Danes je blagajna odprta od 10:00 do 20:00 (odprto še 01:01, tel: 01 239 22 17).
Festival migrantskega filma 2013

Germanija Germania

Maximiliano Schonfeld / Argentina / 2012 / 72 min / nemščina, španščina

festivali, nagrade Film je prejel posebno nagrado žirije in nagrado Feisal na 14. mednarodnem programu festivala BAFICI, posebno nagrado žirije na festivalu Fresh Film v Pragi, nagrado za najboljši prvenec na filmskem festivalu v Hamburgu ter nagradi za najboljši film in režijo na festivalu Punta del Este (Urugvaj). Njegov film je bil med drugim izbran tudi na filmskih festivalih v Chicagu, Goteborgu in Riu de Janeiru.

zgodba
Germanija je zgodba o zadnjih dnevih družine iz skupnosti povolških Nemcev,  ki živi v vasici v pokrajini Entre Rios. Mati in njena najstniška otroka, Lucas in Brenda, v intimnem žalovanju čakajo na slovo. Vendar so razlogi za njihov odhod skrivnostni. Njihovo kmetijo je opustošila kuga in vaščani – ki to vidijo kot božjo kazen – se skušajo izogibati stikom z njimi.

portret avtorja
Maximlliano Schonfeld se je rodil leta 1982 v Crespu v pokrajini Entre Rios v Argentini. Diplomiral je na Filmski šoli ENERCH. Za svoj prvi celovečerni film Germanija je napisal tudi scenarij. Trenutno pripravlja svoj drugi celovečerni film Črni gozd (La Helada Negra). Napisal je scenarij in režiral dve televizijski nadaljevanki: Ander Egg in El Lobo, ki sta zmagali na televizijskem tekmovanju INCAA. Režiral je tudi tri kratke filme: Esnorquel, Entreluces, Invernario.

Klub Kinodvor

Postanite član in izkoristite naše ugodnosti! Članstvo poleg znižane cene vstopnic prinaša številne druge ugodnosti.

Aktualno

Krt El Agente Topo

Maite Alberdi

nedelja, 17. 10. 2021 / 17:00 / Mala dvorana

Nenavadna mešanica dokumentarca in detektivke, polna humorja, topline in slikovitih likov, nam pokaže, da nikoli ni prepozno za nove izzive in nova prijateljstva. Film je navdušil festivalska občinstva ter prejel nominacijo za oskarja za najboljši dokumentarec.

Smrtne obljube Eastern Promises

David Cronenberg

nedelja, 17. 10. 2021 / 19:00 / Dvorana

Film, v katerem Viggo Mortensen po Senci preteklosti ponovno združi moči z Davidom Cronenbergom, je igralcu prinesel prvo nominacijo za oskarja.

Tri nadstropja Tre piani

Nanni Moretti

ponedeljek, 18. 10. 2021 / 17:30 / Dvorana

Nanni Moretti se v razburkani pripovedi o treh družinah, živečih v isti zgradbi, dotakne tem, kot so krivda in pravica, starševska odgovornost ter neizbrisne posledice naših odločitev.