Danes je blagajna odprta od 15:15 do 21:00 (za danes zaprto).
Animateka 2014

Cartoon d’Or 2014 Cartoon d’Or 2014

razno

Boles
Špela Čadež (No History/Hupe Film)
Slovenija / Nemčija, 2013, DCP, 12’18”

Filip živi v revni četrti ter sanjari o pisateljski slavi in razkošnem življenju v boljšem delu mesta. Nekega dne na vrata potrka soseda Tereza, starejša prostitutka, ki se je Filip na vse pretege izogiba. Poprosi ga, naj ji napiše pismo za zaročenca, in Filip privoli. Vse bi se srečno končalo, če se ne bi teden pozneje Tereza spet prikazala pri vratih in ga prosila, naj napiše odgovor na prejšnje pismo.

Montparnaška Kiki (Mademoiselle Kiki et les Montparnos)
Amélie Harrault (Les Trois Ours)
Francija, 2012, DCP, 14’27”

Kiki de Montparnasse je bila lahkomiselna muza velikih avantgardnih slikarjev zgodnjega 20. stoletja. Kot impozantna priča bleščavega Montparnassa se je otresla statusa preprostega modela in postala Kraljica noči, slikarka, karikaturistka, pisateljica in kabaretna pevka.

Anatolova kozica (La petite casserole d’Anatole)
Eric Montchaud (JPL Films)
Francija, 2014, DCP, 5’47”

Anatole ves čas za sabo vleče kozico. Nekoč je padla nanj in nihče prav dobro ne ve, zakaj. Odtlej se povsod zatika in ga ovira. Anatolu naposled prekipi in sklene, da se bo skril. Žal pa stvari niso tako preproste.

Mr Hublot
Laurent Witz & Alexandre Espigares (Zeilt Productions)
Luksemburg / Francija, 2013, 11’48

Gospod Hublot je zadržan, samosvoj karakter z obsesivno-kompulzivno motnjo, ki se boji sprememb in zunanjega sveta. Prihod robota Peta mu postavi življenje na glavo; v svojem domu mora na vsem lepem trpeti vsiljivega spremljevalca…

Božično deblo (La bûche de Noël)
Stéphane Aubier & Vincent Patar (PANIQUE! / Autour de Minuit)
Belgija / Francija, 2013, 26’

Bliža se božič in Kavboj in Indijanec nestrpno pričakujeta darila. Ko se pripravljata na praznovanje, v navalu razposajenega pričakovanja po nesreči uničita slastno božično deblo, ki ga je z vso pedantnostjo spekel Konj.
Konj besen pokliče Božička ter prekliče naročilo Kavbojevih in Indijančevih daril. Kavboj in Indijanec sta iz sebe – kako se bosta odkupila za svojo napako, se spet prikupila Konju in, kar je najpomembnejše, prišla do težko pričakovanih daril?

Klub Kinodvor

Postanite član in izkoristite naše ugodnosti! Članstvo poleg znižane cene vstopnic prinaša številne druge ugodnosti.

Aktualno

Franckina juha La soupe de Franzy

razno

sobota, 01. 10. 2022 / 10:00 / Dvorana

Kuhamo, režemo, sekljamo, z odločnostjo in predanostjo malčka premikamo skale in zapojemo nežno pesmico, ko damo volnenega medvedka spat. Program likovno bogatih kratkih animiranih filmov s svetovno priznanega festivala animiranega filma Annecy, primernega za gledalce vseh starosti.

Najboljši rojstni dan Best Birthday Ever

Michael Ekbladh

sobota, 01. 10. 2022 / 15:45 / Dvorana

Vsak otrok ima rad svoj rojstni dan in nepričakovane dogodivščine! Družinski animirani film je primeren tudi za mlajše otroke in za prvo izkušnjo celovečernega filma.

Moonage Daydream Moonage Daydream

Brett Morgen

sobota, 01. 10. 2022 / 17:45 / Dvorana

Film, ki se izmika žanrskim oznakam, nas odpelje na osupljivo avdiovizualno popotovanje skozi življenje in delo Davida Bowieja, enega najbolj plodovitih, vplivnih in neulovljivih umetnikov našega časa. Premiera na zadnjem festivalu v Cannesu.