Danes je blagajna odprta od 09:00 do 20:40 (za danes zaprto).

Dan v Barbagii Un giorno in Barbagia

Vittorio de Seta / Italija / 1958 / 10 min / italijanščina / 3+

Izbrani kratki filmi iz programa Cinemini

režija Vittorio de Seta, država Italija, leto 1958, produkcija Le Pleiadi, dolžina 10 minut, slika barvna, zvok zvočni

zgodba
Dan v življenju v vasi Barbagia na Sardiniji. Medtem ko so moški zdoma in bodisi skrbijo za ovce ali pa se zadržujejo na ulicah, ženske ostanejo v vasi in sledijo svoji dnevni rutini. Vanjo spada skrb za otroke, kar v bistvu opravljajo mimogrede, medtem ko obrezujejo drevesa, perejo perilo, mesijo testo, pečejo kruh in ob koncu dneva postrežejo večerjo svojim možem, ko se ti vrnejo domov. Vittorio de Seta opazuje, kako ti ljudje živijo svoja življenja, ne da bi čutil potrebo po vpeljavi česarkoli dramatičnega. Vse se odvija po svoje, dan za dnem, ena naloga vodi k drugi, kamera pa je radovedna, vendar previdna pri poskusu, da nam pokaže utrinek iz tega življenja.

pedagoško gradivo Cinemini

povezava Cinemini Europe (eng)

Cinemini

Igrivi prvi koraki v film. Ogled filmov, gradiva, delavnice in primeri dobrih praks v evropskem projektu filmske vzgoje za najmlajše.

Klub Kinobalon

Postanite član in izkoristite naše ugodnosti! Članstvo v klubu poleg znižane cene vstopnic prinaša številne druge ugodnosti.

Aktualno

Pošast Kaibutsu

Hirokazu Koreeda

nedelja, 03. 03. 2024 / 11:00 / Dvorana

V delu, ovenčanem z nagrado za najboljši scenarij v Cannesu, se z našimi prepričanji in pričakovanji mojstrsko poigrava eden velikih filmskih humanistov Hirokazu Koreeda (Tatiči). Njegova Pošast je zadnji film, za katerega je glasbo napisal lani preminuli maestro Ryuichi Sakamoto.

Široko in Kraljestvo vetrov Sirocco et le Royaume des courants d’air

Benoît Chieux

nedelja, 03. 03. 2024 / 11:30 / Mala dvorana

Animirana uspešnica, ki gradi mostove med poezijo in filmi studia Ghibli, z očarljivmi vizualijami, ki spominjajo na Beatlesovo Rumeno podmornico. Epska sanjska pustolovščina bo celotno družino odpeljala na nepozabno potovanje.

Neskončni spomin La memoria infinita

Maite Alberdi

nedelja, 03. 03. 2024 / 17:00 / Dvorana

Zgodba o Paulinini globoki in brezkompromisni predanosti ter Augustovem srditem boju, da bi ohranil svojo identiteto, je srce parajoč in hkrati navdihujoč spomenik neuničljivi moči ljubezni. Film Maite Alberdi (Krt) je nominiran za oskarja v kategoriji najboljši dokumentarec.