Danes je blagajna odprta od 16:45 do 20:30 (odpre se čez 03:50).

Črno je beltza Black is Beltza

Fermin Muguruza / Španija / 2018 / 80 min / španščina

»Razburljiv preplet fikcije in resničnosti; zgodba o vohunstvu, revoluciji in ljubezni. V ozadju so Vietnam, šestdnevna vojna v Izraelu, KGB, CIA in Mossad, gverila v Boliviji, osvobodilna gibanja po vsem svetu, psihedelične droge, seksualno osvobajanje in revolucija orgazma – ter seveda komad Otisa Reddinga Respect.«

glasovi Unax Ugalde, Isaach de Bankolé, Iseo, Sergi López, Ramón Agirre, Rossy de Palma, Ramón Barea, Willy Toledo, Angelo Moore, Maria de Medeiros, Jorge Perugorría, Hamid Krim, Emma Suárez

IMDb Uradna stran

Fotografije

zgodba
Ko oktobra 1965 na parado po newyorški Peti aveniji povabijo tradicionalne velikane iz Pamplone, ameriške oblasti zaradi rasne diskriminacije prepovedo nastop dveh črnih lutk. Film, navdihnjen z resničnimi dogodki, spremlja Manexa, izmišljeni lik, ki naj bi nosil enega od dveh velikanov. Mladenič se razočaran nad neuporniškim duhom kolegov poda na dolgo, nepričakovano pustolovščino od New Yorka preko Kube v Alžirijo. Skupaj z njim smo priča dogodkom, ki so zaznamovali šestdeseta: rasnim nemirom ob atentatu na Malcolma X, ekscentričnemu vzdušju v Warholovi Tovarni, spletanju vezi med kubansko tajno službo in Črnimi panterji ter hipijevski psihedeliji prvih glasbenih festivalov. Na živahnem popotovanju skozi čas med drugim srečamo Cheja Guevaro, Otisa Reddinga, Jimija Hendrixa in Charlesa de Gaulla.

iz prve roke
»Črno je beltza je razburljiv preplet fikcije in resničnosti; zgodba o vohunstvu, revoluciji in ljubezni. V ozadju so Vietnam, šestdnevna vojna v Izraelu, KGB, CIA in Mossad, gverila v Boliviji, osvobodilna gibanja po vsem svetu, psihedelične droge, seksualno osvobajanje in revolucija orgazma – ter seveda komad Otisa Reddinga Respect
– Fermin Muguruza

Črno je beltza za začetek Poletne Animateke

V petek, 9. julija se je s projekcijo celovečerca Fermina Muguruze na Kinodvorišču pričela Poletna Animateka. Gledalce je pozdravil Igor Prassel, programski vodja Animateke, projekcije se je udeležil tudi veleposlanik Kraljevine Španije, gospod Juan Aristegui.

Klub Kinodvor

Postanite član in izkoristite naše ugodnosti! Članstvo poleg znižane cene vstopnic prinaša številne druge ugodnosti.

Aktualno

Okus lakote Smagen af sult

g. Boe

četrtek, 16. 09. 2021 / 17:45 / Dvorana

Sladko. Kislo. Mastno. Slano. Pekoče. Zgodba v petih poglavjih o ljubezni in strasti, družini in vrhunski kulinariki. Scenarij za film, v katerem nastopa Nikolaj Coster-Waldau, je skupaj z režiserjem napisal Tobias Lindholm, soscenarist Nažganih.

Novo na sporedu

Martin Eden Martin Eden

Pietro Marcello

četrtek, 16. 09. 2021 / 20:30 / Dvorana

Avtobiografski roman Jacka Londona o mornarju, ki se s pisateljevanjem povzpne po družbeni lestvici, postane v rokah italijanskega režiserja Pietra Marcella strastno filmsko popotovanje skozi nemirno dvajseto stoletje. Nagrada za najboljšega igralca v Benetkah in nagrada Art kino mreže Slovenije na zadnjem Ljubljanskem filmskem festivalu.

Divja Slovenija Divja Slovenija

Matej Vranič

petek, 17. 09. 2021 / 15:30 / Dvorana

Novi film Mateja Vraniča (Ptice jezer) je čudovit dokumentarni prelet skozi bogastvo naravnega okolja v Sloveniji. Filmu dajejo poseben pečat izjemno redko videni prizori v naravi.