Danes je blagajna odprta od 17:30 do 21:00 (odpre se čez 05:18).

Projekcije filma

sobota, 10. 08. 2024 / 16:15 / Dvorana

Kinobalon

Asset 1
V Kinobalonu od 28. decembra 2023

Dnevnik Pauline P. Dnevnik Pauline P.

Neven Hitrec / Hrvaška / 2023 / 96 min / sinhronizirano / 7+

Projekcije filma

sobota, 10. 08. 2024 / 16:15 / Dvorana

Kinobalon

Asset 1
Pogumna in duhovita Paulina vsakomur pove svoje mnenje in najde rešitev za vsako težavo. Hrvaška filmska in knjižna uspešnica leta, sinhronizirana v slovenščino.

režija Neven Hitrec, scenarij Dora Delbianco, Ivan Turković-Krnjak, knjižna predloga Sanja Polak, fotografija Dragan Marković Markoni, montaža Slaven Zečević, zvok Julij Zornik, glasba Darko Hajsek, igrajo Katja Matković, Judita Franković Brdar, Igor Kovač, Borko Perić, distribucija Jučer

IMDb

Fotografije

zgodba
Paulina P. je učenka 3. c razreda; živi z mamo in očetom ter novim družinskim članom, kužkom. S prijateljicami je težko, starša se prepirata – in kaj bo z njeno simpatijo? Težave v ljubezni, prijateljstvu in doma na duhovit način zapisuje v svoj dnevnik. Rešuje jih z veliko domišljije in s kančkom čarovnije, pri tem pa nepopustljivo premika meje, saj je v Paulininem svetu vse mogoče.

iz prve roke
»Želel sem ustvariti duhovit in empatičen film, ki bi gledalce pustil nasmejane in dobre volje. Osebno poznam in obožujem vzdušje, jezik in humor, ki so vtkani v ta film. Človek se počuti sproščeno in varno, ko zgodba spoštuje družinske vrednote in vsak lik obravnava s polnim človeškim spoštovanjem, tudi takrat, ko ga satirično potegne za rokav. Pri ustvarjanju sta mi bila za vzor klasični hrvaški strip, na primer legendarni Durica Ivice Bednjanca, pa tudi igriva forma in ustvarjalna raznolikost risank zagrebške šole animiranega filma. Doživljanje filma je močno odvisno od igre in značajev otrok, ki imajo glavne vloge. Moral sem ga režirati z veliko znanja, tudi poznavanja otroške psihologije, ter vključiti nekaj norega in dodatno energijo, brez katere ne bi zadeli želenega vzdušja celote.«
– Neven Hitrec, režiser

Dodatna gradiva

ponedeljek, 17. 06. 2024

Kinobalonov poletni počitniški program 2024

Filmi aktualne sezone še zadnjič na sporedu. Med tednom dopoldan ter ob sobotah in nedeljah. Za počitniške skupine in za izven.

ponedeljek, 10. 06. 2024

Nova pedagoška gradiva

Oglejte si nova pedagoška gradiva za filme v Kinodvorovem šolskem programu. V pomoč so vam pri pripravi in dejavnostih po ogledu filmov z učenci in dijaki.

Klub Kinobalon

Postanite član in izkoristite naše ugodnosti! Članstvo v klubu poleg znižane cene vstopnic prinaša številne druge ugodnosti.

Aktualno

Zadnjič

Motoristi The Bikeriders

Jeff Nichols

četrtek, 25. 07. 2024 / 18:30 / Dvorana

Film Jeffa Nicholsa (Zaklonišče, Mud, Loving), navdihnjen s fotografsko študijo chicaških motoristov Dannyja Lyona iz leta 1968, je portret testosteronske, mačistične, z bencinom zapacane in v usnje odete subkulture ameriškega Srednjega zahoda, hkrati pa univerzalna zgodba o iskanju identitete in pripadnosti.

Joan Baez: Jaz sem hrušč Joan Baez: I Am a Noise

Miri Navasky, Maeve O’Boyle, Karen O’Connor

četrtek, 25. 07. 2024 / 19:45 / Mala dvorana

Intimen dokumentarni portret, v katerem legendarna pevka in aktivistka neobičajno odkrito spregovori o svojem življenju na odru in za njim.

Caravaggieva senca L’ombra di Caravaggio

Michele Placido

četrtek, 25. 07. 2024 / 21:00 / Dvorana

Uporniški in nemiren, pobožen in razuzdan, neodvisen in transgresiven: Caravaggio, kakršnega razkrije Michele Placido, je prekleti umetnik izjemnega talenta; rock zvezda daleč pred svojim časom; upornik brez razloga, ki se mora soočiti s posledicami lahkomiselnega življenja.