Danes je blagajna odprta od 14:50 do 20:30 (odpre se čez 10:03).

Deset v pol Deset u pola

Danis Tanović / Bosna in Hercegovina / 2021 / 96 min / bosanščina

Ko v Enesovo čevapdžinico nekega jutra vstopi zagrebška vplivnica in pove, da je prišla na »najboljše čevapčiče v Sarajevu«, to sproži popoln razpad sosedskih, poslovnih in zasebnih odnosov po vsej Baščaršiji … Komedijo z Brankom Đurićem in Izudinom Bajrovićem v glavnih vlogah je režiral Danis Tanović, dobitnik oskarja za Nikogaršnjo zemljo ter srebrnega berlinskega medveda za Smrt v Sarajevu in Epizodo v življenju zbiralca železa. Otvoritveni film lanskega filmskega festivala v Sarajevu.

igrajo Branko Đurić, Izudin Bajrović, Helena Vuković, Kerim Čutuna, Almir Palata Prle, Anja Matković, Goran Navojec, distribucija Con film 

IMDb

Fotografije

iz prve roke
»To je romantična komedija o dveh prijateljih, ki sta gostinca in tekmeca, v resnici pa sta neizbežno odvisna drug od drugega. Snemali smo v času pandemije, trgovine so bile zaprte, ljudje so se oddaljili drug od drugega. Film prikazuje Sarajevo iz drugačnega zornega kota in kaže, kako pomembno je sodelovati, pa tudi da se ne smemo odpovedati pravim vrednotam, kot so prijateljstvo, ljubezen in dobri sosedski odnosi. Upam, da se bodo gledalci vsaj malo nasmejali in da bodo začutili dobro energijo, s katero smo film snemali.«
– Danis Tanović

kritike
»Tudi če ne jeste mesa, si boste ob Tanovičevi dramediji Deset v pol zaželeli porcije čevapov – sarajevskih. Originalnih. Tako originalnih, kot so originalni liki le v Sarajevu. /…/ Vem, videli smo jih že stokrat. In začuda se jih nikoli ne naveličamo.
Vsak bi lahko dobil svoj film – ali pa svojo serijo, svoj spin-off. To so liki, ki dajo nekaj nase – in ki se zavedajo, da so liki. Celo tip, ki izgleda kot Loša, je mogoč le v Sarajevu. To je itak vrhunski vic. ZA«
– Marcel Štefančič, jr., Mladina

Klub Kinodvor

Postanite član in izkoristite naše ugodnosti! Članstvo poleg znižane cene vstopnic prinaša številne druge ugodnosti.

Aktualno

Interesno območje The Zone of Interest

Jonathan Glazer

sreda, 28. 02. 2024 / 15:50 / Dvorana

Britanski režiser Jonathan Glazer (Pod kožo) raziskuje najtemnejšo plat človeške narave. Velika nagrada žirije v Cannesu.

Adamant Sur l'Adamant

Nicolas Philibert

sreda, 28. 02. 2024 / 17:00 / Mala dvorana

Skupaj s francoskim dokumentaristom Nicolasom Philibertom se vkrcamo na nenavadno ladjo, pribežališče za odrasle z duševnimi motnjami, da bi v družbi presenetljivo nadarjenih in iskrivih posameznikov razmišljali o skupnosti, svobodi in pomenu umetnosti v vsakdanjem življenju. Topli in rahločutni film, ki podira meje med ‘nami’ in ‘njimi’, je osvojil glavno nagrado na zadnjem Berlinalu.

Priscilla Priscilla

Sofia Coppola

sreda, 28. 02. 2024 / 18:10 / Dvorana

Sofia Coppola (Marie Antoinette, Izgubljeno s prevodom) razkriva drugo plat ameriškega mita o kralju rock’n’rolla v nežni, rahločutni zgodbi o dekliškem hrepenenju, odraščanju v pravljici in iskanju lastne življenjske poti. Po knjigi Priscille Presley Elvis and Me.