Danes je blagajna odprta od 10:00 do 21:10 (odpre se čez 06:40).

Dekle na poziv Call Girl

Mikael Marcimain / Švedska, Norveška, Finska / 2012 / 140 min

Paranoični triler, zasnovan na resnični zgodbi o politični korupciji in mladoletnih dekletih na poziv, boleče razkrinka hinavščino lahkotnih in svobodnih sedemdesetih na Švedskem.

režija Mikael Marcimain, scenarij Marietta von Hausswolff von Baumgarten , fotografija Hoyte Van Hoytema, glasba Mattias Bärjed, montaža Kristofer Nordin, igrajo Pernilla August (Dagmar Glans), Sofia Karemyr (Iris), Simon J. Berger (John), Sven Nordin (Glenn), David Dencik (Aspen), Ruth Vega Fernandez (Sasja), Josefin Asplund (Sonja), Kristoffer Joner (Sören Laurin-Wall)

IMDb

Paranoični triler, zasnovan na resnični zgodbi o politični korupciji in mladoletnih dekletih na poziv, boleče razkrinka hinavščino lahkotnih in svobodnih sedemdesetih na Švedskem.

Stockholm, pozna sedemdeseta. Zgled utopične družbe. Politična nevtralnost in jedrska moč korakata z roko v roki z žensko emancipacijo in spolno revolucijo. Toda pod zloščeno površino izjemno napredne družbe brbotajo tudi drugačne strasti, ki prav tako kličejo k potešitvi. Le lučaj od vladnih palač in mladinskih domov leži zapeljivi, bleščeče umazani svet seks klubov, barov s striptizetami, diskotek in apartmajev, namenjenih nezakonitim, a donosnim randijem. Dekle na poziv pripoveduje zgodbo o mladi Iris, ki je z dna družbe rekrutirana v neusmiljen svet moči, v katerem je mogoče kupiti čisto vse.

»Dekle na poziv je zgodba o izgubljeni nedolžnosti: mladih deklet, policije, politikov. Gre za osebno družbeno srhljivko o Švedski v času spolnega osvobajanja in zmedenosti, ki preplete številne zgodbe za oris večjega portreta družbe in vsega človeštva.« (Mikael Marcimain)

Mikael Marcimain
Rojen leta 1970 v Stockholmu, Švedska. Zrežiral je vrsto televizijskih oglasov, serij in TV-filmov ter sodeloval kot eden izmed asistentov režije pri filmu Kotlar, krojač, vojak, vohun (2011) Tomasa Alfredsona. Dekle na poziv je njegov prvi celovečerec.

Klub Kinodvor

Postanite član in izkoristite naše ugodnosti! Članstvo poleg znižane cene vstopnic prinaša številne druge ugodnosti.

Aktualno

Zbudi me Zbudi me

Marko Šantić

nedelja, 14. 04. 2024 / 11:00 / Dvorana

Nadvse aktualna zgodba o ksenofobiji, kolektivni izgubi spomina in iskanju novih začetkov. Dobitnik petih vesen na zadnjem Festivalu slovenskega filma, tudi za najboljši celovečerec.

Široko in Kraljestvo vetrov Sirocco et le Royaume des courants d’air

Benoît Chieux

nedelja, 14. 04. 2024 / 11:30 / Mala dvorana

Animirana uspešnica, ki gradi mostove med poezijo in filmi studia Ghibli, z očarljivmi vizualijami, ki spominjajo na Beatlesovo Rumeno podmornico. Epska sanjska pustolovščina bo celotno družino odpeljala na nepozabno potovanje.

Dunja in princesa iz Alepa Dounia et la princesse d'Alep

Marya Zarif, André Kadi

nedelja, 14. 04. 2024 / 14:30 / Dvorana

Osupljivo čustveno in vizualno popotovanje v Sirijo skozi pripoved šestletne deklice Dunje. Otroška perspektiva resni temi doda očarljivo mešanico pesmi, dišav in čarobnih moči, hkrati pa vzbuja upanje v moč solidarnosti državljanov sveta.