanec Odrešitve in Čarovnice iz Blaira, ki mu uspe v poldrugi uri srha in suspenza s končnim razpletom počakati do konca.

režija Paddy Breathnach, scenarij Pearse Elliott, fotografija Nanu Segal, montaža Dermot Diskin, glasba Dario Marianelli, produkcija Robert Walpole, Paddy McDonald, igrajo Lindsey Haun, Jack Huston, Max Kasch, Maya Hazen, Alice Greczyn, Rob Hoffman, Don Wycherley, Sean McGinley, distribucija v Sloveniji Karantanija cinemas

IMDb

Pet ameriških najstnikov prileti na Irsko, da bi se staremu prijatelju pridružili na posebnem kampiranju. Jake jim je obljubil trip njihovega življenja, saj v irskih gozdovih menda rastejo najboljše nore gobe na svetu. Slišati je zabavno, a ko začne druščina tripati, ni nikomur več do smeha. Bluta pogrešajo že po prvi noči. Tara je prepričana, da je mrtev, a ji nihče ne verjame. Zadeta je, tako kot vsi ostali. To je bil vendar cilj celotne odprave. A v teh gozdovih niso sami. Tam zunaj je nekaj, kar jih opazuje. Kar jih hoče ubiti. In groza je veliko močnejša od gobic.

Grozljiv, napet, atmosferičen in čisto zatripan preživetveni triler je kombinacija čistokrvnega najstniškega slasherja in stilizirane, nadnaravne azijske grozljivke, križanec Odrešitve in Čarovnice iz Blaira, ki mu uspe v poldrugi uri srha in suspenza s končnim razpletom počakati do konca.

Klub Kinodvor

Postanite član in izkoristite naše ugodnosti! Članstvo poleg znižane cene vstopnic prinaša številne druge ugodnosti.

Aktualno

Zadnjič

Metronom Metronom

Alexandru Belc

petek, 09. 06. 2023 / 17:00 / Dvorana

Bukarešta, 1972. Sedemnajstletna Ana sanja o ljubezni in svobodi. Neke noči se udeleži zabave, kjer s prijatelji pleše in posluša prepovedano radijsko oddajo Metronom. Takrat pa na vrata potrka Ceaușescujeva tajna policija … Film je prejel nagrado za najboljšo režijo v sekciji Posebni pogled na festivalu v Cannesu.

Poletje ’91 Poletje ’91

Žiga Virc

petek, 09. 06. 2023 / 19:15 / Dvorana

Arhivski dokumentarec Žige Virca (Houston, imamo problem!) prinaša nov in neobremenjen vpogled v vsakdanjik prebivalcev Slovenije na križišču zgodovine. Film, nastal s pomočjo obsežne akcije, v kateri so ljudi povabili, naj jim pošljejo svoje domače posnetke, postavi gledalca v avdiovizualni časovni stroj in ga ponese v kaotično obdobje pred in med osamosvojitvijo Republike Slovenije ter po njej.

Izginjanje Verschwinden/Izginjanje

Andrina Mračnikar

petek, 09. 06. 2023 / 19:45 / Mala dvorana

Filmska ustvarjalka Andrina Mračnikar se poda v svojo južnokoroško domovino, da bi raziskala, zakaj slovenski jezik in slovenska kultura čedalje bolj izginjata iz vsakdanjega življenja. Dokumentarec, ki spretno prepleta osebno in politično, je prejel nagrado občinstva na graškem festivalu Diagonale.