Danes je blagajna odprta od 17:45 do 21:30 (odpre se čez 09:45).

Foter Baštata

Kristina Grozeva, Petar Valčanov / Bolgarija, Grčija / 2019 / 87 min / bolgarščina

Zmagovalni film letošnjega festivala v Karlovih Varih. Intimna družinska drama, ki nam skozi vrsto komičnih in absurdnih dogodkov pokaže, kako težko je negovati pristen odnos s tistimi, ki so nam blizu.

režija Kristina Grozeva, Petar Valčanov, scenarij Kristina Grozeva, Petar Valčanov, fotografija Krum Rodriguez, glasba Hristo Namliev, montaža Petar Valčanov, igrajo Ivan Barnev (Pavel), Ivan Savov (Vasil), Tanja Šahova (Ljubka), Hristofor Nedkov (zdravnik), Margita Goševa (Kalina)

festivali, nagrade Karlovi Vari 2019 (najboljši film), Sakhalin 2019 (najboljša režija, nagrada občinstva), Toronto 2019, London 2019, Valladolid 2019

IMDb

Vasil je pravkar pokopal svojo drago ženo Ivanko. Na pogrebu pa mu soseda pove, da jo Ivanka vztrajno poskuša priklicati po telefonu. Vasil je prepričan, da mu žena poskuša nekaj povedati, zato poišče pomoč znanega medija, da bi mu pomagal vzpostaviti stik z njo. Njegov sin Pavel ga poskuša spraviti k pameti, a Vasil trmasto vztraja pri svoji nameri …

»Razmerje med očetom in sinom sva osnovala na stvareh, ki sva jih opazovala okoli sebe, ki so se dogajale med nami in našimi starši. Mislim, da je o tem pomembno govoriti. Pomembno je biti bolj povezan in dobro reševati težave. Mislim, da nas te stvari [pokaže na mobilni telefon] ne povezujejo, velikokrat so ovire pri sporazumevanju. Zato je pomanjkanje ustrezne komunikacije postalo ena glavnih tem najinega filma.« (Kristina Grozeva)

Kristina Grozeva in Petar Valčanov
Grozeva (roj. 1976) in Valčanov (roj. 1982) sta študirala filmsko režijo na Akademiji za gledališče in film v Sofiji. Skupaj sta posnela nekaj kratkih filmov, za katere sta prejela številne ugledne nagrade na različnih mednarodnih filmskih festivalih (Clermont-Ferrand, Busan, Bruselj). Film Foter je njun tretji celovečerec.

Klub Kinodvor

Postanite član in izkoristite naše ugodnosti! Članstvo poleg znižane cene vstopnic prinaša številne druge ugodnosti.

Aktualno

Zadnjič

Žvižgači La Gomera

Corneliu Porumboiu

ponedeljek, 06. 07. 2020 / 18:45 / Dvorana

Policijski inšpektor Cristi prispe na kanarski otok Gomera, da bi se sestal z Gildo, femme fatale, ter se naučil starodavnega žvižganega jezika. A nič ni tako, kot je videti na prvi pogled, in stvari ne gredo ravno po načrtih …

Kinodvorišče / Novo na sporedu

Ema Ema

Pablo Larraín

ponedeljek, 06. 07. 2020 / 21:30 / Kinodvorišče

Pablo Larraín prvič obrne pogled v mlado generacijo današnjega Čila in ustvari nepozaben portret plesalke reggaetona, ki se hoče svobodno gibati skozi svet. Film, poln fluorescentnih barv in energičnih urbanih ritmov, je zgodba o umetnosti, poželenju in sodobni družini.

Deček in svet O Menino e o Mundo

Alê Abreu

torek, 07. 07. 2020 / 10:00 / Dvorana

Igriv in likovno domišljeni animirani film o dečkovem pogledu na moderni svet.