Danes je blagajna odprta od 15:30 do 20:20 (za danes zaprto).

Dvojne stopinje Los pasos dobles

Isaki Lacuesta / Španija, Švica / 2011 / 86 min

Isaki Lacuesta je navdih za to vizualno dognano mojstrovino našel v življenju ekscentričnega francoskega slikarja in pisatelja Françoisa Augiérasa. Gre za zmes dokumentarnega in umišljenega, ki je plod režiserjevega sodelovanja z enim trenutno najbolj razvpitih španskih umetnikov, Miquelom Barcelójem.

režija Isaki Lacuesta, scenarij Isaki Lacuesta, Isa Campo , fotografija Diego Dussuel, glasba Gerard Gil, montaža Domi Parra, igrajo Bokar Dembele (Abdallah Chambaa), Miquel Barceló (Miquel Barceló), Hamadoun Kassogue (stric), Amo Pegnere Dolo, Amassagou Dolo

festivali, nagrade San Sebastian 2011 (zlata školjka za najboljši film), San Francisco 2012

IMDb

Isaki Lacuesta je navdih za to vizualno dognano mojstrovino našel v življenju ekscentričnega francoskega slikarja in pisatelja Françoisa Augiérasa. Gre za zmes dokumentarnega in umišljenega, ki je plod režiserjevega sodelovanja z enim trenutno najbolj razvpitih španskih umetnikov, Miquelom Barcelójem.

Najboljši način, kako pretentati zasledovalce,  je, da hodiš v nasprotno smer po svojih lastnih stopinjah. Takšno je bilo prepričanje Françoisa Augiérasa, ki je nekoč prebarval zidove vojaškega bunkerja v afriški puščavi, nato pa pustil, da se je pogreznil v pesek in tako ostal skrit vse do 21. stoletja. Kdo pa je pravzaprav bil Augiéras? Legionar, slikar, pisatelj, gangster, svetnik, tat, hudič … Ali pa je v sebi nosil kanček vsakega izmed njih?

»To je zelo fizičen film in pomembnejše od popolnega razumevanja je uživanje v njem, kot bi nam kdo pripovedoval pravljico.« (Isaki Lacuesta)

Isaki Lacuesta
Rojen leta 1975 v Gironi, Španija. Na Univerzi Autónoma je študiral avdiovizualno komuniciranje, doktoriral pa je na Univerzi Pompeu Fabra. Trenutno predava sodobne študije in snema filme. Dvojne stopinje so njegov četrti celovečerec.

 filmografija (izbor)
1996 El amanecer es duro (kratki/short)
2000 Caras vs Caras (kratki/short)
2002 Déja vu O (kratki/short)
2002 Cravan vs Cravan (Cravan proti Cravanu)
2003 Resonancias magnetiques (kratki/short)
2003 Microscopias (kratki/short)
2006 La leyenda del tiempo (The Legend of Time)
2007 Las variociones Marker (kratki/short)
2009 Los condenados (The Condemned/Obsojeni)
2010 La noche que no acaba (dokumentarni/documentary)
2011 El Cuaderno de barro (dokumentarni/documentary)
2011 Los pasos dobles (The Double Steps/Dvojne stopinje)

Klub Kinodvor

Postanite član in izkoristite naše ugodnosti! Članstvo poleg znižane cene vstopnic prinaša številne druge ugodnosti.

Aktualno

Radikal Radical

Christopher Zalla

četrtek, 23. 05. 2024 / 17:00 / Dvorana

»Na svetu je toliko ljudi, ki nikoli ne dobijo priložnosti. To je zgodba o tem, kaj se zgodi, ko jo dobijo.« Film, posnet po resnični zgodbi o nekonvencionalnem mehiškem učitelju, je prejel nagrado občinstva na festivalu Sundance.

Zadnjič

Pankrt Bastarden

Nikolaj Arcel

četrtek, 23. 05. 2024 / 19:45 / Dvorana

Mads Mikkelsen in Nikolaj Arcel se deset let po Kraljevski aferi vračata s Pankrtom, mogočnim zgodovinskim epom o osvajanju danske divjine, hkrati pa intimno, brezčasno zgodbo o življenju, ki se zgodi, medtem ko delamo druge načrte.

Fant in čaplja Kimitachi wa do ikiru ka

Hayao Miyazaki

petek, 24. 05. 2024 / 17:15 / Dvorana

Veliki Hayao Miyazaki se vrača z globoko osebno, avtobiografsko navdahnjeno fantazijo o življenju, smrti in ustvarjanju. Film, poln dih jemajoče lepote, nagajivega humorja in nežne melanholije, je prejel letošnjega oskarja za najboljši animirani celovečerec.