Danes je blagajna odprta od 15:30 do 21:00 (odprto še 03:36, tel: 01 239 22 17).

Drugo dejanje Druhé dějství

Olmo Omerzu / Češka / 2008 / 43 min / češčina

režija Olmo Omerzu, scenarij Bruno Hájek, Olmo Omerzu, fotografija Lukáš Milota, montaža Jana Vlčková, zvok Láďa Greiner, produkcija FAMU, izvršni producent Matouš Heger, igrajo Petr Marek, Ivana Uhlířová, Nataša Burger, Kajetán Písařovic, Nataša Matjašec, producent slovenske filmske kopije ARSMEDIA

festivali, nagrade Posebno priznanje za režijo na Festivalu slovenskega filma 2009. Officinema Bologna 2009. Meo – nagrada za najboljši kratki film na filmskem festivalu v Estorilu 2008. Posebna nagrada žirije na festivalu študentskega filma Fresh Film Fest (Karlovi Vari) 2008. Nagrada časopisa Cinepur na festivalu FAMU Fest 2008. Mednarodni festival kratkega filma in Festival sodobnega srednjeevropskega filma v Pragi 2008. Festival Etiuda&Anima v Krakovu 2008. Posebna omemba za najboljšo igralko Ivano Uhlířovo – Festival premiers plan Angers 2009. Festival Cinefil v slovaških Košicah 2009. 16. Dnevi evropskega filma v Pragi 2009.

IMDb

Cilie in Martin, nikoli realiziran samocenzurirani prevajalec, sta glavna protagonista svoje zadnje ljubezenske zgodbe, ki počasi, toda vztrajno izgublja ideale. Med enoličnostjo življenja in Martinovim nikoli dokončanim prevodom se odvija pripoved o zapoznelem poročnem potovanju, ki nastopi v trenutku, ko je v resnici že vse izgubljeno. Potovanje se kmalu izkaže za alibi Martinovega pobega … Zgodba se začne v Pragi, izgubi pa v italijanskem Trstu. Ponoči ladje drsijo kot težki železni kipi; odločitev je na strani Cilie.

Klub Kinodvor

Postanite član in izkoristite naše ugodnosti! Članstvo poleg znižane cene vstopnic prinaša številne druge ugodnosti.

Aktualno

Se vidiva v petek, Robinson À vendredi, Robinson

Mitra Farahani

ponedeljek, 04. 12. 2023 / 18:45 / Dvorana

Jean-Luc Godard in Ebrahim Golestan, dva ključna predstavnika filmske zgodovine, pripadata isti generaciji, vendar se v svojih dolgih življenjih nista nikoli srečala. S pobudo za srečanje je Godardu pred nekaj leti pisala iranska filmska ustvarjalka, umetnica in producentka Mitra Farahani.

Čuden način življenja Strange Way of Life

Pedro Almodóvar

ponedeljek, 04. 12. 2023 / 21:00 / Dvorana

Pedro Almodóvar v svoji najnovejši kratkometražni »kaprici« ponudi odgovor na vprašanje iz Gore Brokeback: »Kaj pa naj bi dva moška počela skupaj na ranču?«

Srečno naključje Coup de chance

Woody Allen

torek, 05. 12. 2023 / 16:30 / Dvorana

Woody Allen se poklanja Parizu in francoski kinematografiji v svojem prvem francosko govorečem filmu, živahni in iskrivi kriminalki o ljubezni, naključju in zločinu.