Danes je blagajna odprta od 17:15 do 21:30 (za danes zaprto).

Gloria Gloria

Sebastián Lelio / Čile, Španija / 2012 / 105 min

Tragikomični film o krhkih upih in bolečih spoznanjih močne ženske, zmožne ohraniti lastno moč in neodvisnost kljub hudourniku nasprotujočih si čustev, ki jo prevevajo.

režija Sebastián Lelio, scenarij Sebastián Lelio, Gonzalo Maza, fotografija Benjamin Echazaretta, zvok Ismael Calvo, Isaac Moreno, montaža Soledad Salfate, Sebastian Lelio, igrajo Paulina Garcia (Gloria), Sergio Hernández (Rodolfo), Diego Fontecilla (Pedro), Fabiola Zamora (Ana), Coca Guazzini (Luz), Hugo Moraga (Hugo), Alejandro Goic (Gabriel), Liliana Garcia (Flavia), Antonia Santa Maria (Maria), Luz Jiménez (Nana), Marcial Tagle (Marcial)

festivali, nagrade Berlinale 2013 (srebrni medved za najboljšo igralko), San Sebastián 2012 (nagrada za filme v razvoju)  

IMDb

Tragikomični film o krhkih upih in bolečih spoznanjih močne ženske, zmožne ohraniti lastno moč in neodvisnost kljub hudourniku nasprotujočih si čustev, ki jo prevevajo.

Gloria je oseminpetdesetletna ločenka. Vsi njeni otroci so že zapustili dom, in ker noče preživljati dolgih dni in noči v samoti, se začne vneto udeleževati zabav za samske, to pa jo pahne le še globlje v depresijo in povečuje občutek praznine, ki jo navdaja. Nekega dne spozna Rodolfa, nekdanjega mornariškega častnika, in med njima vzniknejo čustva. Kmalu pa Gloria uvidi, da jo najprej čaka obračun z lastno preteklostjo, ki je zaznamovana tudi s štiridesetimi leti mračne polpretekle čilske zgodovine.

»Čilske ženske te generacije so obiskovale katoliške šole, vzgojene so bile za poroko in sedaj, v tej starosti, prebolevajo razpad svoje družine, se spoprijemajo z zapuščenostjo, odhodom otrok. Sedaj, ko nihče nima zares časa zanje, ko jih nihče v resnici ne posluša, si rečejo: ‘Jebat ga, sedaj bom pa malo zaživela!’«
– Sebastián Lelio

Sebastián Lelio
Rojen v Čilu leta 1974. Dilomiral je na Čilski filmski šoli. Leta 2006 se je mednarodnemu festivalskemu občinstvu predstavil na festivalu v San Sebastiánu s filmom La Sagrada Familia. Njegov tretji celovečerec El año del tigre je bil leta 2011 uvrščen v tekmovalni program filmskega festivala v Locarnu.

filmografija
1995 4 (kratki)
1996 Cuatro (kratki)
2000 Fragmentos urbanos (kratki)
2003 Carga vital (kratki)
2005 La Sagrada familia
2009 Navidad
2011 El año del tigre
2012 Gloria

Klub Kinodvor

Postanite član in izkoristite naše ugodnosti! Članstvo poleg znižane cene vstopnic prinaša številne druge ugodnosti.

Aktualno

Črni čaj Black Tea

Abderrahmane Sissako

četrtek, 20. 06. 2024 / 18:30 / Dvorana

Veliki poet afriškega filma Abderrahmane Sissako (Čakajoč na srečo) se vrača z melanholično romanco, postavljeno v afriško četrt tretjega največjega kitajskega mesta.

Joan Baez: Jaz sem hrušč Joan Baez: I Am a Noise

Miri Navasky, Maeve O’Boyle, Karen O’Connor

četrtek, 20. 06. 2024 / 19:00 / Mala dvorana

Intimen dokumentarni portret, v katerem legendarna pevka in aktivistka neobičajno odkrito spregovori o svojem življenju na odru in za njim.

Kinodvorišče / Novo na sporedu

Motoristi The Bikeriders

Jeff Nichols

četrtek, 20. 06. 2024 / 21:30 / Kinodvorišče

Film Jeffa Nicholsa (Zaklonišče, Mud, Loving), navdihnjen s fotografsko študijo chicaških motoristov Dannyja Lyona iz leta 1968, je portret testosteronske, mačistične, z bencinom zapacane in v usnje odete subkulture ameriškega Srednjega zahoda, hkrati pa univerzalna zgodba o iskanju identitete in pripadnosti.