Danes je blagajna odprta od 15:45 do 21:00 (odpre se čez 43 minut).

Divjina Backcountry

Adam MacDonald / Kanada / 2014 / 92 min / angleščina

Klasičen primerek preživetvene srhljivke, posnet po resnični zgodbi, zopet pokaže, da je človek človeku največji sovražnik, da pa mu narava pri tem še kako rada priskoči na pomoč. Če nas je Boormanova Odrešitev (Deliverance) poučila o nevarnosti izletov s prijatelji, se bomo po Divjini v gozdu raje izgubili sami kot z ljubljeno osebo.

igrajo Missy Peregrym, Jeff Roop, Eric Balfour

IMDb Uradna stran

»Za gozd naredi to, kar je Žrelo naredilo za morje.«
– Matt Boiselle, Dread Central

Da bi preživel aktiven vikend v naravi in ubežal stresu vsakdana, se mestni par poda v gozdove kanadske divjine. Jenn je uspešna odvetnica, Alex prekaljen pohodnik. Toda divjina je kraj, kjer neizrekljiva lepota srečuje človekove najgloblje strahove. Prvo noč naletita na čudaškega Brada. Ko mu skušata ubežati, se izgubita. Zmanjkuje jima hrane in vode, njun odnos se vse bolj krha, na plan prihajajo njune najslabše lastnosti. Nato zatavata v območje krvoločnega medveda in vse, kar jima ostane, so strah, groza in boj za preživetje.

Klasičen primerek preživetvene srhljivke, posnet po resnični zgodbi, zopet pokaže, da je človek človeku največji sovražnik, da pa mu narava pri tem še kako rada priskoči na pomoč. Če nas je Boormanova Odrešitev (Deliverance) poučila o nevarnosti izletov s prijatelji, se bomo po Divjini v gozdu raje izgubili sami kot z ljubljeno osebo.

»Divjina, ki jo poganjata prepričljivi in fizično drzni predstavi obeh glavnih igralcev, je hkrati portret romantične zveze, ki se bržkone bliža koncu, in spreten, dobro tempiran triler, ki se kanadskega pokroviteljskega odnosa do narave loti brez rokavic. Vrhunec doseže v resnično srhljivi finalni sekvenci, ob kateri boste – če si lahko izposodimo iz pesmi Elliotta Murphyja – koprneli po kraju, kjer neonske luči nikoli ne ugasnejo.«
– Mednarodni filmski festival v Torontu

 

Klub Kinodvor

Postanite član in izkoristite naše ugodnosti! Članstvo poleg znižane cene vstopnic prinaša številne druge ugodnosti.

Aktualno

Pretekla življenja Past Lives

Celine Song

ponedeljek, 25. 09. 2023 / 16:45 / Dvorana

Film, ki ga je navdihnilo režiserkino resnično življenje, svojo pripoved lahkotno, nežno in prefinjeno spleta do nepričakovano silovitega čustvenega vrhunca. Veliko odkritje Sundancea in Berlinala ter eden najboljših filmov leta po mnenju številnih kritikov!

Zavojček ljubezni A Little Love Package

Gastón Solnicki

ponedeljek, 25. 09. 2023 / 19:00 / Dvorana

Zavojček ljubezni potuje od Dunaja do Andaluzije preko slanih puščav, ovitih v skrivnostne sence, da bi nam ponudil edinstveno lekcijo iz radodarnosti. Film, ki ga vodijo ženske, v živahni razdrobljeni zgodbi združi profesionalne igralce in naturščike. Prefinjen, izviren in duhovit poklon avstrijski prestolnici, ki minuli blišč odkriva v vsakdanjih stvareh.

Najsrečnejši človek na svetu Najsrekjniot čovek na svetot

Teona Strugar Mitevska

ponedeljek, 25. 09. 2023 / 21:00 / Dvorana

Najnovejše delo makedonske filmske prevratnice Teone Strugar Mitevske pod komičnim površjem prizorišča hitrih zmenkov in z ironijo prežetim naslovom skriva pronicljivo, presunljivo študijo bosansko-hercegovske družbe, v kateri so tri desetletja pozneje posledice vojne veliko bolj prisotne, kot se zdi na prvi pogled. Film je navdihnila resnična izkušnja scenaristke Elme Tataragić, ki je na zmenku na slepo spoznala človeka iz svoje preteklosti.