Danes je blagajna odprta od 09:00 do 21:30 (odprto še 03:58, tel: 01 239 22 17).

Džungla The Jungle

Cristian Natoli / Italija / 2021 / 75 min

Na rečnem bregu v italijanski Gorici je nastalo taborišče migrantov, džungla, kraj, ujet med kulturami. Skozi oči Elise Menon, karizmatične gledališke režiserke, bomo skupnost odkrivali prek intimne in povedne gledališke predstave, ki na empatičen in neobičajen način opozarja na trenutne migracije. Ta edinstveni film se namesto na razlike osredotoča na ustvarjanje medčloveških vezi.

Fotografije

Džungla
Džungla

Film ponuja kreativno in zanimivo zgodbo o ljudeh in njihovih občutjih, ob tem pa se izogiba predstavljanju patetičnih in dramatičnih zgodb, ki jih mediji pogosto izkoriščajo. Film in predstava izražata strast, predanost, ustvarjalno energijo in zabavo, vse, kar so sodelujoči doživljali ob ustvarjanju predstave. Poleg tega gledalcu pokaže intimnejši in bolj oseben pogled na migracije skozi empatijo gledališke igre in njeno zmožnost, da odpira nove razsežnosti tega vprašanja.

Klub Kinodvor

Postanite član in izkoristite naše ugodnosti! Članstvo poleg znižane cene vstopnic prinaša številne druge ugodnosti.

Aktualno

Memoria Memoria

Apichatpong Weerasethakul

sreda, 29. 06. 2022 / 18:00 / Dvorana

Tajski poet Apichatpong Weerasethakul nas v svojem prvem filmu, posnetem zunaj domovine, skupaj s Tildo Swinton in Jeanne Balibar popelje na skrivnostno notranje popotovanje, ki ga sproži veliki pok. Obvezen ogled na velikem platnu! Nagrada žirije v Cannesu.

Vse povsod naenkrat Everything Everywhere All at Once

Dan Kwan, Daniel Scheinert

sreda, 29. 06. 2022 / 21:30 / Kinodvorišče

Vse povsod naenkrat je odštekana filmska pustolovščina, ki združuje elemente znanstvene fantastike, komedije in borilnih veščin, a tudi ganljive družinske drame.

Ernest in Celestina Ernest et Célestine

Benjamin Renner, Vincent Patar, Stéphane Aubier

četrtek, 30. 06. 2022 / 10:00 / Dvorana

Vizualno izvirna pripoved o večnih vrednotah in dobrosrčnosti, za gledalce vseh generacij.