Danes je blagajna odprta od 16:30 do 20:30 (za danes zaprto).
Festival migrantskega filma 2013

Črepinjska sodba Scherbengericht

Jan Eilhardt / Nemčija / 2012 / 75 min / nemščina

Sledi pogovor z režiserjem filma Janom Eilhardt-om!  

zgodba
Prijateljici Nora in Isabel, obe invalidki, skušata živeti normalno življenje. Čudno, a zdi se, da normalnosti nočejo njuni svojci, dobronamerni prijatelji in negovalci. Ko se Nora odloči, da se bo poročila s svojim afriškim ljubimcem Amadoujem, si njena družina na vso moč prizadeva, da bi ji to preprečila. Tujčeva prisotnost sproži niz nesrečnih dogodkov: samomor, napetost med družinskimi člani in prisilno vrnitev domov. To pa je šele začetek …

portret avtorja
Jan Eilhardt je bil rojen v pogorju Harz v Nemčiji. Po študiju filma in likovnih umetnosti v Hamburgu (pri Marini Abramović) se je zaposlil kot pomočnik Heinerja Müllerja v gledališču Berliner Ensemble. Njegova filmska kariera se je začela v Berlinu z več kratkimi filmi, ki so bili prikazani na različnih evropskih filmskih festivalih, v galerijah, pa tudi v številnih gledaliških uprizoritvah. Črepinjska sodba je njegov prvi celovečerni film. Premiero je doživel januarja 2013 na filmskem festivalu Slumdance v ameriškem Park Cityju.

Klub Kinodvor

Postanite član in izkoristite naše ugodnosti! Članstvo poleg znižane cene vstopnic prinaša številne druge ugodnosti.

Aktualno

Črta La ligne

Ursula Meier

torek, 21. 03. 2023 / 16:30 / Dvorana

V filmu, ki kot njegova eksplozivna glavna junakinja pogosto menja razpoloženje, švicarska režiserka Ursula Meier spretno ruši stereotipe o ženskem nasilju. Črta je svetovno premiero doživela na lanskem Berlinalu.

Blizu Close

Lukas Dhont

torek, 21. 03. 2023 / 18:45 / Dvorana

Belgijski režiser Lukas Dhont se po uspešnem prvencu Dekle vrača z rahločutno, presunljivo zgodbo o prijateljstvu med odraščajočima fantoma, filmom »o izgubi nežnosti v svetu, polnem toksične moškosti«. Velika nagrada žirije v Cannesu, nominacija za oskarja za najboljši mednarodni celovečerec ter dve lovoriki na ljubljanskem Liffu: nagrada Art kino mreže Slovenije in nagrada mladinske žirije Kinotrip.

Ljubezni Patricie Highsmith Loving Highsmith

Eva Vitija

torek, 21. 03. 2023 / 20:00 / Mala dvorana

Film, temelječ na pisateljičinih osebnih zapisih ter pričevanjih njenih ljubimk in družine, odstira nov pogled na življenje in delo slovite avtorice psiholoških trilerjev.