Danes je blagajna odprta od 17:30 do 21:30 (odpre se čez 14:33).

Čudež: Pisma predsedniku Gijeok

Lee Jang-hoon / Južna Koreja / 2021 / 117 min / korejščina

Režiser Lee Jang-hoon (Be With You) v svojem drugem filmu Čudež: Pisma predsedniku znova nagovarja občinstvo s svojim liričnim pristopom; z mehkim prelivanjem humorja, nostalgije in s čustvi nabitih trenutkov pripoveduje zgodbo, ki temelji na resničnih dogodkih in osebah. Film je med drugim prejel nagrado občinstva na festivalu Far East v Udinah.

igrajo Park Jeong-mi, Im Yoona, Lee Seong-min, Lee Soo-kyung, Jung Moon-sung

IMDb

Fotografije

zgodba
Osemdeseta leta prejšnjega stoletja. Sedemnajstletni Jun-gyeong je matematični genij, ki se vsak dan od doma po železniških tirih poda peš na nevarno peturno potovanje v šolo v sosednje mesto. Železniški tiri prebivalcem predstavljajo edino pot iz odročne vasice, ki nima niti lastne železniške postaje; vlaki se skoznjo vozijo, ne da bi se ustavljali. Jun-gyeong je odločen, da bo to spremenil: za ta namen je od otroštva poslal predsedniku Južne Koreje že štiriinpetdeset pisem.

kritike
»Čustveni naboj v filmu Čudež: Pisma predsedniku je fantastičen, prav tako nastop igralske zasedbe. Tudi glasba, scenografija in celo scenarij so odlični. Ta film si zasluži vseh šest nominacij za nagrado modri zmaj in še veliko več.
– William Schwartz, HanCinema

»Zasedba in čudovita ozadja, ob katerih lahko začutite vse štiri letne čase, od pomladi do poletja, od jeseni do zime, pripomorejo k vživljanju v zgodbo in v srcu pustijo trajen vtis.«
– Kang Min-kyung, Star News

»Čudež: Pisma predsedniku je topla zgodba o upanju, ki ima moč, da navdahne občinstvo.«
Voi

Klub Kinodvor

Postanite član in izkoristite naše ugodnosti! Članstvo poleg znižane cene vstopnic prinaša številne druge ugodnosti.

Aktualno

Črni čaj Black Tea

Abderrahmane Sissako

petek, 21. 06. 2024 / 18:30 / Dvorana

Veliki poet afriškega filma Abderrahmane Sissako (Čakajoč na srečo) se vrača z melanholično romanco, postavljeno v afriško četrt tretjega največjega kitajskega mesta.

Joan Baez: Jaz sem hrušč Joan Baez: I Am a Noise

Miri Navasky, Maeve O’Boyle, Karen O’Connor

petek, 21. 06. 2024 / 19:00 / Mala dvorana

Intimen dokumentarni portret, v katerem legendarna pevka in aktivistka neobičajno odkrito spregovori o svojem življenju na odru in za njim.

Naključni morilec Hit Man

Richard Linklater

petek, 21. 06. 2024 / 21:30 / Kinodvorišče

Film Richarda Linklaterja (Fantovska leta, Pred polnočjo) – bolj ali manj resnična zgodba o lažnem najetem morilcu – je domiselna eksistencialna komedija o identiteti, predvsem pa seksi, zabavna in nenehno presenetljiva filmska poslastica.