Danes je blagajna odprta od 16:00 do 21:00 (odprto še 01:22, tel: 01 239 22 17).

Flirt Flirt

Hal Hartley / 1995 / 85 min

Nedvomno najbolj eksperimentalno Hartleyjevo delo je svojska meditacija o ljubezni, o tem, kaj pomeni biti ljubljen, in zakaj se naši ljubezenski ideali nikoli povsem ne udejanjijo.

režija Hal Hartley, scenarij Hal Hartley, fotografija Michael Spiller, glasba Jeffrey Taylor, Ned Rifle (Hal Hartley), montaža Steve Hamilton, igrajo Bill Sage (Bill), Dwight Ewell (Dwight), Miho Nikaido (Miho), Parker Posey (Emily), Martin Donovan (Walter), Hal Hartley (Hal), produkcija Ted Hope

festivali, nagrade Toronto 1995

IMDb

Čeprav ima Bill iskreno rad svojo zdajšnjo partnerico Emily, se nikakor ne more odločiti, ko mu ta postavi ultimat: ali naj jasno pove, kakšni so njegovi nameni, in se zaveže njunemu razmerju, ali pa se odpravi v Pariz, kjer namerava tudi ostati. Za Billa, ki se resnega ljubezenskega razmerja boji kot kuge, tu alternative pravzaprav ni: očitno mu ne preostane drugega kot to, da se poda v novo ljubezensko razmerje z ženo svojega prijatelja … Identična zgodba z istimi dialogi, a drugačnimi poudarki in drugimi osebami se nato ponovi še v Berlinu, kjer sledimo Dwightu, temnopoltemu ameriškemu homoseksualcu, ki se ne zmore odločiti za resno partnersko razmerje, in končno v Tokiu, kjer sledimo japonski plesalki, partnerici avtorja filma …

Nedvomno najbolj eksperimentalno Hartleyjevo delo je svojska meditacija o ljubezni, o tem, kaj pomeni biti ljubljen, in zakaj se naši ljubezenski ideali nikoli povsem ne udejanjijo.

»Pravzaprav sem pri filmu Flirt začel sprejemati bolj zavestne odločitve o novih metodah snemanja prizorov in tematikah scenarijev. Prvo tretjino Flirta sem posnel pred Amaterjem, ki je skorajda postal nekakšen premor od mojega poglavitnega zanimanja.« (Hal Hartley)

Hal Hartley
Rojen leta 1959 na Long Islandu, ZDA. Po študiju na newyorški univerzi je začel pisati scenarije in snemati kratke filme. Debitiral je pri enaintridesetih letih s celovečercem The Unbeliveable Truth, deset let pozneje pa si je s tragikomedijo Henry Fool v Cannesu prislužil nagrado za najboljšega scenarista. Je eden najopaznejših soustvarjalcev ameriškega neodvisnega filma.

filmografija (izbor)
1988 The Unbelievable Truth (Neverjetna resnica)
1990 Trust (Zaupanje)
1991 Ambition (Ambicija) (kratki)
1992 Surviving Desire (Hrepenenja)
1992 Simple Men (Preprosti ljudje)
1993 Amateur (Amater)
1995 Flirt
1997 Henry Fool
1998 The Book Of Life (Knjiga življenja)
2004 The Girl From Monday
2006 Fay Grim
2013 My America
2014 Ned Rifle

Klub Kinodvor

Postanite član in izkoristite naše ugodnosti! Članstvo poleg znižane cene vstopnic prinaša številne druge ugodnosti.

Aktualno

Joan Baez: Jaz sem hrušč Joan Baez: I Am a Noise

Miri Navasky, Maeve O’Boyle, Karen O’Connor

nedelja, 21. 07. 2024 / 20:00 / Mala dvorana

Intimen dokumentarni portret, v katerem legendarna pevka in aktivistka neobičajno odkrito spregovori o svojem življenju na odru in za njim.

Popolni dnevi Perfect Days

Wim Wenders

nedelja, 21. 07. 2024 / 21:30 / Ljubljanski grad

Wim Wenders se vrača v Tokio, da bi posnel ganljivo filmsko pesem o iskanju lepote v drobnih trenutkih vsakdanjega življenja. Film z nostalgičnim soundtrackom, ki vključuje klasike Louja Reeda, Patti Smith in Nine Simone, je Kojiju Yakushoju prinesel nagrado za najboljšega igralca v Cannesu.

Caravaggieva senca L’ombra di Caravaggio

Michele Placido

ponedeljek, 22. 07. 2024 / 18:30 / Dvorana

Uporniški in nemiren, pobožen in razuzdan, neodvisen in transgresiven: Caravaggio, kakršnega razkrije Michele Placido, je prekleti umetnik izjemnega talenta; rock zvezda daleč pred svojim časom; upornik brez razloga, ki se mora soočiti s posledicami lahkomiselnega življenja.