Danes je blagajna odprta od 15:45 do 21:00 (za danes zaprto).

Dokumentarni filmi študentov AGRFT Dokumentarni filmi študentov AGRFT

Slovenija / 2015 / 48 min

Ognjeni fantje
režija Rok Hvala
DOP
Klemen Kraševec
montaža Špela Bajc
glasba Rok Hvala, Marjan Hvala
dolžina 12 min 47 s

Dokumentarec govori o prostovoljnem gasilcu Urbanu , ki si želi veliko intervencij in akcije, vendar večjih, rednejših intervencijah v njegovem kraju ni. Urban tako večino časa preživi v gasilskem domu, upajoč na intervencijo. Ko skoraj obupa in se sprijazni s mirnim dnevom, pa se pojavi nesreča…

Alex
režija Iza Skok
DOP Vid Izlakar
montaža Klemen Golobič
glasba August A. Braatz
dolžina 11 min 39 s

Film – Alex prikazuje 35. let starega moškega, ki želi postati profesionalni plesalec sodobnega plesa, vendar kljub temu, da ni posebaj nadarjen, vztraja in uživa v poti do uspeha. Svoje življenje je popolnoma posvetil plesu. Gledalec lahko spremlja glavnega lika pri izpolnjevanju svojih sanj, ko zapleše na odru in se mu čas ustavi. Vidimo lahko popolno srečo, kljub temu, da ne dobi zunanje potrditve.

Smeh
režija August Adrian Braatz
DOP Peter Perunović
montaža Olga Michalik
glasba Jazz in the pants
dolžina 9 min 27 s

Film Smeh predstavlja utrinek iz vsakdana petih “akademij smeha”, kjer je smeh izkoriščen v zdravstvene, izobraževalne, sprostitvene, lepotne in finančne namene. Akademije smeha so prostori v katerih nastopajo iz različnih starostnih skupin glavni liki, ki jih povezuje smeh. Vsak izmed teh likov izhaja iz drugačnega socialnega okolja in se s smehom ukvarja na svoj način.

Csillag
režija Aron Horvath
DOP Peter Perunović
montaža Andrej Avanzo
glasba August A. Braatz
dolžina 14 min 10 s

Csillag Jeno prispe v Prekmurje in se nastani v motelu. Njegov cilj je, da razišče govorice lokalnih ljudi, ki so pred leti zaznavali nenavadne leteče predmete. Poda se na različne lokacije in zbira dokaze o dogodku. Zbira vzorce in jih sam raziskuje v svojem majhnem prenosnem laboratoriju. 

Klub Kinodvor

Postanite član in izkoristite naše ugodnosti! Članstvo poleg znižane cene vstopnic prinaša številne druge ugodnosti.

Aktualno

Motoristi The Bikeriders

Jeff Nichols

ponedeljek, 15. 07. 2024 / 18:30 / Dvorana

Film Jeffa Nicholsa (Zaklonišče, Mud, Loving), navdihnjen s fotografsko študijo chicaških motoristov Dannyja Lyona iz leta 1968, je portret testosteronske, mačistične, z bencinom zapacane in v usnje odete subkulture ameriškega Srednjega zahoda, hkrati pa univerzalna zgodba o iskanju identitete in pripadnosti.

Joan Baez: Jaz sem hrušč Joan Baez: I Am a Noise

Miri Navasky, Maeve O’Boyle, Karen O’Connor

ponedeljek, 15. 07. 2024 / 21:00 / Dvorana

Intimen dokumentarni portret, v katerem legendarna pevka in aktivistka neobičajno odkrito spregovori o svojem življenju na odru in za njim.

Pankrt Bastarden

Nikolaj Arcel

ponedeljek, 15. 07. 2024 / 21:30 / Ljubljanski grad

Mads Mikkelsen in Nikolaj Arcel se deset let po Kraljevski aferi vračata s Pankrtom, mogočnim zgodovinskim epom o osvajanju danske divjine, hkrati pa intimno, brezčasno zgodbo o življenju, ki se zgodi, medtem ko delamo druge načrte.