Danes je blagajna odprta od 16:00 do 20:30 (odpre se čez 09:41).

Črno je beltza Black is Beltza

Fermin Muguruza / Španija / 2018 / 80 min / španščina

»Razburljiv preplet fikcije in resničnosti; zgodba o vohunstvu, revoluciji in ljubezni. V ozadju so Vietnam, šestdnevna vojna v Izraelu, KGB, CIA in Mossad, gverila v Boliviji, osvobodilna gibanja po vsem svetu, psihedelične droge, seksualno osvobajanje in revolucija orgazma – ter seveda komad Otisa Reddinga Respect.«

glasovi Unax Ugalde, Isaach de Bankolé, Iseo, Sergi López, Ramón Agirre, Rossy de Palma, Ramón Barea, Willy Toledo, Angelo Moore, Maria de Medeiros, Jorge Perugorría, Hamid Krim, Emma Suárez

IMDb Uradna stran

Fotografije

zgodba
Ko oktobra 1965 na parado po newyorški Peti aveniji povabijo tradicionalne velikane iz Pamplone, ameriške oblasti zaradi rasne diskriminacije prepovedo nastop dveh črnih lutk. Film, navdihnjen z resničnimi dogodki, spremlja Manexa, izmišljeni lik, ki naj bi nosil enega od dveh velikanov. Mladenič se razočaran nad neuporniškim duhom kolegov poda na dolgo, nepričakovano pustolovščino od New Yorka preko Kube v Alžirijo. Skupaj z njim smo priča dogodkom, ki so zaznamovali šestdeseta: rasnim nemirom ob atentatu na Malcolma X, ekscentričnemu vzdušju v Warholovi Tovarni, spletanju vezi med kubansko tajno službo in Črnimi panterji ter hipijevski psihedeliji prvih glasbenih festivalov. Na živahnem popotovanju skozi čas med drugim srečamo Cheja Guevaro, Otisa Reddinga, Jimija Hendrixa in Charlesa de Gaulla.

iz prve roke
»Črno je beltza je razburljiv preplet fikcije in resničnosti; zgodba o vohunstvu, revoluciji in ljubezni. V ozadju so Vietnam, šestdnevna vojna v Izraelu, KGB, CIA in Mossad, gverila v Boliviji, osvobodilna gibanja po vsem svetu, psihedelične droge, seksualno osvobajanje in revolucija orgazma – ter seveda komad Otisa Reddinga Respect
– Fermin Muguruza

Črno je beltza za začetek Poletne Animateke

V petek, 9. julija se je s projekcijo celovečerca Fermina Muguruze na Kinodvorišču pričela Poletna Animateka. Gledalce je pozdravil Igor Prassel, programski vodja Animateke, projekcije se je udeležil tudi veleposlanik Kraljevine Španije, gospod Juan Aristegui.

Klub Kinodvor

Postanite član in izkoristite naše ugodnosti! Članstvo poleg znižane cene vstopnic prinaša številne druge ugodnosti.

Aktualno

Novo na sporedu

Jezdeci pravice Retfærdighedens ryttere

Anders Thomas Jensen

ponedeljek, 06. 12. 2021 / 17:00 / Dvorana

Mads Mikkelsen blesti kot angel maščevanja v najnovejši črni komediji danskega režiserja Andersa Thomasa Jensena (Možje in kokoši). Zgodba o usodi, naključjih in smislu življenja je odprla filmski festival v Rotterdamu.

Noč evropskega filma / Razprodano

Jagnje Dýrið

Valdimar Jóhannsson

ponedeljek, 06. 12. 2021 / 20:00 / Dvorana

Par brez otrok, ki živi na odmaknjenem islandskem podeželju, nekega dne v svojem ovčjem hlevu odkrije prav posebno darilo matere narave. A vsak čudež ima svojo ceno … Mračni in atmosferični film, navdihnjen z ljudskimi pripovedkami, je osvojil nagrado za izvirnost v canski sekciji Posebni pogled ter nagrade za najboljši celovečerec, igralko in režijskega debitanta v Sitgesu.

Krt El Agente Topo

Maite Alberdi

ponedeljek, 06. 12. 2021 / 20:30 / Mala dvorana

Nenavadna mešanica dokumentarca in detektivke, polna humorja, topline in slikovitih likov, nam pokaže, da nikoli ni prepozno za nove izzive in nova prijateljstva. Film je navdušil festivalska občinstva ter prejel nominacijo za oskarja za najboljši dokumentarec.