Danes je blagajna odprta od 15:30 do 19:00 (za danes zaprto).
Kinobalon:

Čarobno potovanje v Afriko Viaje magico a Africa

Jordi Llompart / Španija / 2010 / 93 min / podnapisi, španščina

režija Jordi Llompart, scenarij Jordi Llompart, fotografija Tomàs Pladevall, montaža Bernat Aragonés, glasba David Giró, zvok Tamara Arévalo, producenta Guy Nockels, Jordi Llompart, produkcija Orbita Max, igrajo Leonor Watling (vila), Eva Gerretsen (Jana), Raymond Mvula (Mel), Veronica Blume (mama), Adrià Collado (oče), Michael Van Wyk (Kabbo), distribucija v Sloveniji FIVIA – Vojnik

IMDb

zgodba
Leteči konji, govoreče rože in drugi animirani junaki sredi afriškega peska. Odkrijte, kako daleč seže vaša domišljija, in se pridružite Jani na njenem čudežnem potovanju v Afriko!
Vsi otroci imajo bujno domišljijo in prav takšna je tudi desetletna Jana. Potem ko v restavraciji v Barceloni sreča afriškega dečka, se poda v dogodivščino v svet, po katerem jo vodi njena lastna domišljija. S čudežnim krilatim konjem odleti v osrčje Afrike, kjer spozna dečka po imenu Mel. Pridružite se ji na poti skozi dih jemajočo pokrajino, v kateri se srečata s čudežnimi bitji in eksotičnimi divjimi živalmi. Kot v pravljici vsa bitja junakinji Jani pomagajo, da spozna smisel te poti in pomen prijateljstva ter domišljije.

iz prve roke
»Čudežni svet, ki občasno spominja na Malega princa, nas popelje v svet otroške domišljije, v katerem je vse mogoče: potovanje skozi prostor in čas, ježa krilatega konja, pogovor z živalmi, drevesi in rastlinami. Čarobno potovanje v Afriko je pot, ki bi jo moral opraviti vsakdo izmed nas.«
– Jordi Llompart, režiser

portret avtorja
Jordi Llompart deluje kot režiser oddaj na španskih televizijah; je tudi avtor in producent serije The Vanishing Past o zaščiti svetovne kulturne dediščine. Je ustanovitelj produkcijske hiše Orbita Max, v okrilju katere so nastali dokumentarni filmi Asha, daughter of the Ganges, Water Lives, Adventure on the Nile in The Nomad Experience. Llompart je tudi producent in režiser uspešnice Mystery of the Nile.

Klub Kinobalon

Postanite član in izkoristite naše ugodnosti! Članstvo v klubu poleg znižane cene vstopnic prinaša številne druge ugodnosti.

Aktualno

Samsara Samsara

Lois Patiño

nedelja, 19. 05. 2024 / 11:00 / Dvorana

Duša potuje med Laosom in Tanzanijo, iz enega telesa v drugo. Samsara nas povabi, da zapremo oči in se ji pridružimo … V meditativnem popotovanju, imenovanem po budističnem ciklu življenja, smrti in reinkarnacije, Lois Patiño nadaljuje z raziskovanjem filma kot potopitvene izkušnje.

Robotove sanje Robot Dreams

Pablo Berger

nedelja, 19. 05. 2024 / 11:30 / Mala dvorana

Animirani film, ki brez besed naslika barvito in toplo pripoved o pomenu prijateljstva in njegovi krhkosti. Film je hkrati tudi ljubezensko pismo New Yorku. Nominiranec za oskarja in prejemnik številnih najpomembnejših nagrad za najboljši animirani film leta.

Fant in čaplja Kimitachi wa do ikiru ka

Hayao Miyazaki

nedelja, 19. 05. 2024 / 14:15 / Dvorana

Veliki Hayao Miyazaki se vrača z globoko osebno, avtobiografsko navdahnjeno fantazijo o življenju, smrti in ustvarjanju. Film, poln dih jemajoče lepote, nagajivega humorja in nežne melanholije, je prejel letošnjega oskarja za najboljši animirani celovečerec.