Danes je blagajna odprta od 15:30 do 20:20 (za danes zaprto).

Čast vitezov Honor de cavalleria

Albert Serra / Španija / 2006 / 110 min

Prosta predelava Cervantesovega Don Kihota, ki ni pripoved o pustolovščini, ampak pustolovščina pripovedi.

Don Kihot brez mlinov na veter. Film sicer temelji na slavnem romanu, vendar je le malo poznanih prizorov. Serra črpa tudi iz drugih srednjeveških virov in tako poustvari zgodovinske like, ki so morda pomenili tudi vir navdiha za Cervantesa. Don Kihota in Sancha (oba protagonista igrata neprofesionalna igralca) spremljamo na njunem popotovanju skozi prazno pokrajino. Kot je pričakovati, iščeta pustolovščine, ter medtem ko govorita in tudi molčita o vsakodnevnih, praktičnih rečeh in tudi o duhovnih temah, se med njima razvije močna vez.

Klub Kinodvor

Postanite član in izkoristite naše ugodnosti! Članstvo poleg znižane cene vstopnic prinaša številne druge ugodnosti.

Aktualno

Radikal Radical

Christopher Zalla

četrtek, 23. 05. 2024 / 17:00 / Dvorana

»Na svetu je toliko ljudi, ki nikoli ne dobijo priložnosti. To je zgodba o tem, kaj se zgodi, ko jo dobijo.« Film, posnet po resnični zgodbi o nekonvencionalnem mehiškem učitelju, je prejel nagrado občinstva na festivalu Sundance.

Zadnjič

Pankrt Bastarden

Nikolaj Arcel

četrtek, 23. 05. 2024 / 19:45 / Dvorana

Mads Mikkelsen in Nikolaj Arcel se deset let po Kraljevski aferi vračata s Pankrtom, mogočnim zgodovinskim epom o osvajanju danske divjine, hkrati pa intimno, brezčasno zgodbo o življenju, ki se zgodi, medtem ko delamo druge načrte.

Fant in čaplja Kimitachi wa do ikiru ka

Hayao Miyazaki

petek, 24. 05. 2024 / 17:15 / Dvorana

Veliki Hayao Miyazaki se vrača z globoko osebno, avtobiografsko navdahnjeno fantazijo o življenju, smrti in ustvarjanju. Film, poln dih jemajoče lepote, nagajivega humorja in nežne melanholije, je prejel letošnjega oskarja za najboljši animirani celovečerec.