Danes je blagajna odprta od 16:00 do 21:30 (odprto še 05:03, tel: 01 239 22 17).

Projekcije filma

petek, 09. 07. 2021 / 21:30 / Kinodvorišče

Kinodvorišče

Poletna Animateka. Vstopnice v prodaji od 2. julija.
S podporo Veleposlaništva Kraljevine Španije.

Črno je beltza Black is Beltza

Fermin Muguruza / Španija / 2018 / 80 min / španščina

Projekcije filma

petek, 09. 07. 2021 / 21:30 / Kinodvorišče

Kinodvorišče

Poletna Animateka. Vstopnice v prodaji od 2. julija.
S podporo Veleposlaništva Kraljevine Španije.

glasovi Unax Ugalde, Isaach de Bankolé, Iseo, Sergi López, Ramón Agirre, Rossy de Palma, Ramón Barea, Willy Toledo, Angelo Moore, Maria de Medeiros, Jorge Perugorría, Hamid Krim, Emma Suárez

IMDb Uradna stran

Fotografije

zgodba
Ko oktobra 1965 na parado po newyorški Peti aveniji povabijo tradicionalne velikane iz Pamplone, ameriške oblasti zaradi rasne diskriminacije prepovedo nastop dveh črnih lutk. Film, navdihnjen z resničnimi dogodki, spremlja Manexa, izmišljeni lik, ki naj bi nosil enega od dveh velikanov. Mladenič se razočaran nad neuporniškim duhom kolegov poda na dolgo, nepričakovano pustolovščino od New Yorka preko Kube v Alžirijo. Skupaj z njim smo priča dogodkom, ki so zaznamovali šestdeseta: rasnim nemirom ob atentatu na Malcolma X, ekscentričnemu vzdušju v Warholovi Tovarni, spletanju vezi med kubansko tajno službo in Črnimi panterji ter hipijevski psihedeliji prvih glasbenih festivalov. Na živahnem popotovanju skozi čas med drugim srečamo Cheja Guevaro, Otisa Reddinga, Jimija Hendrixa in Charlesa de Gaulla.

iz prve roke
»Črno je beltza je razburljiv preplet fikcije in resničnosti; zgodba o vohunstvu, revoluciji in ljubezni. V ozadju so Vietnam, šestdnevna vojna v Izraelu, KGB, CIA in Mossad, gverila v Boliviji, osvobodilna gibanja po vsem svetu, psihedelične droge, seksualno osvobajanje in revolucija orgazma – ter seveda komad Otisa Reddinga Respect
– Fermin Muguruza

Klub Kinodvor

Postanite član in izkoristite naše ugodnosti! Članstvo poleg znižane cene vstopnic prinaša številne druge ugodnosti.

Aktualno

Maček Muri: štiri zgodbe iz Mačjega mesta Maček Muri: štiri zgodbe iz Mačjega mesta

Boris Dolenc, Jernej Žmitek

sobota, 12. 06. 2021 / 17:00 / Dvorana

Štiri epizode miniserije Muri, med njimi tudi najnovejša napeta nogometna Tekma med Mucki in Mačkoni. Serija je posneta po priljubljeni knjigi Maček Muri Kajetana Koviča in vključuje pesmi, ki jih poje Neca Falk.

Helmut Newton: lepe in poredne Helmut Newton: The Bad and the Beautiful

Gero von Boehm

sobota, 12. 06. 2021 / 19:00 / Dvorana

Razgiban in zabaven dokumentarec, v katerem o kontroverznem fotografu Helmutu Newtonu spregovorijo ženske, ki jih je ujel v svoj objektiv – od Grace Jones in Charlotte Rampling do Isabelle Rossellini.

Polaščevalka Possessor

Brandon Cronenberg

sobota, 12. 06. 2021 / 21:30 / Kinodvorišče

Brandon Cronenberg v drugem celovečercu svoji žilici za visoko stilizirano in sterilno hladno futuristično distopijo vcepi še tradicijo telesne groze, ki mu kot sinu kultnega Davida Cronenberga pripada že po rodu. Kritiško ovenčana znanstvenofantastična srhljivka je med številnimi lovorikami prejela nagradi za najboljši film in režijo na osrednjem festivalu fantastičnega filma v Sitgesu.