Danes je blagajna odprta od 15:15 do 20:45 (odprto še 04:26, tel: 01 239 22 17).

Columbus Columbus

Kogonada / ZDA / 2017 / 100 min / angleščina

Celovečerni prvenec priznanega video esejista Kogonade je prefinjena študija oseb, v kateri ima posebno vlogo arhitektura – film je namreč umeščen v okolje ameriškega mesta Columbus, ki velja za meko modernistične arhitekture. 

režija Kogonada, scenarij Kogonada, fotografija Elisha Christian, glasba Hammock, montaža Kogonada, producenti Danielle Renfrew Behrens, Aaron Boyd, Giulia Caruso, Ki Jin Kim, Andrew Miano, Chris Weitz, igrajo John Cho (Jin), Parker Posey (Eleanor), Haley Lu Richardson (Caley), Michelle Forbes (Caseyina mama), Rory Culkin (Caseyjin prijatelj)

festivali, nagrade Rotterdam 2017, Sundance 2017, Seattle 2017

IMDb

Celovečerni prvenec priznanega video esejista Kogonade je prefinjena študija oseb, v kateri ima posebno vlogo arhitektura – film je namreč umeščen v okolje ameriškega mesta Columbus, ki velja za meko modernistične arhitekture. 

Devetnajstletna Casey se je po maturi odrekla svojim sanjam, da bi skrbela za mater, ki se bori z odvisnostjo od metamfetamina in destruktivnih intimnih odnosov. Nekega dne spozna Jina, sedemintridesetletnega prevajalca korejskega rodu, ki je prišel v Columbus, da bi poskrbel za svojega očeta, priznanega arhitekta, ki je po kapi obležal v komi. Casey in Jin začneta prijateljevati in njun odnos se z vsakim dnem poglablja. V igrivih, inteligentnih pogovorih skupaj ugotavljata, zakaj ju je življenje privedlo v slepo ulico.

»Pri sušiju je pomemben vsak rez. Prav tako sestavine. Ti izbiri sta ključni. Kaj izbereš in kako to sestavino razrežeš. Menim, da enako velja za umetniška dela, ki jih ustvarjam.« (Kogonada)

Kogonada
Rojen v Seulu, Južna Koreja. Že kot otrok se je s starši preselil v ZDA, širšo prepoznavnost v filmskem svetu pa so mu prinesli video eseji o delu svetovno znanih režiserjev, kot sta Vince Gilligan in Stanley Kubrick. Kot pisec redno sodeluje s filmsko revijo Sight & Sound. Film Columbus je njegov celovečerni prvenec.

Klub Kinodvor

Postanite član in izkoristite naše ugodnosti! Članstvo poleg znižane cene vstopnic prinaša številne druge ugodnosti.

Aktualno

Asteroid City Asteroid City

Wes Anderson

petek, 22. 09. 2023 / 16:15 / Dvorana

Komedija, drama, romanca, znanstvena fantastika … nič ne more zares opisati tega vizualno osupljivega filma Wesa Andersona, kjer se o umetnosti, žalovanju, vesolju in smislu vsega skupaj sprašujemo v družbi nekaterih najsvetlejših zvezd filmskega neba: Scarlett Johansson, Jasona Schwartzmana, Toma Hanksa, Steva Carella, Margot Robbie in mnogih mnogih drugih …

Pretekla življenja Past Lives

Celine Song

petek, 22. 09. 2023 / 18:30 / Dvorana

Film, ki ga je navdihnilo režiserkino resnično življenje, svojo pripoved lahkotno, nežno in prefinjeno spleta do nepričakovano silovitega čustvenega vrhunca. Veliko odkritje Sundancea in Berlinala ter eden najboljših filmov leta po mnenju številnih kritikov!

Dodatna projekcija

Cesária Évora Cesária Évora

Ana Sofia Fonseca

petek, 22. 09. 2023 / 19:45 / Mala dvorana

Dokumentarec s pomočjo doslej nevidenih arhivskih posnetkov in ekskluzivnih intervjujev z njenimi bližnjimi splete intimen portret »bosonoge dive«. Nagrada občinstva na festivalu IndieLisboa.