Danes je blagajna odprta od 15:30 do 19:00 (za danes zaprto).

Čarobni svet animacije (za predšolske otroke) Čarobni svet animacije (za predšolske otroke)

razno / Slovenija / slovenščina

Animirani film je več kot samo risanka. So lutke, ki na velikem platnu oživijo, risbe, ki postanejo zgodba, in domišljijski svet, ki se razkrije v obliki računalniške animacije.

Pred vami je bogat nabor programov kakovostnih kratkih animiranih filmov slovenskih avtorjev, ki spodbujajo ustvarjalnost ter krepijo domišljijo in kritični pogled mladih gledalcev.
Programi so primerni za skupinski ogled in jih lahko pospremimo s pogovori ter praktičnimi ustvarjalnimi delavnicami animiranega filma.

Izbirate lahko med naslednjimi programi:

Koyaa in nagajivi predmeti 1 in 2
Kolja Saksida, Slovenija, 2019, 32 min, brez dialogov, 3+
Koyaa stanuje na gorski polici visoko nad oblaki. Sicer mirne dni mu popestrijo nagajivi vsakdanji predmeti, ki občasno nenadoma oživijo. Da mu stvari ne uidejo iz rok, mora vedno znova najti ustvarjalno rešitev.

Tako zraste …
Miha Kalan, Jernej Žmitek, Slovenija, 2020, 30 min, v slovenskem jeziku, 3+
Serija šestih petminutnih animiranih filmov, v katerih
iz majhnih v velike zrastejo metulj, žaba, polž, petelin,
netopir in riba.

Maček Muri
Boris Dolenc, Jernej Žmitek, Slovenija, 2020, 42 min, v slovenskem jeziku, 4+
Miniserija Muri upodablja zgodbo vsem dobro poznanih junakov iz knjige Maček Muri Kajetana Koviča ob spremljavi pesmi o mačku Muriju, ki jih poje Neca Falk. V popolnoma prenovljeni vizualni podobi se tako srečajo že poznani junaki in glasba ter novi, hudomušni zapleti, ki nasmejijo gledalce vseh starosti.

Princ Ki-Ki-Do
Grega Mastnak, Slovenija, 2020, 30 min, brez dialogov, 3+
Sredi temnega gozda na vrhu srednjeveškega stolpa živi piščanček po imenu Princ Ki-Ki-Do. Na prvi pogled je čisto običajen piščanček, a je v resnici superheroj, ki se bori za pravico v gozdu. Ob strani mu vedno stojita zvesta pomočnika, tigrasta komarja Tine in Bine.

Najlepši slovenski animirani filmi za otroke
47 min, brez dialogov in v slovenskem jeziku, 4+
Pisan izbor šestih sodobnih kratkih animiranih filmov različnih slovenskih avtorjev za najmlajše gledalce.

Klub Kinobalon

Postanite član in izkoristite naše ugodnosti! Članstvo v klubu poleg znižane cene vstopnic prinaša številne druge ugodnosti.

Aktualno

Samsara Samsara

Lois Patiño

nedelja, 19. 05. 2024 / 11:00 / Dvorana

Duša potuje med Laosom in Tanzanijo, iz enega telesa v drugo. Samsara nas povabi, da zapremo oči in se ji pridružimo … V meditativnem popotovanju, imenovanem po budističnem ciklu življenja, smrti in reinkarnacije, Lois Patiño nadaljuje z raziskovanjem filma kot potopitvene izkušnje.

Robotove sanje Robot Dreams

Pablo Berger

nedelja, 19. 05. 2024 / 11:30 / Mala dvorana

Animirani film, ki brez besed naslika barvito in toplo pripoved o pomenu prijateljstva in njegovi krhkosti. Film je hkrati tudi ljubezensko pismo New Yorku. Nominiranec za oskarja in prejemnik številnih najpomembnejših nagrad za najboljši animirani film leta.

Fant in čaplja Kimitachi wa do ikiru ka

Hayao Miyazaki

nedelja, 19. 05. 2024 / 14:15 / Dvorana

Veliki Hayao Miyazaki se vrača z globoko osebno, avtobiografsko navdahnjeno fantazijo o življenju, smrti in ustvarjanju. Film, poln dih jemajoče lepote, nagajivega humorja in nežne melanholije, je prejel letošnjega oskarja za najboljši animirani celovečerec.