Danes je blagajna odprta od 16:00 do 20:30 (odpre se čez 11:59).

Projekcije filma

nedelja, 31. 10. 2021 / 11:00 / Dvorana

Zajtrk pri Kinodvoru

Asset 1

Dune: peščeni planet Dune

Denis Villeneuve, Jon Spaihts / ZDA, Kanada, Madžarska / 2021 / 155 min / angleščina

Projekcije filma

nedelja, 31. 10. 2021 / 11:00 / Dvorana

Zajtrk pri Kinodvoru

Asset 1
Nadarjeni mladenič Paul Atreides mora odpotovati na najnevarnejši planet v vesolju, da bi zagotovil prihodnost svoji družini in ljudstvu. Težko pričakovana priredba znanstveno-fantastične klasike je svetovno premiero doživela na zadnjem Beneškem filmskem festivalu.

Fotografije

iz prve roke
Ustvarjanje tega filma je odgovorilo na stari klic z globjimi koreninami, kot sem si predstavljal. Bilo je povezano z usodo, vero in nagonom, kolonialno odtujenostjo ter svobodno voljo. /…/ Filmsko platno ni le še en format, temveč je v jedru filmske govorice. Izvorna oblika. Tista, ki bo zdržala preizkus časa.”
– Denis Villeneuve, režiser

Klub Kinodvor

Postanite član in izkoristite naše ugodnosti! Članstvo poleg znižane cene vstopnic prinaša številne druge ugodnosti.

Aktualno

Filmski obzornik 80 – Metka, Meki Filmski obzornik 80 – Metka, Meki

Nika Autor

torek, 19. 10. 2021 / 17:00 / Dvorana

Leto 1968 je za vedno zaznamovalo več kot pol milijona Jugoslovanov in Jugoslovank, med njimi Mariborčanko Metko Autor, delavko Metalne, ki je pri osemindvajsetih letih odšla v Nemčijo v upanju na boljši jutri. V filmu se med pripravo jedi v spominu vrača k izkušnji mariborskih »gastarbajterjev«. Filmski obzornik 80 tako beleži vsakdanje življenje danes 81-letne gospe, ki velikodušno in gostoljubno razume težko situacijo sodobnih popotnikov.

Krt El Agente Topo

Maite Alberdi

torek, 19. 10. 2021 / 17:30 / Mala dvorana

Nenavadna mešanica dokumentarca in detektivke, polna humorja, topline in slikovitih likov, nam pokaže, da nikoli ni prepozno za nove izzive in nova prijateljstva. Film je navdušil festivalska občinstva ter prejel nominacijo za oskarja za najboljši dokumentarec.

Panj Zgjoi

Blerta Basholli

torek, 19. 10. 2021 / 20:00 / Dvorana

Film, posnet po resnični zgodbi kosovske vojne vdove in njenega boja za neodvisnost v globoko patriarhalni družbi, je prejel kar tri glavne nagrade na festivalu Sundance: veliko nagrado žirije, nagrado za najboljšo režijo in nagrado občinstva.