Danes je blagajna odprta od 15:30 do 21:00 (odprto še 03:54, tel: 01 239 22 17).

DEF 2009: Študentski filmi 1. DEF 2009: Študentski filmi 1.

 Reindeer Men (Ljudje z jeleni)
Elena Shabeeva, Italy, 2008, 27 min.
Location: Peninsula of Kola (Russia)

Ta zgodba predstavlja še nedokončan študij identitete najstarejšega prebivalstva na evropskem severu, Samijev na polotoku Kola in sicer skozi gojenje severnih jelenov, ki je eden od najznačilnejših vidikov njihove kulture. Nikolaj in Marie živita na otoku, v koči, ki sta jo sama zgradila. Živita v tesnem stiku s njunim severnim jelenom. To nomadsko življenje je njuna izbira. Ni preprosto gojiti severnega jelena. Je to zgolj preživetveni način ali kaj več?

75 grams
Priscilla Clarissou, Great Britain, 2008, 31 min.
Location: Andacollo (Chile)

Ta dokumentarni ilm je bil posnet v Andacollu, v osrednjem Čilu, in sledi delu skupine rudarjev. Spust v rudniške globine je tvegano početje, ki se ne izplača vedno. Toda krajevni rudarji verujejo, da jim bo Andakolška Device dala moč za nadaljevanje borbe v rudnikih. Film prinaša vpogled v negotovo bodočnost in iztrošenost rudarskega posla in v njihovo posebno rudarsko občutljivost.

Well, we simply are Tamils (Smo pač Tamilci)
John Thomas, Germany, 2009, 24 min.
Location: Nordrhein – Westfalen (Germany)

V Nemčiji živi okoli 65.000 tamilskih beguncev s Sri Lanke. 50.000 od njih so Hinduji. Dokumentarec omogoča vpogled v kulturno življenje v diaspori in kaže strategije posredovanja tamilske kulture in tamilskega načina življenja v roke dveh družin in dveh templjev. Družini sta zasidrani v zapleteni mreži, ki vključuje Tamilce v Evropi, drugje po svetu in na Sri Lanki. Aktivni sta v tamilskem kulturnem klubu in templjih ter poskušata prenašati kulturno versko znanje svojim otrokom. Kultura in vera sta močno povezani in vera je prisotna v vsakdanjem življenju. Tamilska identiteta v Nemčiji se močno veže na vero in vera je način nadaljevanja in utrjevanja tamilske kulture in povezav (npr. S tempeljskimi festivali in Hindu klubi) po vsej Nemčiji in Evropi.

Klub Kinodvor

Postanite član in izkoristite naše ugodnosti! Članstvo poleg znižane cene vstopnic prinaša številne druge ugodnosti.

Aktualno

Se vidiva v petek, Robinson À vendredi, Robinson

Mitra Farahani

ponedeljek, 04. 12. 2023 / 18:45 / Dvorana

Jean-Luc Godard in Ebrahim Golestan, dva ključna predstavnika filmske zgodovine, pripadata isti generaciji, vendar se v svojih dolgih življenjih nista nikoli srečala. S pobudo za srečanje je Godardu pred nekaj leti pisala iranska filmska ustvarjalka, umetnica in producentka Mitra Farahani.

Čuden način življenja Strange Way of Life

Pedro Almodóvar

ponedeljek, 04. 12. 2023 / 21:00 / Dvorana

Pedro Almodóvar v svoji najnovejši kratkometražni »kaprici« ponudi odgovor na vprašanje iz Gore Brokeback: »Kaj pa naj bi dva moška počela skupaj na ranču?«

Srečno naključje Coup de chance

Woody Allen

torek, 05. 12. 2023 / 16:30 / Dvorana

Woody Allen se poklanja Parizu in francoski kinematografiji v svojem prvem francosko govorečem filmu, živahni in iskrivi kriminalki o ljubezni, naključju in zločinu.