Danes je blagajna odprta od 16:00 do 21:30 (odprto še 04:50, tel: 01 239 22 17).

Dom gospodične Peregrine za nenavadne otroke Miss Peregrine's Home for Peculiar Children

Tim Burton / ZDA / 2016 / 127 min / angleščina

Filmski fantast Tim Burton (Temne sence, Alica v Čudežni deželi) se s priredbo knjižne uspešnice podaja na pot odkrivanja skrivnosti, ki se razteza skozi čas in alternativne svetove.

Po tragični dedkovi smrti šestnajstletni Jacob prejme pismo, ki ga vodi na skrivnostni waleški otok, kjer med ruševinami odkrije sirotnišnico. Ob raziskovanju razpadajočih sob in hodnikov mu hitro postane jasno, da njeni nekdanji stanovalci niso bili le nenavadni, ampak so posedovali tudi neverjetne moči.

Filmski fantast Tim Burton (Temne sence, Alica v Čudežni deželi) se s priredbo knjižne uspešnice podaja na pot odkrivanja skrivnosti, ki se razteza skozi čas in alternativne svetove.

Klub Kinodvor

Postanite član in izkoristite naše ugodnosti! Članstvo poleg znižane cene vstopnic prinaša številne druge ugodnosti.

Aktualno

Zadnjič

Metronom Metronom

Alexandru Belc

petek, 09. 06. 2023 / 17:00 / Dvorana

Bukarešta, 1972. Sedemnajstletna Ana sanja o ljubezni in svobodi. Neke noči se udeleži zabave, kjer s prijatelji pleše in posluša prepovedano radijsko oddajo Metronom. Takrat pa na vrata potrka Ceaușescujeva tajna policija … Film je prejel nagrado za najboljšo režijo v sekciji Posebni pogled na festivalu v Cannesu.

Poletje ’91 Poletje ’91

Žiga Virc

petek, 09. 06. 2023 / 19:15 / Dvorana

Arhivski dokumentarec Žige Virca (Houston, imamo problem!) prinaša nov in neobremenjen vpogled v vsakdanjik prebivalcev Slovenije na križišču zgodovine. Film, nastal s pomočjo obsežne akcije, v kateri so ljudi povabili, naj jim pošljejo svoje domače posnetke, postavi gledalca v avdiovizualni časovni stroj in ga ponese v kaotično obdobje pred in med osamosvojitvijo Republike Slovenije ter po njej.

Izginjanje Verschwinden/Izginjanje

Andrina Mračnikar

petek, 09. 06. 2023 / 19:45 / Mala dvorana

Filmska ustvarjalka Andrina Mračnikar se poda v svojo južnokoroško domovino, da bi raziskala, zakaj slovenski jezik in slovenska kultura čedalje bolj izginjata iz vsakdanjega življenja. Dokumentarec, ki spretno prepleta osebno in politično, je prejel nagrado občinstva na graškem festivalu Diagonale.