Dekle na poziv Call Girl

Mikael Marcimain / Švedska, Norveška, Finska / 2012 / 140 min

Paranoični triler, zasnovan na resnični zgodbi o politični korupciji in mladoletnih dekletih na poziv, boleče razkrinka hinavščino lahkotnih in svobodnih sedemdesetih na Švedskem.

režija Mikael Marcimain, scenarij Marietta von Hausswolff von Baumgarten , fotografija Hoyte Van Hoytema, glasba Mattias Bärjed, montaža Kristofer Nordin, igrajo Pernilla August (Dagmar Glans), Sofia Karemyr (Iris), Simon J. Berger (John), Sven Nordin (Glenn), David Dencik (Aspen), Ruth Vega Fernandez (Sasja), Josefin Asplund (Sonja), Kristoffer Joner (Sören Laurin-Wall)

IMDb

Paranoični triler, zasnovan na resnični zgodbi o politični korupciji in mladoletnih dekletih na poziv, boleče razkrinka hinavščino lahkotnih in svobodnih sedemdesetih na Švedskem.

Stockholm, pozna sedemdeseta. Zgled utopične družbe. Politična nevtralnost in jedrska moč korakata z roko v roki z žensko emancipacijo in spolno revolucijo. Toda pod zloščeno površino izjemno napredne družbe brbotajo tudi drugačne strasti, ki prav tako kličejo k potešitvi. Le lučaj od vladnih palač in mladinskih domov leži zapeljivi, bleščeče umazani svet seks klubov, barov s striptizetami, diskotek in apartmajev, namenjenih nezakonitim, a donosnim randijem. Dekle na poziv pripoveduje zgodbo o mladi Iris, ki je z dna družbe rekrutirana v neusmiljen svet moči, v katerem je mogoče kupiti čisto vse.

»Dekle na poziv je zgodba o izgubljeni nedolžnosti: mladih deklet, policije, politikov. Gre za osebno družbeno srhljivko o Švedski v času spolnega osvobajanja in zmedenosti, ki preplete številne zgodbe za oris večjega portreta družbe in vsega človeštva.« (Mikael Marcimain)

Mikael Marcimain
Rojen leta 1970 v Stockholmu, Švedska. Zrežiral je vrsto televizijskih oglasov, serij in TV-filmov ter sodeloval kot eden izmed asistentov režije pri filmu Kotlar, krojač, vojak, vohun (2011) Tomasa Alfredsona. Dekle na poziv je njegov prvi celovečerec.

Klub Kinodvor

Postanite član in izkoristite naše ugodnosti! Članstvo poleg znižane cene vstopnic prinaša številne druge ugodnosti.

Aktualno