Danes je blagajna odprta od 17:40 do 21:00 (odpre se čez 01:16).

Fuck the Atlantic Ocean Fuck the Atlantic Ocean

Sarah Brugner, Simon Brugner, Michael Luger / Avstrija, Argentina, Čile / 2014 / 70 min / angleščina

Film o avstrijskem bendu, YouTube hitu in potovanju na drugo stran sveta združi glasbeni dokumentarec in film ceste v sodobno pravljico, ki ujame čarobnost in evforijo žive glasbe ter pokaže, kako čudovita virtualna izkušnja preraste v resničnost.

ideja, koncept in produkcija They Shoot Music Don’t They (Sarah Brugner, Simon Brugner, Matthias Leihs, Michael Luger), scenarij They Shoot Music Don’t They, Josh Grigsby, glasba Sweet Sweet Moon (Matthias Frey, Lukas Pöchhacker), zvočna obdelava David Ruhmer, pripoveduje Brian Roueiheb

IMDb Uradna stran

zgodba
Nabito poln kulturni dom v Buenos Airesu, vrhunski žur v Mar del Plati, skrivni nastop s čilsko zvezdo v Valparaísu – marca 2013 je kolektiv They Shoot Music Don’t They spremljal dunajski bend Sweet Sweet Moon na nenavadnem glasbenem popotovanju po Argentini in Čilu. Vse se je začelo s posnetkom očarljivega uličnega nastopa, ki si je na YouTubu priklikal neverjetno množico oboževalcev …

Film o avstrijskem bendu, YouTube hitu in potovanju na drugo stran sveta združi glasbeni dokumentarec in film ceste v sodobno pravljico, ki ujame čarobnost in evforijo žive glasbe ter pokaže, kako čudovita virtualna izkušnja preraste v resničnost.

iz prve roke
»Za razliko od običajne turneje nismo imeli izdelanega načrta, le okvirno začrtano pot. Ob tej poti smo povabili oboževalce, da organizirajo koncerte. Na začetku smo imeli zagotovljene le tri nastope, vsi ostali so se zgodili sproti. /…/ V Južni Ameriki so dobro sprejeli nekonvencionalno in nekoliko grobo kombinacijo klasičnih instrumentov in Matthiasovega kričavega petja. Oboževalcem benda je bil všeč ta pankerski pristop, ki kljub svoji pop privlačnosti ne skopari z disonancami. Zdi se, da sta kršenje pravil in iskanje lepote sredi kaosa del južnoameriškega vsakdanjika. /…/ Najlepši trenutki potovanja so bila intimna srečanja z oboževalci, na primer tisto z mladim Júlianom, ki je bend povabil na svojo rojstnodnevno zabavo v dom svojih staršev. Ali pa spontani dogodki na ulici – denimo tisti, ko smo naleteli na skupino baletk, ki so na glasbo benda odplesale improvizirano koreografijo. Lepo presenečenje je bilo tudi povabilo čilskega umetnika Pascuala Ilabaca na skupni nastop v pogoreli hiši.«
– They Shoot Music Don’t They

zanimivosti
Fuck The Atlantic Ocean
je portret mladega benda, ki zavrača karierno miselnost in glasbo ustvarja brez podpore velikopoteznih promocijskih kampanj in najav datumov izdaj albumov. V sedmih letih obstoja bend sploh še ni izdal albuma. Sweet Sweet Moon živi romantično idejo o vandrajočih glasbenikih, ki raziskujejo druge celine, živijo v trenutku ter ostajajo radovedni in odprti do novih doživetij in vseh tistih naključij, zaradi katerih so potovanja tako razburljiva. Gonilna sila benda je mladi dunajski multiinstrumentalist Matthias Frey, ki ustvarja orkestralne zvočne pokrajine s pomočjo violine, ritem mašine in pedala za efekte. Njegova specialiteta so spontani in očarljivo prismuknjeni nastopi. Na turneji po Južni Ameriki ga je spremljal čelist Toni Traubensaft.

portret avtorjev
They Shoot Music Don’t They je kolektiv popkulturnih entuziastov, fotografov in filmarjev, ki snema edinstvene nastope izbranih glasbenikov v nenavadnih, večinoma urbanih okoljih, in jih objavlja na spletu. Nastopi so nenapovedani, spontani in se lahko zgodijo tako rekoč kjer koli. Na Dunaju, od koder prihajajo, snemajo že od leta 2007 in objavijo približno en video na teden. Fuck the Atlantic Ocean je njihov prvi celovečerni dokumentarec.
Več na: http://theyshootmusic.at

Klub Kinodvor

Postanite član in izkoristite naše ugodnosti! Članstvo poleg znižane cene vstopnic prinaša številne druge ugodnosti.

Aktualno

Črni čaj Black Tea

Abderrahmane Sissako

torek, 23. 07. 2024 / 18:40 / Dvorana

Veliki poet afriškega filma Abderrahmane Sissako (Čakajoč na srečo) se vrača z melanholično romanco, postavljeno v afriško četrt tretjega največjega kitajskega mesta.

Joan Baez: Jaz sem hrušč Joan Baez: I Am a Noise

Miri Navasky, Maeve O’Boyle, Karen O’Connor

torek, 23. 07. 2024 / 19:45 / Mala dvorana

Intimen dokumentarni portret, v katerem legendarna pevka in aktivistka neobičajno odkrito spregovori o svojem življenju na odru in za njim.

Moj zločin Mon crime

François Ozon

torek, 23. 07. 2024 / 21:00 / Dvorana

François Ozon se po 8 ženskah in Gospodinji vrača s še eno duhovito komedijo o ženskah in slavi, postavljeno v glamurozni Pariz tridesetih let prejšnjega stoletja.