Danes je blagajna odprta od 15:30 do 20:20 (odprto še 01:26, tel: 01 239 22 17).

Fotografska leta Les années déclic

Raymond Depardon / Francija / 1984 / 65 min / francoščina

Depardonov »avtobiografski« film sestavljajo gradivo iz osebnega arhiva, naročeni fotografski projekti in filmski odlomki. Ob dvajsetletnici profesionalnega fotografskega udejstvovanja je ustvaril ponižno in skromno serijo biografskih komentarjev, curriculum vitae v podobah. Film tu in tam spominja na filmske eseje Chrisa Markerja, sicer pa Depardon preplete osebne spomine, fotografije ter samoopazovanje na temo poklicnega žrtvovanja in posledičnega krhanja odnosov s starši. Medtem ko Depardon sestavlja delce svoje preteklosti – od obdobja ljubiteljskega fotografiranja in pripravništva do statusa mednarodnega poročevalca in fotografa znanih osebnosti –, se pred nami izriše osebno pričevanje velikih mednarodnih tragedij po drugi svetovni vojni: alžirske osvobodilne vojne, Vietnama, maja ’68, nasilja Rdečih Kmerov v Kambodži, državljanske vojne v Čadu, sovjetske zasedbe Afganistana.

Klub Kinodvor

Postanite član in izkoristite naše ugodnosti! Članstvo poleg znižane cene vstopnic prinaša številne druge ugodnosti.

Aktualno

Neskončni spomin La memoria infinita

Maite Alberdi

sreda, 22. 05. 2024 / 19:30 / Mala dvorana

Srce parajoč in hkrati navdihujoč spomenik neuničljivi moči ljubezni. Film Maite Alberdi (Krt) je nominiran za oskarja v kategoriji najboljši dokumentarec.

Fant in čaplja Kimitachi wa do ikiru ka

Hayao Miyazaki

sreda, 22. 05. 2024 / 20:20 / Dvorana

Veliki Hayao Miyazaki se vrača z globoko osebno, avtobiografsko navdahnjeno fantazijo o življenju, smrti in ustvarjanju. Film, poln dih jemajoče lepote, nagajivega humorja in nežne melanholije, je prejel letošnjega oskarja za najboljši animirani celovečerec.

Radikal Radical

Christopher Zalla

četrtek, 23. 05. 2024 / 17:00 / Dvorana

»Na svetu je toliko ljudi, ki nikoli ne dobijo priložnosti. To je zgodba o tem, kaj se zgodi, ko jo dobijo.« Film, posnet po resnični zgodbi o nekonvencionalnem mehiškem učitelju, je prejel nagrado občinstva na festivalu Sundance.