Danes je blagajna odprta od 18:00 do 21:30 (odpre se čez 08:09).

Divja miška Wilde Maus

Josef Hader / Avstrija / 2017 / 103 min / angleščina, italijanščina, nemščina

S kralji je treba ravnati spoštljivo! Tako vsaj meni Georg, uveljavljeni glasbeni kritik, ki je že dolga leta zaposlen pri nekem dunajskem časopisu. Potem pa ga lepega dne glavni urednik zaradi varčevalnih ukrepov odpusti. Georg novico prikrije svoji mlajši ženi, ki razmišlja le o zanositvi, ter začne snovati maščevanje ...

igrajo Josef Hader, Pia Hierzegger, Georg Friedrich, Jörg Hartmann, distribucija FIVIA – Vojnik

festivali, nagrade Svetovna premiera – Berlinale. Nagrada za najboljšo montažo, nagrada za najbolj inovativno produkcijo – Diagonale. Nominaciji za nagrado Avstrijske filmske akademije za najboljšega igralca in najboljšega stranskega igralca.

IMDb

Fotografije

»/…/ tragikomedija po mojem mnenju najbolje izrazi tisto, kar imenujemo življenje. /…/ Hotel sem, da bi bil film, ki je že tako ali tako mešanica različnih žanrov, tudi satira o življenju sodobnega srednjega razreda. /…/ Če bi zgodbo glavnega lika, ki izgubi službo, prestavili v delavsko okolje, kjer se ljudje v podobni situaciji dejansko soočajo s pomanjkanjem, bi bila komedija še vedno mogoča, težje pa bi bilo izpeljati črni humor. /…/ Nekaj smešnega je na ljudeh, ki se odzovejo, kot bi bilo ogroženo njihovo življenje. Moj protagonist bi si lahko poiskal drugo službo, napisal knjigo o glasbi ali pa eno leto preprosto ne bi delal in bi živel od odpravnine. On pa se vede, kot da je tik pred propadom, ker je njegov ego tako prizadet. Georgovo pojmovanje situacije kot velike tragedije je na neki način luksuz, ki si ga lahko privošči.«
– Josef Hader

Klub Kinodvor

Postanite član in izkoristite naše ugodnosti! Članstvo poleg znižane cene vstopnic prinaša številne druge ugodnosti.

Aktualno

Zbogom, Leonora Leonora addio

Paolo Taviani

četrtek, 08. 06. 2023 / 19:00 / Dvorana

Film, ki ga je Paolo Taviani posvetil svojemu bratu in dolgoletnemu sorežiserju Vittoriu, opisuje bizarno popotovanje pepela velikega dramatika Luigija Pirandella do njegovega zadnjega počivališča na Siciliji ter uprizori novelo, napisano dvajset dni pred pisateljevo smrtjo.

Kinodvorišče / Razprodano

Poletje ’91 Poletje ’91

Žiga Virc

četrtek, 08. 06. 2023 / 21:30 / Kinodvorišče

Arhivski dokumentarec Žige Virca (Houston, imamo problem!) prinaša nov in neobremenjen vpogled v vsakdanjik prebivalcev Slovenije na križišču zgodovine. Film, nastal s pomočjo obsežne akcije, v kateri so ljudi povabili, naj jim pošljejo svoje domače posnetke, postavi gledalca v avdiovizualni časovni stroj in ga ponese v kaotično obdobje pred in med osamosvojitvijo Republike Slovenije ter po njej.

Zadnjič

Metronom Metronom

Alexandru Belc

petek, 09. 06. 2023 / 17:00 / Dvorana

Bukarešta, 1972. Sedemnajstletna Ana sanja o ljubezni in svobodi. Neke noči se udeleži zabave, kjer s prijatelji pleše in posluša prepovedano radijsko oddajo Metronom. Takrat pa na vrata potrka Ceaușescujeva tajna policija … Film je prejel nagrado za najboljšo režijo v sekciji Posebni pogled na festivalu v Cannesu.