Danes je blagajna odprta od 10:00 do 21:20 (odprto še 20 minut, tel: 01 239 22 17).

Projekcije filma

sobota, 16. 11. 2019 / 21:15 / Dvorana

LIFFe / Panorama

Dnevi, ki prihajajo Els dies que vindran

Carlos Marqués-Marcet / Španija / 2019 / 95 min / španščina, katalonščina

Projekcije filma

sobota, 16. 11. 2019 / 21:15 / Dvorana

LIFFe / Panorama

Režiser Marqués-Marcet je kot izhodišče za naturalistično osvetlitev dilem prihajajočega starševstva uporabil resnično pričakovanje otroka, v kakršnem sta se znašla glavna igralca.

režija Carlos Marqués-Marcet, scenarij Carlos Marqués-Marcet, Clara Roquet, Coral Cruz, fotografija Alex Garcia, glasba Maria Arnal, montaža Oscar de Gispert, Ana Pfaff, Carlos Marqués-Marcet, igrata David Verdaguerm (Lluis), Maria Rodriguez Soto (Vir)

festivali, nagrade Rotterdam 2019, Seattle 2019, Malaga 2019 (najboljši španski film, najboljša režija, najboljša igralka, nagrada mladinske žirije)

IMDb

Vir in Lluis ugotovita, da bosta postala starša. Čeprav sta skupaj komaj leto dni in otroka nista načrtovala, ju ta novica razveseli. Po začetnem navdušenju pa se v njiju počasi naseli dvom in odločita se za splav. V noči pred načrtovanim posegom si, ob neutrudnem preštevanju prednosti in slabosti skupnega družinskega življenja, vendarle premislita. Sredi vrtinca čustev in osebnih odkritij, v katerem se znajdeta v naslednjih tednih, počasi odkrijeta, da prihodnosti nikoli ne moreš načrtovati do zadnje podrobnosti in da jima za odgovor, ali je njuna ljubezen dovolj močna, ni treba čakati na rojstvo prvorojenca.

»Vzeli smo resnično stanje – nosečnost – in se vprašali, kako se bosta lika odzvala? Improvizirali smo prizore in jih posneli kot osnovo za scenarij. /…/ Lahko bi rekli, da film dokumentira proces in si umišlja portret razmerja. /…/ Vsak igrani film je dokumentarec svojih igralcev. Ko pred nekoga postaviš kamero, prikažeš njega in tok časa – ko nekoga snemaš, zapisuješ njegovo umiranje – ali zorenje, če gledamo iz bolj optimističnega zornega kota.« (Carlos Marqués-Marcet)

Carlos Marqués-Marcet
Rojen leta 1983 v Barceloni. Po študiju avdiovizualnih komunikacij na univerzi Pompeu Fabra v rojstnem kraju je študiral filmsko režijo na losangeleški Univerzi za gledališče, film in televizijo. S kratkim filmom The Yellow Ribbon si je leta 2012 prislužil mednarodni ugled in dve leti pozneje posnel svoj celovečerni prvenec 10.000 Km.

Klub Kinodvor

Postanite član in izkoristite naše ugodnosti! Članstvo poleg znižane cene vstopnic prinaša številne druge ugodnosti.

Aktualno

Pritisk Push

Fredrik Gertten

petek, 15. 11. 2019 / 20:15 / Mala dvorana

Pronicljiv uvid v mehanizem globalne stanovanjske krize odgovarja na vprašanje, zakaj si kar naenkrat ne moremo več privoščiti življenja v lastnem mestu, kdo našim skupnostim krade dušo in kaj lahko storimo, da si mesto priborimo nazaj.

LIFFe / Predpremiere

Bog obstaja, ime ji je Petrunija Gospod postoi, imeto i’ e Petrunija

Teona Strugar Mitevska

petek, 15. 11. 2019 / 21:20 / Dvorana

Zgodba o dvaintridesetletnem dekletu brez prave prihodnosti, ki se pogumno upre tradiciji ter neprizanesljivo razgali mačizem in seksizem sodobne makedonske družbe.

LIFFe / Kinobalon na LIFFu

Loti in izgubljeni zmaji Lotte ja kadunud lohed

Heiki Ernits, Janno Põldma

sobota, 16. 11. 2019 / 11:00 / Dvorana

Dogodivščina prijazne psičke Loti je polna nenavadnih domišljijskih presenečenj, s čudovito narisanim svetom narave.