Danes je blagajna odprta od 09:00 do 21:00 (odprto še 10:25, tel: 01 239 22 17).

Deset v pol Deset u pola

Danis Tanović / Bosna in Hercegovina / 2021 / 96 min / bosanščina

Ko v Enesovo čevapdžinico nekega jutra vstopi zagrebška vplivnica in pove, da je prišla na »najboljše čevapčiče v Sarajevu«, to sproži popoln razpad sosedskih, poslovnih in zasebnih odnosov po vsej Baščaršiji … Komedijo z Brankom Đurićem in Izudinom Bajrovićem v glavnih vlogah je režiral Danis Tanović, dobitnik oskarja za Nikogaršnjo zemljo ter srebrnega berlinskega medveda za Smrt v Sarajevu in Epizodo v življenju zbiralca železa. Otvoritveni film lanskega filmskega festivala v Sarajevu.

igrajo Branko Đurić, Izudin Bajrović, Helena Vuković, Kerim Čutuna, Almir Palata Prle, Anja Matković, Goran Navojec, distribucija Con film 

IMDb

Fotografije

iz prve roke
»To je romantična komedija o dveh prijateljih, ki sta gostinca in tekmeca, v resnici pa sta neizbežno odvisna drug od drugega. Snemali smo v času pandemije, trgovine so bile zaprte, ljudje so se oddaljili drug od drugega. Film prikazuje Sarajevo iz drugačnega zornega kota in kaže, kako pomembno je sodelovati, pa tudi da se ne smemo odpovedati pravim vrednotam, kot so prijateljstvo, ljubezen in dobri sosedski odnosi. Upam, da se bodo gledalci vsaj malo nasmejali in da bodo začutili dobro energijo, s katero smo film snemali.«
– Danis Tanović

kritike
»Tudi če ne jeste mesa, si boste ob Tanovičevi dramediji Deset v pol zaželeli porcije čevapov – sarajevskih. Originalnih. Tako originalnih, kot so originalni liki le v Sarajevu. /…/ Vem, videli smo jih že stokrat. In začuda se jih nikoli ne naveličamo.
Vsak bi lahko dobil svoj film – ali pa svojo serijo, svoj spin-off. To so liki, ki dajo nekaj nase – in ki se zavedajo, da so liki. Celo tip, ki izgleda kot Loša, je mogoč le v Sarajevu. To je itak vrhunski vic. ZA«
– Marcel Štefančič, jr., Mladina

Klub Kinodvor

Postanite član in izkoristite naše ugodnosti! Članstvo poleg znižane cene vstopnic prinaša številne druge ugodnosti.

Aktualno

Tajni agent 117: Iz Afrike z ljubeznijo OSS 117: Alerte rouge en Afrique noire

Nicolas Bedos

torek, 09. 08. 2022 / 18:00 / Dvorana

Potem ko pade v gnezdo vohunov v Kairu in se izgubi v Riu, se tajni agent 117 poda na reševalno misijo v črno Afriko. Vohunska parodija z Jeanom Dujardinom v glavni vlogi (Sean Connery do zadnjega manšetnega gumba in šarmantnega nasmeška) je nasmejala občinstvo na zaključni projekciji lanskega festivala v Cannesu.

Neverjetno, a resnično Incroyable mais vrai

Quentin Dupieux

torek, 09. 08. 2022 / 21:00 / Dvorana

»Bojiva se, da naju boste imeli za nora, če poveva to zgodbo.« Tako se začne očarljivo trapasta in neskončno zabavna komedija francoskega mojstra absurda Quentina Dupieuxa (Mandibule). Manj o njej veste, bolje je.

Memoria Memoria

Apichatpong Weerasethakul

sreda, 10. 08. 2022 / 17:30 / Dvorana

Tajski poet Apichatpong Weerasethakul nas v svojem prvem filmu, posnetem zunaj domovine, skupaj s Tildo Swinton in Jeanne Balibar popelje na skrivnostno notranje popotovanje, ki ga sproži veliki pok. Obvezen ogled na velikem platnu! Nagrada žirije v Cannesu.