Danes je blagajna odprta od 15:30 do 19:00 (za danes zaprto).

DEF 2009: Redni program 1. DEF 2009: Redni program 1.

90 min

 From Honey to Ashes (Od medu do pepela)
Lucas Bessire, USA, 2006, 25 min.
Location: Paraguay

Reka Klamath v Oregonu in Kaliforniji je ena najpomembnejših poti lososov v Združenih državah. Čeprav se je zadnjih 100 let zmanjšala, še vedno omogoča obilje življenja in raznolike oblike gospodarske rabe. To je ilm o indi- janskih plemenih v rečnem ekosistemu – kaj pomeni reka za njih in kako so uporabljali tradicionalne in moderne vire da bi obnavljali njeno moč, lepoto in ravnotežje. Film se osredotoča na reko Klamath in indijanska plemena v spodnjem toku – Yuroke, Hoopa in Karuke. Kljub temu ima ta zgodba v sebi veliko pomembnega tudi za druge rečne ekosisteme in za domorodna ljudstva na svetu. Na primeru indijanskih plemen spodnjega toka reke Klamath nas ilm opominja kako sta tesno povezana zdravje ljudi in zdravje njihove pokrajine.

Qian Men Qian, A disappearance foretold (Qian Men Qian, napovedano izginotje)
Olivier Meys, Belgium, 2008, 52 min.
Location: Beijing (China)

Qian Men Qian je priljubljena soseska v srcu Pekinga, južno od Trga Tia- nanmen. V pričakovanju Olimpijskih iger 2008 je mesto sklenilo “rehabilitirati” 500 let star labirint uličic, kjer živi več kot 80.000 ljudi. Film sledi dolgemu procesu preoblikovanja ene realnosti v drugo. Sekvenca za sekvenco kot koščki sestavljanke sestavljajo portret soseske; zgodba današnje Kitajske.

Klub Kinodvor

Postanite član in izkoristite naše ugodnosti! Članstvo poleg znižane cene vstopnic prinaša številne druge ugodnosti.

Aktualno

Srečno naključje Coup de chance

Woody Allen

sreda, 06. 12. 2023 / 13:00 / Dvorana

Woody Allen se poklanja Parizu in francoski kinematografiji v svojem prvem francosko govorečem filmu, živahni in iskrivi kriminalki o ljubezni, naključju in zločinu.

Dodatna projekcija

Pretekla življenja Past Lives

Celine Song

sreda, 06. 12. 2023 / 17:00 / Dvorana

Film, ki ga je navdihnilo režiserkino resnično življenje, svojo pripoved lahkotno, nežno in prefinjeno spleta do nepričakovano silovitega čustvenega vrhunca. Veliko odkritje Sundancea in Berlinala ter eden najboljših filmov leta po mnenju številnih kritikov!

Čuden način življenja Strange Way of Life

Pedro Almodóvar

sreda, 06. 12. 2023 / 19:20 / Dvorana

Pedro Almodóvar v svoji najnovejši kratkometražni »kaprici« ponudi odgovor na vprašanje iz Gore Brokeback: »Kaj pa naj bi dva moška počela skupaj na ranču?«