Danes je blagajna odprta od 17:45 do 21:30 (za danes zaprto).

Džungla The Jungle

Cristian Natoli / Italija / 2021 / 75 min

Na rečnem bregu v italijanski Gorici je nastalo taborišče migrantov, džungla, kraj, ujet med kulturami. Skozi oči Elise Menon, karizmatične gledališke režiserke, bomo skupnost odkrivali prek intimne in povedne gledališke predstave, ki na empatičen in neobičajen način opozarja na trenutne migracije. Ta edinstveni film se namesto na razlike osredotoča na ustvarjanje medčloveških vezi.

Fotografije

Džungla
Džungla

Film ponuja kreativno in zanimivo zgodbo o ljudeh in njihovih občutjih, ob tem pa se izogiba predstavljanju patetičnih in dramatičnih zgodb, ki jih mediji pogosto izkoriščajo. Film in predstava izražata strast, predanost, ustvarjalno energijo in zabavo, vse, kar so sodelujoči doživljali ob ustvarjanju predstave. Poleg tega gledalcu pokaže intimnejši in bolj oseben pogled na migracije skozi empatijo gledališke igre in njeno zmožnost, da odpira nove razsežnosti tega vprašanja.

Klub Kinodvor

Postanite član in izkoristite naše ugodnosti! Članstvo poleg znižane cene vstopnic prinaša številne druge ugodnosti.

Aktualno

Poletje, ko sem se naučila leteti Leto kada sam naučila da letim

Radivoje Andrić

sobota, 25. 06. 2022 / 16:30 / Dvorana

Z novimi prijatelji, simpatijami in dogodivščinami dobi Sofija sanjske počitnice, pa tudi veliko več od tega, kar si je lahko predstavljala. Poletna komedija je hkrati nežna zgodba o odraščanju in spravi.

Triumf Un triomphe

Emmanuel Courcol

sobota, 25. 06. 2022 / 18:30 / Dvorana

Toplosrčen in humoren slavospev tovarištvu, medčloveškemu zaupanju in osvobajajoči moči umetnosti. Film je navdušil festivalska občinstva in prejel nagrado Evropske filmske akademije za najboljšo komedijo.

Antigona - Kako si upamo! Antigona - Kako si upamo!

Jani Sever

sobota, 25. 06. 2022 / 19:15 / Mala dvorana

Dokumentarno-igrani film po motivih drame Slavoja Žižka Trojno življenje Antigone. Dobitnik vesne za najboljši dokumentarec na Festivalu slovenskega filma.