Danes je blagajna odprta od 09:00 do 21:00 (odprto še 03:02, tel: 01 239 22 17).

Dogman Dogman

Matteo Garrone / Italija, Francija / 2018 / 103 min / italijanščina

Na obrobju mesta, na meji med metropolo in divjino, vlada en sam zakon: zakon močnejšega. Tam živi Marcello, droben in pohleven možakar, ki dneve preživlja v svojem skromnem pasjem salonu, prosti čas pa posveča ljubljeni hčerki Alidi ter nenavadnemu razmerju s tiranskim Simoncinom, bivšim boksarjem, ki ustrahuje soseščino. Po enem številnih ponižanj začne Marcello snovati divje maščevanje ... Nagrada za najboljšega igralca v Cannesu.

igrajo Marcello Fonte, Edoardo Pesce, Nunzia Schiano, Adamo Dionisi, Francesco Acquaroli, Alida Baldari Calabria, Gianluca Gobbi, distribucija FIVIA – Vojnik

festivali, nagrade Cannes (nagrada za najboljšo moško vlogo). Nagrada Evropske filmske akademije za najboljšo moško vlogo, kostumografijo ter masko in oblikovanje pričeske. Osem nagrad srebrni trak združenja italijanskih filmskih novinarjev, vključno za najboljši film, režijo in moško vlogo. Sarajevo. Telluride. Toronto. Busan. London. AFI Fest. Tajpej. LIFFe.

IMDb

Fotografije

»Milina in arhaični obraz [glavnega igralca Marcella Fonteja], za katerega se zdi, kot da prihaja iz Italije, ki izginja, sta mi pomagala razjasniti, kako se bom spopadel s to mračno tematiko, ki me je vrsto let tako privlačila kot odbijala, ter z likom, o katerem sem hotel pripovedovati: človeku, ki si skuša povrniti dostojanstvo po življenju, polnem ponižanj, pri tem pa se vdaja iluziji, da ne rešuje le samega sebe, pač pa tudi svojo soseščino in morda celo ves svet. Ampak svet ostaja nespremenjen, skoraj brezbrižen. /…/ Lucio in Simoncino sta antijunaka na epskem odru, kjer je bolj pomembno, kaj o človeku govorijo in mislijo drugi, kot pa to, kaj v resnici je. Ali kot je dejal John Ford v filmu Mož, ki je ubil Libertyja Valancea: ‘Ko legenda postane dejstvo, natisnite legendo.’«
– Matteo Garrone

Klub Kinodvor

Postanite član in izkoristite naše ugodnosti! Članstvo poleg znižane cene vstopnic prinaša številne druge ugodnosti.

Aktualno

Bratovščina Sinjega galeba Bratovščina Sinjega galeba

sobota, 23. 03. 2019 / 17:00 / Dvorana

Pripovedovanje ob animiranih ilustracijah in glasbi v živo.

Putinove priče Svideteli Putina

Vitalij Manskij

sobota, 23. 03. 2019 / 18:15 / Mala dvorana

Manskij, ukrajinski režiser, ki zadnja leta živi v prostovoljnem izgnanstvu v Latviji, je imel ob političnem vzponu Vladimirja Putina kot dokumentarist ruske državne televizije prost dostop do novega vladarja ruskega imperija.

Tovor Teret

Ognjen Glavonić

sobota, 23. 03. 2019 / 19:00 / Dvorana

Svojevrsten film ceste, ki prekine dvajsetletni molk o enem najgrozovitejših zločinov srbske vojske na Kosovu ter prikaže moralno in družbeno breme vojne, ki ga je neka generacija tiho odložila na ramena svojih otrok.