Danes je blagajna odprta od 17:30 do 21:00 (odpre se čez 13 minut).
Animateka 2015

Družinski Slon iz arhiva NFB Družinski Slon iz arhiva NFB

razno / Kanada

Otvoritveni govor (Opening Speech)
Norman McLaren (NFB)
Kanada, 1961, DCP, 6’52’’

V tem kratkem filmu se Norman McLaren dobesedno ujame v svoje lastne filmske trike. Ko želi pozdraviti občinstvo, mu nagaja svojeglav animirani mikrofon.

Gospod žabec je šel dvorit (Mister Frog Went-A-Courting)
Evelyn Lambart (NFB)
Kanada, 1974, DCP, 4’31’’

V kratkem filmu animatorke Evelyn Lambart čedni žabec snubi in tudi uspešno zasnubi miško. Dogajanje med poročnim zajtrkom in po njem je v tej barviti animaciji prikazano, kot se spodobi. V filmu slišimo Dereka Lamba ob spremljavi lutnje.

Pri gospe Kokoški (Chez madame Poule)
Tali (NFB)
Kanada, 1974, DCP, 7’54’’

Komičen animirani kratki film na zbadljiv način spregovori o materinstvu, saj prikaže muhaste izpade otroka in materina prizadevanja, da bi ga usmerila na pravo pot. Film, ki te nagovori, tudi če nisi pišče.

Nedelja (Dimanche)
Patrick Doyon (NFB)
Kanada, 2011, DCP, 9’50’’

Kot vsako nedeljo se družina po maši zgrne k babici in dedku, kjer glasna debata kmalu začne spominjati na vreščeči zbor vran na električni žici. Deček iz čistega dolgčasa na bližnje železniške tire položi kovanec. Ko ga vlak splošči, se osuplemu dečku razkrije osupljiva preobrazba.

Nezadržno (Runaway)
Cordell Barker (NFB)
Kanada, 2009, DCP, 9’11’’

Kaj bi se zgodilo, če bi bil svet vlak brez strojevodje, ki vratolomno drdra po razmajanih tirnicah? Zadovoljni potniki se na nabito polnem vlaku zabavajo, ne zavedajo pa se usode, ki jih čaka za vogalom. Ko se začnejo čutiti učinki pomanjkanja, ki sledi, to privede do razrednega boja, ki je sicer neusmiljen, a zabaven. Seveda terja žrtve, a na koncu so vsi v istem položaju.

Mila povest o pingvinji Pepelki (The Tender Tale of Cinderella Penguin)
Janet Perlman (NFB)
Kanada, 1981, DCP, 10’01’’

Prismojena različica znane pravljice, v kateri glavno vlogo prevzame ponižana zasanjana pingvinka, in rezultat vas bo nasmejal do solz. Pingvinja Pepelka v naglici, da ne bi zamudila polnočnega roka, izgubi čarobno plavut. A vse se srečno konča: lepi princ najde pravo plavalno nogo in nesramno polsorodstvo je ukročeno. Nominiranec za oskarja leta 1981.

Krasuljčica (Isabelle au bois dormant)
Claude Cloutier (NFB)
Kanada, 2007, DCP, 9’13’’

Krasuljčica obleži v postelji z nenavadnim napadom narkolepsije. Kralj svoje podanike pozove, naj jo rešijo, in vsi se odzovejo na njegovo prošnjo: stric Henrik VIII., teta Viktorija, nenavadno čustven Nezemljan, posrečena čarovnica in čedni princ. Toda ali bo zgolj poljub dovolj, da se speča princesa prebudi?

Klub Kinodvor

Postanite član in izkoristite naše ugodnosti! Članstvo poleg znižane cene vstopnic prinaša številne druge ugodnosti.

Aktualno

Caravaggieva senca L’ombra di Caravaggio

Michele Placido

ponedeljek, 22. 07. 2024 / 18:30 / Dvorana

Uporniški in nemiren, pobožen in razuzdan, neodvisen in transgresiven: Caravaggio, kakršnega razkrije Michele Placido, je prekleti umetnik izjemnega talenta; rock zvezda daleč pred svojim časom; upornik brez razloga, ki se mora soočiti s posledicami lahkomiselnega življenja.

Joan Baez: Jaz sem hrušč Joan Baez: I Am a Noise

Miri Navasky, Maeve O’Boyle, Karen O’Connor

ponedeljek, 22. 07. 2024 / 19:45 / Mala dvorana

Intimen dokumentarni portret, v katerem legendarna pevka in aktivistka neobičajno odkrito spregovori o svojem življenju na odru in za njim.

Zver La bête

Bertrand Bonello

ponedeljek, 22. 07. 2024 / 21:00 / Dvorana

Bertrand Bonello (L’Apollonide: Spomini zaprte hiše, Nočni razgledi) je film svobodno priredil po kratki zgodbi Henryja Jamesa Zver v džungli (1903).