Danes je blagajna odprta od 10:00 do 20:00 (odprto še 01:53, tel: 01 239 22 17).

George Harrison: Živeti v stvarnem svetu George Harrison: Living in the Material World

Martin Scorsese / ZDA / 2011 / 208 min

Scorsesejev dokumentarec o Georgeu Harrisonu, »tihemu Beatlu,« se v prvi polovici ukvarja s fazo beatlomanije, o kateri vsi vemo vse. Film za sabo nujno potegne splošno dokumentiranje časa, kjer Harrison ob Lennonu in McCartneyju vendarle ni igral osrednje vloge. Stvari se dramatično spremenijo v pozni fazi Beatlov, ko se je Harrison začel ukvarjati s spiritualnostjo, odkril indijski misticizem in Ravija Shankarja ter Maharišija, z meditacijo okužil tudi druge člane skupine in v glasbo Beatlov vpeljal vzhodnjaške elemente. Drugi del dokumentarca, ki se ukvarja s samostojno kariero in pevčevo poglobljeno spiritualnostjo, razkriva številne neznanke in popravlja zgrešeno javno dojemanje Harrisona; družinske arhive je namreč odprla Harrisonova druga žena Olivia, s čimer je Scorseseju ponudila neskončno količino arhivskega gradiva.

»George je izražal prepričanje, da v življenju in bivanju bogastvo in slava nista najpomembnejša. To je bila oseba, ki sem jo želel pobliže spoznati.« (Martin Scorsese)

Martin Scorsese – filmografija (izbor)
Street Scenes (1970); Italianamerican (1974); Zadnji valček/The Last Waltz (1978); A Personal Journey with Martin Scorsese Through American Movies (1995); Il mio viaggio in Italia (1999); Shine a Light (2008)

Klub Kinodvor

Postanite član in izkoristite naše ugodnosti! Članstvo poleg znižane cene vstopnic prinaša številne druge ugodnosti.

Aktualno

Oče The Father

Florian Zeller

nedelja, 17. 10. 2021 / 16:15 / Dvorana

Gledalec se znajde v glavi protagonista, ki obupano išče izgubljene koščke sestavljanke, da bi znova sestavil sliko svojega življenja. Pretresljiva drama, ki se poigrava z elementi trilerja in srhljivke, je Anthonyju Hopkinsu prinesla letošnjega oskarja za najboljšega igralca.

Krt El Agente Topo

Maite Alberdi

nedelja, 17. 10. 2021 / 17:00 / Mala dvorana

Nenavadna mešanica dokumentarca in detektivke, polna humorja, topline in slikovitih likov, nam pokaže, da nikoli ni prepozno za nove izzive in nova prijateljstva. Film je navdušil festivalska občinstva ter prejel nominacijo za oskarja za najboljši dokumentarec.

Smrtne obljube Eastern Promises

David Cronenberg

nedelja, 17. 10. 2021 / 19:00 / Dvorana

Film, v katerem Viggo Mortensen po Senci preteklosti ponovno združi moči z Davidom Cronenbergom, je igralcu prinesel prvo nominacijo za oskarja.