Danes je blagajna odprta od 14:30 do 21:00 (odpre se čez 10:34).

Faro, boginja voda Faro, la reine des eaux

Salif Traoré / 2007 / 96 min / bambara

Brezčasna bajka, v kateri je tesna povezanost afriške vaške skupnosti z vlogo posameznikov znotraj nje prikazana skorajda gledališko, preizprašuje sedanje odnose moči in poudarja nujnost vzajemnega spoštovanja.

Nezakonskega dečka Zango odpeljejo iz rojstne vasi ob reki Niger. Po študiju in dolgih letih življenja v mestu se odrasel vrne v vas, da bi poiskal svojega očeta. Ena ob drugo trčita modernost in tradicija: Zanga, utelešenje modernega sveta, naleti na zaprto vaško skupnost, v kateri so zakoreninjeni afriška tradicija, praznoverje in vera v nadnaravne moči reke. V trenutku Zangovega prihoda se zgodi nekaj, kar domačini pojasnjujejo kot jezen odziv rečnega duha boginje vode Faro, ki ga je povzročil vrnjeni vsiljivec. Film z za vaško skupnost usodnim preobratom gledalcu približa spreminjanje afriškega podeželja, kjer se ženskam in mladim uspe upreti hierarhičnemu mehanizmu patriarhalne, vsemu nemoškemu sovražno naravnane skupnosti.

Klub Kinodvor

Postanite član in izkoristite naše ugodnosti! Članstvo poleg znižane cene vstopnic prinaša številne druge ugodnosti.

Aktualno

Ema Ema

Pablo Larraín

petek, 14. 08. 2020 / 15:30 / Dvorana

Pablo Larraín prvič obrne pogled v mlado generacijo današnjega Čila in ustvari nepozaben portret plesalke reggaetona, ki se hoče svobodno gibati skozi svet. Film, poln fluorescentnih barv in energičnih urbanih ritmov, je zgodba o umetnosti, poželenju in sodobni družini.

Medena dežela Medena zemja

Tamara Kotevska, Ljubomir Stefanov

petek, 14. 08. 2020 / 18:30 / Dvorana

Film, v katerem odročna makedonska vasica postane mikrokozmos sodobnega sveta, je portret krhkega ravnovesja med človekom in naravo, pogled v hitro izginjajoči način življenja ter poklon trdoživosti, življenjski energiji in optimizmu neke ženske.

Pod belimi pečinami Hope Gap

William Nicholson

petek, 14. 08. 2020 / 21:00 / Dvorana

Globoko oseben film, v katerem režiser secira zakon lastnih staršev, je čustveno silovita, a tudi nežna in humorja polna zgodba o obžalovanju, napačnih odločitvah ter o tem, da nikoli ni prepozno za nov začetek.