Danes je blagajna odprta od 17:00 do 21:30 (odprto še 01:33, tel: 01 239 22 17).

Dnevi, ki prihajajo Els dies que vindran

Carlos Marqués-Marcet / Španija / 2019 / 95 min / španščina, katalonščina

Režiser Marqués-Marcet je kot izhodišče za naturalistično osvetlitev dilem prihajajočega starševstva uporabil resnično pričakovanje otroka, v kakršnem sta se znašla glavna igralca.

režija Carlos Marqués-Marcet, scenarij Carlos Marqués-Marcet, Clara Roquet, Coral Cruz, fotografija Alex Garcia, glasba Maria Arnal, montaža Oscar de Gispert, Ana Pfaff, Carlos Marqués-Marcet, igrata David Verdaguerm (Lluis), Maria Rodriguez Soto (Vir)

festivali, nagrade Rotterdam 2019, Seattle 2019, Malaga 2019 (najboljši španski film, najboljša režija, najboljša igralka, nagrada mladinske žirije)

IMDb

Vir in Lluis ugotovita, da bosta postala starša. Čeprav sta skupaj komaj leto dni in otroka nista načrtovala, ju ta novica razveseli. Po začetnem navdušenju pa se v njiju počasi naseli dvom in odločita se za splav. V noči pred načrtovanim posegom si, ob neutrudnem preštevanju prednosti in slabosti skupnega družinskega življenja, vendarle premislita. Sredi vrtinca čustev in osebnih odkritij, v katerem se znajdeta v naslednjih tednih, počasi odkrijeta, da prihodnosti nikoli ne moreš načrtovati do zadnje podrobnosti in da jima za odgovor, ali je njuna ljubezen dovolj močna, ni treba čakati na rojstvo prvorojenca.

»Vzeli smo resnično stanje – nosečnost – in se vprašali, kako se bosta lika odzvala? Improvizirali smo prizore in jih posneli kot osnovo za scenarij. /…/ Lahko bi rekli, da film dokumentira proces in si umišlja portret razmerja. /…/ Vsak igrani film je dokumentarec svojih igralcev. Ko pred nekoga postaviš kamero, prikažeš njega in tok časa – ko nekoga snemaš, zapisuješ njegovo umiranje – ali zorenje, če gledamo iz bolj optimističnega zornega kota.« (Carlos Marqués-Marcet)

Carlos Marqués-Marcet
Rojen leta 1983 v Barceloni. Po študiju avdiovizualnih komunikacij na univerzi Pompeu Fabra v rojstnem kraju je študiral filmsko režijo na losangeleški Univerzi za gledališče, film in televizijo. S kratkim filmom The Yellow Ribbon si je leta 2012 prislužil mednarodni ugled in dve leti pozneje posnel svoj celovečerni prvenec 10.000 Km.

Klub Kinodvor

Postanite član in izkoristite naše ugodnosti! Članstvo poleg znižane cene vstopnic prinaša številne druge ugodnosti.

Aktualno

Kinodvorišče / Prestavljeno v Dvorano

Vse povsod naenkrat Everything Everywhere All at Once

Dan Kwan, Daniel Scheinert

torek, 05. 07. 2022 / 21:30 / Kinodvorišče

Vse povsod naenkrat je odštekana filmska pustolovščina, ki združuje elemente znanstvene fantastike, komedije in borilnih veščin, a tudi ganljive družinske drame.

Snežni leopard La panthère des neiges

Marie Amiguet, Vincent Munier

sreda, 06. 07. 2022 / 13:00 / Dvorana

Snežni leopard je veliko več kot vizualno čudovit film o eni najredkejših in najbolj izmuzljivih velikih mačk; opazovalni dokumentarec, v katerem je pot pomembnejša od cilja, z nami velikodušno deli užitek odkrivanja. Glasba: Warren Ellis in Nick Cave. Cezar za najboljši dokumentarni film.

Vesolje med nami Vesolje med nami

Rahela Jagrič Pirc

sreda, 06. 07. 2022 / 17:00 / Dvorana

Zapuščen observatorij združi slepega astronoma Hermana in najstnika Tobija.