Danes je blagajna odprta od 15:00 do 21:30 (za danes zaprto).
Kinobalon na LIFFu: 12. 11. ob 15:00 (CD, Kosovelova dvorana); 18. 11. ob 17:15 (Kinodvor)

Fannyjino potovanje Le voyage de Fanny

Lola Doillon / Francija, Belgija / 2016 / 94 min / podnapisi, francoščina / 10+

Napeta zgodba o skupini otrok, ki morajo prečkati okupirano Francijo, da bi dosegli švicarsko mejo. Film o pogumu in vztrajnosti, ki z otrokove perspektive predstavi položaj begunca.

režija Lola Doillon, scenarij Lola Doillon, Anne Peyrègne, Fanny Ben-Ami (knjiga/book), fotografija Pierre Cottereau, glasba Sylvain Favre, Gisèle Gérard-Tolini, montaža Valérie Deseine, igrajo Léonie Souchaud (Fanny), Fantine Harduin (Erika), Juliane Lepoureau (Georgette), Ryan Brodie (Victor), Anaïs Meiringer (Diane), Lou Lambrecht (Rachel), Igor van Dessel (Maurice) , producentki Saga Blanchard, Marie de Lussigny, produkcija Origami Films, prodaja Indie Sales

festivali, nagrade Smile International Film Festival for Children and Youth (najboljša igra/Best Actor), Dunaj/Vienna (nagrada UNICEF/UNICEF Award), Castellinaria, Ženeva/Geneva (najboljši film/Best Film), Hamburg (nagrada michel/Michel Award), Giffoni (najboljši film/Best Film),  Santa Barbara IFF (nagrada občinstva/Audience Award), München/Munich (nagrada Fritza Gerlicha/Fritz Gerlich Award), Ale Kino! Poznanj (nagrada marcinek/Marcinek Award), Mumbai, Haifa, BFI London, Kristiansand, Stockholm Junior, TIFF Kids Toronto, New York CFF

IMDb

Napeta zgodba o skupini otrok, ki morajo prečkati okupirano Francijo, da bi dosegli švicarsko mejo. Film o pogumu in vztrajnosti, ki z otrokove perspektive predstavi položaj begunca.

vsebina

Dvanajstletna Fanny je trmasta in izjemno pogumna deklica, ki prevzame vodenje skupine osmih judovskih otrok na begu iz okupirane Francije, kjer nanje na vsakem koraku preži nevarnost. Cilj je prispeti v svobodno Švico. Film prikazuje njihovo potovanje, v katerem otroke spoznamo kot zvite, neustrašne in neodvisne romarje, ki s pomočjo sodelovanja in pripadnosti premagujejo neverjetne ovire …

iz prve roke

»Želela sem upodobiti zgodbo o osvoboditvi, vendar pospešeno. Ker so srčika filma iniciacija iz otroštva v mladostništvo in čustvene izkušnje teh mladih junakov: bolečina ločitve, strah pred neznanim, pred pozabljenjem – ki se mu Fanny zoperstavi s svojo kamero – in pred smrtjo kot tudi njihovi optimizem, energija, pogum in vztrajnost.« (Lola Doillon)

Lola Doillon

Francoska režiserka je poklicno pot začela kot pomočnica kamermana in montažerja pri filmih režiserjev, kot so Patrice Chéreau, Jean-Pierre Mocky in François Dupeyron. Njen prvi celovečerec Et toi t’es sur qui? je bil leta 2007 uvrščen v sklop Posebni pogled festivala v Cannesu.

filmografija (izbor)

1995 Le vide dedans moi (kratki)
2005 Une majorette peut en cacher une autre (kratki)
2005 L’habit ne fait pas la majorette (kratki)
2005 Faire contre mauvaise fortune, bonne majorette (kratki)
2006 2 filles (kratki)
2007 Et toi t’es sur qui?
2010 Contre toi
2016 Le voyage de Fanny (Fannyjino potovanje)

Kinobalon na LIFFu

Program za otroke in mlade na festivalu LIFFe – vstopnice že na prodaj.

Klub Kinobalon

Postanite član in izkoristite naše ugodnosti! Članstvo v klubu poleg znižane cene vstopnic prinaša številne druge ugodnosti.

Aktualno

Poletje ’91 Poletje ’91

Žiga Virc

nedelja, 11. 06. 2023 / 11:00 / Dvorana

Arhivski dokumentarec Žige Virca (Houston, imamo problem!) prinaša nov in neobremenjen vpogled v vsakdanjik prebivalcev Slovenije na križišču zgodovine. Film, nastal s pomočjo obsežne akcije, v kateri so ljudi povabili, naj jim pošljejo svoje domače posnetke, postavi gledalca v avdiovizualni časovni stroj in ga ponese v kaotično obdobje pred in med osamosvojitvijo Republike Slovenije ter po njej.

Zeleni Slon Zeleni Slon

nedelja, 11. 06. 2023 / 11:30 / Mala dvorana

Program likovno raznovrstnih kratkih animiranih filmov, ki upodabljajo različne vidike trajnostnega razvoja in ohranjanja planeta. Slogovno in vsebinsko avtorsko izraziti filmi se teme lotijo tudi na humoren in igriv način.

Jaz in moj muc Ru Mon chat et moi - La grande aventure de Rroû

Guillaume Maidatchevsky

nedelja, 11. 06. 2023 / 15:00 / Dvorana

Velika mačja dogodivščina.