Danes je blagajna odprta od 14:30 do 20:00 (odpre se čez 11:06).

Dediči Los herederos

Eugenio Polgovsky / Mehika / 2008 / 90 min / španščina

Portret otrok iz najrevnejših slojev podeželske Mehike, ki se preživljajo s težkim fizičnim delom, kot obiralci poljskih pridelkov, na gradbiščih, kot nosači vode in težkih bremen, pastirji, izdelovalci opek. Ti otroci so plačani malo, če sploh, vedno pa so v nevarnosti pred poškodbami. Gledalca sprva preseneča nasmeh na obrazih teh desetletnikov, pozneje kontekst tega “veselja” skazi trpka in brezizhodna resničnost. “Dediči” jih ljudje imenujejo zato, ker so podedovali orodja, pripomočke za delo … in vsakodnevno tlako, ki se prenaša z vsako generacijo.

»Želel sem prikazati svoja bes in občudovanje. Zakaj gnev? Ker sem videl otroke, obsojene na bedo, podedovano iz prejšnjih generacij. Zakaj nežnost? Ker so otroci nadarjeni in ponosni na svojo sposobnost storiti nekaj zase in prispevati k družinskemu proračunu.« (Eugenio Polgovsky)

Eugenio Polgovsky – filmografija
Tropico de cancer (2004); El Color de su sombra (2004); Dediči/Los Herederos (2008)

Klub Kinodvor

Postanite član in izkoristite naše ugodnosti! Članstvo poleg znižane cene vstopnic prinaša številne druge ugodnosti.

Aktualno

Daaaaaalí! Daaaaaalí!

Quentin Dupieux

torek, 23. 04. 2024 / 15:30 / Dvorana

Francoski mojster absurda Quentin Dupieux (Mandibule) se poklanja svojemu idolu v igrivi in nepredvidljivi »ne-biografiji«, ki pokaže, da je bila Dalíjeva največja umetnina njegova osebnost.

Radikal Radical

Christopher Zalla

torek, 23. 04. 2024 / 17:20 / Dvorana

»Na svetu je toliko ljudi, ki nikoli ne dobijo priložnosti. To je zgodba o tem, kaj se zgodi, ko jo dobijo.« Film, posnet po resnični zgodbi o nekonvencionalnem mehiškem učitelju, je prejel nagrado občinstva na festivalu Sundance.

Duhovnica Duhovnica

Maja Prettner

torek, 23. 04. 2024 / 19:00 / Mala dvorana

Film spremlja svobodomiselno evangeličansko duhovnico Jano, ki se sooča z življenjsko dilemo, ali naj zapusti duhovniški poklic.