Danes je blagajna odprta od 10:00 do 19:00 (odpre se čez 03:00).

Do zadnjega diha À bout de souffle

Jean-Luc Godard / Francija / 1960 / 90 min / podnapisi, francoščina / 16+

režija Jean-Luc Godard, scenarij Jean-Luc Godard (po predlogi Françoisa Truffauta), igrajo Jean Seberg, Jean Paul Belmondo, distribucija arhiv Slovenske kinoteke 

IMDb

DVD filma je na voljo v naši Knjigarnici.

Michel je mlad, šarmanten postavljač, ki se oblači in nosi kot Humphrey Bogart in se pogosto znajde na drugi strani zakona. Ko ukrade avto in ubije policista, zbeži v Pariz in išče skrivališče. Zateče se k mladi ameriški študentki, ki na Elizejskih poljanah prodaja ameriške časopise. Patricia privoli, da se skrije pri njej. Michel poskuša najti prijatelja, ki mu dolguje denar, da bi lahko zbežal v Italijo. Tako bi se izmaknil policijskemu obroču, ki je vse tesnejši. Njegove fotografije se že objavljene v vseh časopisih. Pričakuje, da bo z njim pobegnila tudi Patricia, vendar se ona odloči drugače.

03.09.1966 – 07.09.1966 (1)

Klub Kinodvor

Postanite član in izkoristite naše ugodnosti! Članstvo poleg znižane cene vstopnic prinaša številne druge ugodnosti.

Aktualno

Trikotnik žalosti Triangle of Sadness

Ruben Östlund

nedelja, 27. 11. 2022 / 11:00 / Dvorana

Švedski satirik Ruben Östlund (Višja sila, Kvadrat) svoje strupene bodice tokrat uperi v svet visoke mode in ekonomsko privilegiranih ter ustvari divje zabavno farso, v kateri se razredna hierarhija obrne na glavo in razkrije tržna vrednost lepote. Zlata palma na zadnjem festivalu v Cannesu.

Hrastovo srce Le chêne

Laurent Charbonnier, Michel Seydoux

nedelja, 27. 11. 2022 / 11:30 / Mala dvorana

V dokumentarnem filmu spremljamo vrvenje življenja na hrastu: od korenin do krošnje. Gledalca vsrkata osupljiva fotografija in nikdar enaka zvočna podoba ter mu v meditativnem predahu poglobljenega opazovanja razkrivata krhko ravnovesje živega sveta. Film, ki ga lahko raziskujemo in doživimo samo za velikem platnu.

Kapa Kapa

Slobodan Maksimović

nedelja, 27. 11. 2022 / 15:00 / Dvorana

Prvi slovenski božični celovečerni film režiserja Slobodana Maksimovića zgodbo o dečku, ki nima nič, in deklici, ki ima vse, preplete z močno vero v čudeže in jo poveže v topel, humoren in mestoma tudi napet film.