Danes je blagajna odprta od 10:00 do 21:00 (odprto še 01:29, tel: 01 239 22 17).

Dežela vmes The Land Between

David Fedele / Avstralija / 2014 / 78 min / bambara, francoščina

festivali, nagrade Nagrada za najboljši dolgometražni dokumentarec – International Environmental Film Festival (FIFE), Francija 2014. Festival de Résistance et d'Alternatives, Maroko. DocWeek, Avstralija. Hans 48 Cinema, Nemčija.

IMDb

zgodba
Dežela vmes
ponuja intimen vpogled v skrita življenja prebežnikov iz podsaharske Afrike, ki si zasilno domovanje uredijo v gorah severnega Maroka. Večina sanja, da bi se s prečkanjem močno zastražene meje okrog mesta Melilla, španske enklave na afriški celini, prebila v Evropo. Film dokumentira njihovo vsakodnevno življenje, njihove osebne zgodbe in strahove, s katerimi se soočajo kot ljudje brez statusa in brez kakršnihkoli pravic. Razkriva pa tudi skrajno nasilje in zlorabe, ki so jim dnevno izpostavljeni tako s strani maroških kot španskih oblasti.

portret avtorja
David Fedele je večkrat nagrajeni ustvarjalec dokumentarnih filmov iz Avstralije. V svet ustvarjanja dokumentarnih filmov je vstopil iz ljubezni do potovanj in do raziskovanja različnih kultur. Dodobra je prepotoval Avstralazijo, Evropo, Bližnji Vzhod, Južno Ameriko in Afriko. Večinoma dela brez pomočnikov, svoje projekte pa tudi sam producira in financira. Zanimajo ga predvsem vprašanja socialne pravičnosti ter kulturna in humanitarna problematika. Njegovi filmi obravnavajo tako raznolike teme, kot so migracije podsaharskih Afričanov v Maroku, elektronski odpadki v Gani in nezakonita sečnja v Papui Novi Gvineji. Predvajali so jih po televiziji in na mednarodnih filmskih festivalih po vsem svetu. Prejeli so tudi številne nagrade. Njegov film E-smetišče (E-Wasteland) je nedavno prejel nagrado za najboljši avstralski kratki dokumentarec na mednarodnem festivalu dokumentarnega filma Antenna v Sydneyju. Filmografija: The Land Between (2014), E-smetišče (2012), Bikpela Bagarap (2011).

Klub Kinodvor

Postanite član in izkoristite naše ugodnosti! Članstvo poleg znižane cene vstopnic prinaša številne druge ugodnosti.

Aktualno

Grand Prix: 20 let Grand Prix: 20 let

različni avtorji

nedelja, 03. 12. 2023 / 21:00 / Dvorana

Dvajsetletnico festivala bomo proslavili tudi s programom izbranih zmagovalnih filmov iz preteklosti. Od študentskega filma poljske dive Marte Pajek in draguljev estonskih avtorjev Kasparja Jancisa in Kristjana Holma, prek filmov, s katerima sta se Michaela Müller in Špela Čadež vpisali na zemljevid svetovne animacije, do mojstrovine enega in edinega Tomeka Popakula.

Srečno naključje Coup de chance

Woody Allen

ponedeljek, 04. 12. 2023 / 16:30 / Dvorana

Woody Allen se poklanja Parizu in francoski kinematografiji v svojem prvem francosko govorečem filmu, živahni in iskrivi kriminalki o ljubezni, naključju in zločinu.

Se vidiva v petek, Robinson À vendredi, Robinson

Mitra Farahani

ponedeljek, 04. 12. 2023 / 18:45 / Dvorana

Jean-Luc Godard in Ebrahim Golestan, dva ključna predstavnika filmske zgodovine, pripadata isti generaciji, vendar se v svojih dolgih življenjih nista nikoli srečala. S pobudo za srečanje je Godardu pred nekaj leti pisala iranska filmska ustvarjalka, umetnica in producentka Mitra Farahani.