Danes je blagajna odprta od 10:00 do 19:00 (odprto še 05:45, tel: 01 239 22 17).
22. LIFFe v Kinodvoru

Finisterrae Finisterrae

Sergio Caballero / Španija / 2010 / 80 min

Enigmatičen, nadrealističen film z zelo posebno logiko, estetiko in humorjem. Dva duhca, pokrita z belimi rjuhami z izrezi za oči, se odpravita po romarski poti do rta Finisterre. Eden izmed letošnjih treh rotterdamskih tigrov.

režija Sergio Caballero, scenarij Sergio Caballero, fotografija Eduard Grau  , glasba Jimi Tenor, Sergio Caballero, montaža Marti Roca, igrajo Pau Nubiola (duh), Santi Serra (duh na konju), Pavel Lukijanov (duhov glas), Jurij Mihajlčenko (glas duha na konju), Rosanna Walls (Emmanuelle), Claudia Schneider (hipijevka)

festivali, nagrade Rotterdam 2011 (nagrada tiger), Indielisboa 2011

Enigmatičen, nadrealističen film z zelo posebno logiko, estetiko in humorjem. Dva duhca, pokrita z belimi rjuhami z izrezi za oči, se odpravita po romarski poti do rta Finisterre. Eden izmed letošnjih treh rotterdamskih tigrov.

Zgodba o dveh duhovih, ki se odločita ubrati romarsko pot proti koncu sveta – rtu Finisterre. Govorita rusko in iz njunih dialogov lahko razberemo, da sta umrla nedolgo tega in se še privajata na svoj novi status. Na svojem introspektivnem popotovanju skozi neposeljene dežele in sanjave pokrajine se srečata s čudnimi bitji, divjimi živalmi in pojavami, kot jih nista še nikoli videla. Medtem ko se bojujeta z lastnimi strahovi, se zapletata v nepričakovane in nadrealistične situacije in se borita z ovirami, ki so posledica njune fantazmagorične biti.

Sergio Caballero
Rojen leta 1966 v Barceloni. Ukvarja se s komponiranjem elektronske glasbe, z vizualnimi umetnostmi in konceptualno umetnostjo. Je eden od direktorjev uveljavljenega Festivala za »napredno glasbo in večmedijsko umetnost« Sonar v Barceloni ter skrbi za njegovo vizualno plat. Finisterrae je njegov prvi celovečerni film.

»Finisterrae ni običajen film. Njegova zasnova je skrajno nenavadna, postopek temelji na vrstnem redu, ki najprej predvideva snemanje in pridobivanje filmskih podob in zatem pisanje scenarija, ki se mu na koncu dodajo dialogi.«
– Sergio Caballero

filmografija
2010 Finisterrae (Finisterrae/Finisterrae)

 

Klub Kinodvor

Postanite član in izkoristite naše ugodnosti! Članstvo poleg znižane cene vstopnic prinaša številne druge ugodnosti.

Aktualno

Zadnjič

Fant in čaplja Kimitachi wa do ikiru ka

Hayao Miyazaki

nedelja, 23. 06. 2024 / 14:15 / Dvorana

Veliki Hayao Miyazaki se vrača z globoko osebno, avtobiografsko navdahnjeno fantazijo o življenju, smrti in ustvarjanju. Film, poln dih jemajoče lepote, nagajivega humorja in nežne melanholije, je prejel letošnjega oskarja za najboljši animirani celovečerec.

Vrvež v moji glavi 2 Inside Out 2

Kelsey Mann

nedelja, 23. 06. 2024 / 16:50 / Dvorana

Naredimo prostor za nova čustva. Nadaljevanje animirane uspešnice Vrvež v moji glavi.

Joan Baez: Jaz sem hrušč Joan Baez: I Am a Noise

Miri Navasky, Maeve O’Boyle, Karen O’Connor

nedelja, 23. 06. 2024 / 18:00 / Mala dvorana

Intimen dokumentarni portret, v katerem legendarna pevka in aktivistka neobičajno odkrito spregovori o svojem življenju na odru in za njim.