Danes je blagajna odprta od 15:30 do 19:00 (odpre se čez 12:32).

Creepy Animation Night: stara šola Creepy Animation Night: Old School

različni avtorji / razno / 69 min

Vabljeni na temno stran animacije! Prepustite se vladavini posebnega žanra, v katerem se boste potopili v najmračnejše kotičke svoje domišljije ter se ob čudnih stvorih in čudaških zgodbah zbali za življenje, ob tem pa neskončno uživali. V sodelovanju z Mednarodnim festivalom animiranega filma Animest, edinim festivalom animiranega filma v Romuniji.

Flying Lotus: Ready Err Not
David Firth (Flying Lotus)
USA, UK, 2014, 3′

Iz očesnih zrkel poganjajo pajkove noge, dojenčki jedo čreva, po kadi, polni okrvavljene vode, pa plavajo odrezane glave.

Martyris
Luis Felipe Hernández (Instituto Mexicano de Cinematografía)
Mehika, 2010, 8′

V mračnjaškem dekadentnem svetu za različna bitja s samomorilskimi nagnjenji skrbi majhen svetnik. Ob nenavadnem obisku dobi opozorilo, naj ne posega v vrhovni red, po katerem ima naravni zakon mučenikov prednost pred prijaznostjo in naklonjenostjo.

Elephant Girl
David Lobser (neodvisni)
VB, 2007, 4′

Film o uročenem slonjem dekletu in drugih presenetljivih pripetljajih.

MRDRCHAIN
Ondrej Svadlena (Ondrej Svadlena/Autour de Minuit)
Češka, Francija, 2010, 10′

Slicemanove težave in nadloge v temačni, zastrašujoči deželi morilske verige.

Backwater Gospel
Bo Mathorne (The Animation Workshop)
Danska, 2011, 10′

Prihod Pogrebca je od nekdaj pomenil smrt. Vse do nekega dne, ko se zlovešči obet izjalovi, napetost med bogaboječimi prebivalci Rovt, ki čakajo, kdo bo umrl, pa čedalje bolj narašča.

Maelström
Pierrick Greibill (ENSAD Paris)
Francija, 2016, 10′

Ste kdaj sanjali, da ste izgubili zobe? Po ljudskem prepričanju je to slabo znamenje, v resnici pa gre najbrž za to, da naša podzavest prek sanj komunicira z zavestjo o stanju našega telesa. Pri nekaterih so sanje o izgubljenih zobeh povezane z moralno ali fizično šibkostjo, lahko pa celo napovedujejo še neodkrito bolezen.

Odin’s Afterbirth
Joseph Bennett (neodvisni)
ZDA, 2015, 14′

Grotesken fantazijski 14-minutni animirani film, v katerem se Viking Erik poda na neusmiljen maščevalni pohod: spopasti se mora z vojsko stvorov in pošasti ter zoperstaviti bogovom, ki vladajo njegovemu svetu.

Coyote
Lorenz Wunderle (YK Animation Studio)
Švica, 2018, 9’55″

Kojot v okrutnem napadu volkov izgubi družino. V primežu strahu, jeze in žalovanja dobi priložnost, da maščuje svoje bližnje …

Klub Kinodvor

Postanite član in izkoristite naše ugodnosti! Članstvo poleg znižane cene vstopnic prinaša številne druge ugodnosti.

Aktualno

Srečno naključje Coup de chance

Woody Allen

torek, 05. 12. 2023 / 16:30 / Dvorana

Woody Allen se poklanja Parizu in francoski kinematografiji v svojem prvem francosko govorečem filmu, živahni in iskrivi kriminalki o ljubezni, naključju in zločinu.

Noč evropskega filma

Rdeče nebo Roter Himmel

Christian Petzold

torek, 05. 12. 2023 / 19:00 / Dvorana

Zgodba o poletju, po katerem nič več ne bo tako, kot je bilo. Neprizanesljiva, čustveno večplastna komedija nravi je Christianu Petzoldu (Phoenix, Undine) prinesla srebrnega medveda na zadnjem Berlinalu.

Dodatna projekcija

Pretekla življenja Past Lives

Celine Song

sreda, 06. 12. 2023 / 17:00 / Dvorana

Film, ki ga je navdihnilo režiserkino resnično življenje, svojo pripoved lahkotno, nežno in prefinjeno spleta do nepričakovano silovitega čustvenega vrhunca. Veliko odkritje Sundancea in Berlinala ter eden najboljših filmov leta po mnenju številnih kritikov!