Danes je blagajna odprta od 10:00 do 21:30 (odpre se čez 02:43).

Dan v Barbagii Un giorno in Barbagia

Vittorio de Seta / Italija / 1958 / 10 min / italijanščina / 3+

Izbrani kratki filmi iz programa Cinemini

režija Vittorio de Seta, država Italija, leto 1958, produkcija Le Pleiadi, dolžina 10 minut, slika barvna, zvok zvočni

zgodba
Dan v življenju v vasi Barbagia na Sardiniji. Medtem ko so moški zdoma in bodisi skrbijo za ovce ali pa se zadržujejo na ulicah, ženske ostanejo v vasi in sledijo svoji dnevni rutini. Vanjo spada skrb za otroke, kar v bistvu opravljajo mimogrede, medtem ko obrezujejo drevesa, perejo perilo, mesijo testo, pečejo kruh in ob koncu dneva postrežejo večerjo svojim možem, ko se ti vrnejo domov. Vittorio de Seta opazuje, kako ti ljudje živijo svoja življenja, ne da bi čutil potrebo po vpeljavi česarkoli dramatičnega. Vse se odvija po svoje, dan za dnem, ena naloga vodi k drugi, kamera pa je radovedna, vendar previdna pri poskusu, da nam pokaže utrinek iz tega življenja.

pedagoško gradivo Cinemini

povezava Cinemini Europe (eng)

Cinemini

Igrivi prvi koraki v film. Vse o evropskem projektu filmske vzgoje za najmlajše.

Klub Kinobalon

Postanite član in izkoristite naše ugodnosti! Članstvo v klubu poleg znižane cene vstopnic prinaša številne druge ugodnosti.

Aktualno

Belfast Belfast

Kenneth Branagh

nedelja, 22. 05. 2022 / 11:00 / Dvorana

Film, postavljen v burno obdobje poznih šestdesetih let, je humoren, nežen in globoko oseben spomin Kennetha Branagha na njegovo rojstno mesto. »Za tiste, ki so ostali, tiste, ki so odšli, in vse tiste, ki smo jih izgubili.« Oskar za najboljši izvirni scenarij in nagrada BAFTA za najboljši britanski film.

Tudi miši gredo v nebesa Myši patří do nebe

Denisa Grimmová, Jan Bubeníček

nedelja, 22. 05. 2022 / 11:30 / Mala dvorana

Razburljivo popotovanje miške in lisjaka je izjemna animirana pripoved o upanju, ljubezni in pogumu premagati na videz še tako nepremagljive stvari.  

Prasica, slabšalni izraz za žensko Prasica, slabšalni izraz za žensko

Tijana Zinajić

nedelja, 22. 05. 2022 / 14:30 / Dvorana

Alter komedija o obdobju življenja, ko se preprosto zatakneš in ne veš, kako naprej. Filmski prvenec Tijane Zinajić je s Festivala slovenskega filma odnesel kar sedem vesen, tudi za najboljši celovečerec in najboljši film po izboru občinstva.