Danes je blagajna odprta od 15:30 do 19:00 (odpre se čez 11:29).

Črni kamen Black Stone

Spiros Jacovides / Grčija / 2022 / 87 min / grščina

V zgodbi o pretirano zaščitniški materi, ki se čuti dolžna skrbeti za svoja že odrasla sinova, se prepletajo drobne laži, nedolžne skrivnosti in komični zapleti na račun nepričakovanega obiska dokumentarne filmske ekipe, ki poruši navidezno idilo ekscentrične atenske družine.

igrajo Eleni Kokkidou (Haroula), Julio George Katsis (Lefteris), Achilleas Chariskos (Panos), Kevin Zans Ansong (Michalis)

festivali, nagrade Solun 2022 (nagrada občinstva), Sofija 2023, Trst 2023 (nagrada občinstva)

Državni uslužbenec Panos Dologlou že dva dni ni prišel domov, zaradi česar je njegova 68-letna mama Haroula zagnala vik in krik. Še posebej ker sama ni več pri najboljših močeh in ker živi skupaj s starejšim sinom Lefterisom, ki je na invalidskem vozičku. Ko se pred njenimi vrati pojavi snemalna ekipa, jo z veseljem sprejme, saj domneva, da novinarje zanima njeno težko življenje z invalidnim sinom, v resnici pa želijo posneti dokumentarec o izginulem Panosu, obtoženem goljufije. Ko Haroula spozna njihov pravi namen, se odloči z Lefterisom in grško-afriškim taksistom poiskati in domov pripeljati Panosa. Tudi če to pomeni, da se bo morala soočiti z resnico o svojem mlajšem sinu.

 »Črni kamen je izmišljena zgodba o resničnem življenju. Okno v sodobno grško tragedijo. Je zgodba o grški družini, ki odseva vso družbo, celotno državo v razpadu.« (Spiros Jacovides)

Klub Kinodvor

Postanite član in izkoristite naše ugodnosti! Članstvo poleg znižane cene vstopnic prinaša številne druge ugodnosti.

Aktualno

Srečno naključje Coup de chance

Woody Allen

torek, 05. 12. 2023 / 16:30 / Dvorana

Woody Allen se poklanja Parizu in francoski kinematografiji v svojem prvem francosko govorečem filmu, živahni in iskrivi kriminalki o ljubezni, naključju in zločinu.

Noč evropskega filma

Rdeče nebo Roter Himmel

Christian Petzold

torek, 05. 12. 2023 / 19:00 / Dvorana

Zgodba o poletju, po katerem nič več ne bo tako, kot je bilo. Neprizanesljiva, čustveno večplastna komedija nravi je Christianu Petzoldu (Phoenix, Undine) prinesla srebrnega medveda na zadnjem Berlinalu.

Dodatna projekcija

Pretekla življenja Past Lives

Celine Song

sreda, 06. 12. 2023 / 17:00 / Dvorana

Film, ki ga je navdihnilo režiserkino resnično življenje, svojo pripoved lahkotno, nežno in prefinjeno spleta do nepričakovano silovitega čustvenega vrhunca. Veliko odkritje Sundancea in Berlinala ter eden najboljših filmov leta po mnenju številnih kritikov!