Danes je blagajna odprta od 16:00 do 19:00 (odprto še 23 minut, tel: 01 239 22 17).

Čakanje na usmrtitev Into the Abyss

Werner Herzog / Nemčija, Kanada / 2011 / 107 min

Michael James Perry in Jason Aaron Burkett sta leta 2001 v Teksasu zagrešila nesmiselni trojni umor; zaradi kraje športnega avtomobila v varovani stanovanjski soseski ob gozdu je najprej umrla petdesetletna Sandra Stotler, malo pozneje pa še njen sin Adam in Adamov prijatelj Jeremy Richardson. Burkett je bil obsojen na 40 let zapora, Perryja pa so 1. julija 2010 usmrtili z injekcijo. Herzog se je pogovarjal z vsemi vpletenimi in njihovimi sorodniki, s Perryjem samo osem dni pred usmrtitvijo, njegov dokumentarec pa ni le film o smrtni kazni, temveč film o odnosu do življenja in smrti nasploh. Pred nami razgrne sliko sodobne ruralne Amerike in njene nerazdružljive prepredenosti z orožjem in nasiljem.

»Tema za film se mi je ponudila sama od sebe, saj me je nesmiselnost zločina popolnoma presunila. Obe strani – za ali proti – se argumentirano spoprijemata s smrtno kaznijo. Ne gre za veliko vprašanje. Ne gre za film, ki bi se ukvarjal s spornim vprašanjem. Če bi občinstvo zavajali v prepričanje, da gre za film o spornemu vprašanju, bi ga razočarali. Film le malo razpravlja o smrtni kazni. Vendar nisem njen zagovornik in z vso spoštljivostjo se z njo ne strinjam. Seveda – kot Nemec – Američanom tudi ne želim vsiljevati svojega mnenja o kazenskem pravosodju.« (Werner Herzog)

Werner Herzog – filmografija (izbor)
Fata Morgana (1971); La Soufrière (1977); Mali Dieter se uči leteti/Little Dieter Needs to Fly (1998); Beli diamant/The White Diamond (2004); Grizzly Man (2005); Srečanja na koncu sveta/Encounters at the End of the World (2007); Cave of Forgotten Dreams (2010); Death Row (2012)

Klub Kinodvor

Postanite član in izkoristite naše ugodnosti! Članstvo poleg znižane cene vstopnic prinaša številne druge ugodnosti.

Aktualno

Bergmanov otok Bergman Island

Mia Hansen-Løve

nedelja, 14. 08. 2022 / 19:00 / Dvorana

Avtobiografsko navdahnjeni film Mie Hansen-Løve (Zbogom, prva ljubezen) je melanholična meditacija o razmerjih, igriv razmislek o ustvarjalnem procesu ter intimen poklon švedskemu mojstru. Film je bil premierno prikazan v glavnem programu festivala v Cannesu.

Orkester Orkester

Matevž Luzar

ponedeljek, 15. 08. 2022 / 17:00 / Dvorana

Pihalni orkester iz Slovenije se odpravi na glasbeni festival v malo avstrijsko mesto. Zgodbo spremljamo skozi dogodivščine različnih protagonistov: mladega voznika avtobusa je strah, da bo izgubil službo; dva člana orkestra, nastanjena pri avstrijskih gostiteljih, ne moreta pobegniti svoji žurerski naravi; srednješolka odkrije očetov drugi obraz; žene, ki so morale ostati doma, uživajo v svobodi …

FeKK 2022: svečana slovesnost + Klasiki: Zasebno življenje vsega FeKK 2022: svečana slovesnost + Klasiki: Zasebno življenje vsega

ponedeljek, 15. 08. 2022 / 20:30 / Dvorana

Rojstvo rože, F. Percy Smith, Velika Britanija; Zasebno življenje mačke, Alexander Hammid, Maya Deren; La Soufrière, Werner Herzog; Vse, David O’Reilly.