Danes je blagajna odprta od 16:00 do 19:00 (odprto še 01:28, tel: 01 239 22 17).

Čarobni svet animacije (za predšolske otroke) Čarobni svet animacije (za predšolske otroke)

razno / Slovenija / slovenščina

Animirani film je več kot samo risanka. So lutke, ki na velikem platnu oživijo, risbe, ki postanejo zgodba, in domišljijski svet, ki se razkrije v obliki računalniške animacije.

Pred vami je bogat nabor programov kakovostnih kratkih animiranih filmov slovenskih avtorjev, ki spodbujajo ustvarjalnost ter krepijo domišljijo in kritični pogled mladih gledalcev.
Programi so primerni za skupinski ogled in jih lahko pospremimo s pogovori ter praktičnimi ustvarjalnimi delavnicami animiranega filma.

Izbirate lahko med naslednjimi programi:

Koyaa in nagajivi predmeti 1 in 2
Kolja Saksida, Slovenija, 2019, 32 min, brez dialogov, 3+
Koyaa stanuje na gorski polici visoko nad oblaki. Sicer mirne dni mu popestrijo nagajivi vsakdanji predmeti, ki občasno nenadoma oživijo. Da mu stvari ne uidejo iz rok, mora vedno znova najti ustvarjalno rešitev.

Tako zraste …
Miha Kalan, Jernej Žmitek, Slovenija, 2020, 30 min, v slovenskem jeziku, 3+
Serija šestih petminutnih animiranih filmov, v katerih
iz majhnih v velike zrastejo metulj, žaba, polž, petelin,
netopir in riba.

Maček Muri
Boris Dolenc, Jernej Žmitek, Slovenija, 2020, 42 min, v slovenskem jeziku, 4+
Miniserija Muri upodablja zgodbo vsem dobro poznanih junakov iz knjige Maček Muri Kajetana Koviča ob spremljavi pesmi o mačku Muriju, ki jih poje Neca Falk. V popolnoma prenovljeni vizualni podobi se tako srečajo že poznani junaki in glasba ter novi, hudomušni zapleti, ki nasmejijo gledalce vseh starosti.

Princ Ki-Ki-Do
Grega Mastnak, Slovenija, 2020, 30 min, brez dialogov, 3+
Sredi temnega gozda na vrhu srednjeveškega stolpa živi piščanček po imenu Princ Ki-Ki-Do. Na prvi pogled je čisto običajen piščanček, a je v resnici superheroj, ki se bori za pravico v gozdu. Ob strani mu vedno stojita zvesta pomočnika, tigrasta komarja Tine in Bine.

Najlepši slovenski animirani filmi za otroke
47 min, brez dialogov in v slovenskem jeziku, 4+
Pisan izbor šestih sodobnih kratkih animiranih filmov različnih slovenskih avtorjev za najmlajše gledalce.

Klub Kinobalon

Postanite član in izkoristite naše ugodnosti! Članstvo v klubu poleg znižane cene vstopnic prinaša številne druge ugodnosti.

Aktualno

Bergmanov otok Bergman Island

Mia Hansen-Løve

nedelja, 14. 08. 2022 / 19:00 / Dvorana

Avtobiografsko navdahnjeni film Mie Hansen-Løve (Zbogom, prva ljubezen) je melanholična meditacija o razmerjih, igriv razmislek o ustvarjalnem procesu ter intimen poklon švedskemu mojstru. Film je bil premierno prikazan v glavnem programu festivala v Cannesu.

Orkester Orkester

Matevž Luzar

ponedeljek, 15. 08. 2022 / 17:00 / Dvorana

Pihalni orkester iz Slovenije se odpravi na glasbeni festival v malo avstrijsko mesto. Zgodbo spremljamo skozi dogodivščine različnih protagonistov: mladega voznika avtobusa je strah, da bo izgubil službo; dva člana orkestra, nastanjena pri avstrijskih gostiteljih, ne moreta pobegniti svoji žurerski naravi; srednješolka odkrije očetov drugi obraz; žene, ki so morale ostati doma, uživajo v svobodi …

FeKK 2022: svečana slovesnost + Klasiki: Zasebno življenje vsega FeKK 2022: svečana slovesnost + Klasiki: Zasebno življenje vsega

ponedeljek, 15. 08. 2022 / 20:30 / Dvorana

Rojstvo rože, F. Percy Smith, Velika Britanija; Zasebno življenje mačke, Alexander Hammid, Maya Deren; La Soufrière, Werner Herzog; Vse, David O’Reilly.