Danes je blagajna odprta od 15:00 do 20:30 (odprto še 04:32, tel: 01 239 22 17).

Faro, boginja voda Faro, la reine des eaux

Salif Traoré / 2007 / 96 min / bambara

Brezčasna bajka, v kateri je tesna povezanost afriške vaške skupnosti z vlogo posameznikov znotraj nje prikazana skorajda gledališko, preizprašuje sedanje odnose moči in poudarja nujnost vzajemnega spoštovanja.

Nezakonskega dečka Zango odpeljejo iz rojstne vasi ob reki Niger. Po študiju in dolgih letih življenja v mestu se odrasel vrne v vas, da bi poiskal svojega očeta. Ena ob drugo trčita modernost in tradicija: Zanga, utelešenje modernega sveta, naleti na zaprto vaško skupnost, v kateri so zakoreninjeni afriška tradicija, praznoverje in vera v nadnaravne moči reke. V trenutku Zangovega prihoda se zgodi nekaj, kar domačini pojasnjujejo kot jezen odziv rečnega duha boginje vode Faro, ki ga je povzročil vrnjeni vsiljivec. Film z za vaško skupnost usodnim preobratom gledalcu približa spreminjanje afriškega podeželja, kjer se ženskam in mladim uspe upreti hierarhičnemu mehanizmu patriarhalne, vsemu nemoškemu sovražno naravnane skupnosti.

Klub Kinodvor

Postanite član in izkoristite naše ugodnosti! Članstvo poleg znižane cene vstopnic prinaša številne druge ugodnosti.

Aktualno

Posrednik Broker

Hirokazu Koreeda

četrtek, 29. 09. 2022 / 16:00 / Dvorana

Topel in ganljiv film ceste o petih ljudeh, ki se odpravijo na nenavadno popotovanje, ko jih po naključju združi zapuščeni otrok. Prvi korejski film Hirokaza Koreede (Tatiči) je Song Kang-hoju, zvezdniku Parazita, prinesel nagrado za najboljšega igralca v Cannesu.

Mala mama Petite maman

Céline Sciamma

četrtek, 29. 09. 2022 / 18:45 / Dvorana

Céline Sciamma je po Portretu mladenke v ognju ustvarila mojstrsko miniaturo o žalovanju, spominu ter skrivnostnih vezeh med materami in hčerami.

Novo na sporedu

Moonage Daydream Moonage Daydream

Brett Morgen

četrtek, 29. 09. 2022 / 20:30 / Dvorana

Film, ki se izmika žanrskim oznakam, nas odpelje na osupljivo avdiovizualno popotovanje skozi življenje in delo Davida Bowieja, enega najbolj plodovitih, vplivnih in neulovljivih umetnikov našega časa. Premiera na zadnjem festivalu v Cannesu.