Danes je blagajna odprta od 10:00 do 19:00 (odpre se čez 02:25).
Animateka 2016

Cafard Cafard

Jan Bultheel / Belgija / 2015 / 86 min / francoščina

Cafard, prvi animirani celovečerni film Jana Bultheela, je v celoti avtorjeva pobuda. Jan je napisal scenarij, oblikoval grafično podobo, režiral igralce, skrbel za montažo in pripravo scene, vodil ekipo animatorjev in celo sam izoblikoval vse modele in kulise.

režija Jan Bultheel, scenarij Jan Bultheel, direktor fotografije Emmanuel Linot, grafični oblikovalec Jan Bultheel, animacija Philippe Arnaud, snemalec zvokaMichel Schöpping, izvirna glasba Hans Helewaut, glasovi Wim Willaert, Dinara Drukarova, Maarten Thomas Ketels, Sebastien Dewaele, Benoît Gob, producentka Arielle Sleutel, produkcija Superprod, koprodukcija Tarantula Belgique, Tondo Films, Topkapi Films

festivali, nagrade častna omemba žirije na mednarodnem festivalu animiranega filma v Ottawi (OIAF); nagrada World Soundtrack Award za najboljšo izvirno glasbo na filmskem festivalu v Gentu (skladatelj: Hans Helewaut); posebna nagrada žirije in nagrada za najboljši celovečerni film po izboru občinstva na festivalu ReAnimania (Armenija)

IMDb

Leto 1914. Medtem ko Jean Mordant osvaja zmago na svetovnem prvenstvu v rokoborbi, doma v Ostendu v Belgiji nemški vojaki brutalno posilijo njegovo hčer Mimi. Jean se zapriseže k maščevanju in se pridruži elitni oklepni diviziji, prvi tovrstni vojaški enoti v zgodovini. S tem se nevede poda na epsko pot, ki ga bo odpeljala okrog sveta. In njegov svet po tem neverjetnem potovanju nikdar več ne bo enak. 

Cafard, prvi animirani celovečerni film Jana Bultheela, je v celoti avtorjeva pobuda. Jan je napisal scenarij, oblikoval grafično podobo, režiral igralce, skrbel za montažo in pripravo scene, vodil ekipo animatorjev in celo sam izoblikoval vse modele in kulise.

Tehnologija zajemanja gibanja je inovativna industrija v vzponu. Cafard je film za odraslo občinstvo, v katerem je »zajeto« realno ravnanje likov, to pa v gledalcu samodejno sproži čustveni odziv prepoznanja, ki ga ni mogoče doseči z nobeno drugo tehniko.

V filmu Cafard je tehnologija računalniškega generiranja podob okleščena na minimum. Končni rezultat je preprost grafični svet, v katerem dramatično dogajanje lahko prevlada nad tehnološkim čaranjem. 

Zame je Cafard tudi umetniški izziv: kako z zelo omejenimi sredstvi doseči čim večji učinek. Včasih dobra izbira barve pove več kot dolg dialog. Včasih en poteg s svinčnikom ustvari želeno vzdušje bolje kot tisoč rekvizitov. Cafard želi zasijati s svojo preprostostjo. Povedati več z manj sredstvi.
– Jan Bultheel

Klub Kinodvor

Postanite član in izkoristite naše ugodnosti! Članstvo poleg znižane cene vstopnic prinaša številne druge ugodnosti.

Aktualno

Trikotnik žalosti Triangle of Sadness

Ruben Östlund

nedelja, 27. 11. 2022 / 11:00 / Dvorana

Švedski satirik Ruben Östlund (Višja sila, Kvadrat) svoje strupene bodice tokrat uperi v svet visoke mode in ekonomsko privilegiranih ter ustvari divje zabavno farso, v kateri se razredna hierarhija obrne na glavo in razkrije tržna vrednost lepote. Zlata palma na zadnjem festivalu v Cannesu.

Hrastovo srce Le chêne

Laurent Charbonnier, Michel Seydoux

nedelja, 27. 11. 2022 / 11:30 / Mala dvorana

V dokumentarnem filmu spremljamo vrvenje življenja na hrastu: od korenin do krošnje. Gledalca vsrkata osupljiva fotografija in nikdar enaka zvočna podoba ter mu v meditativnem predahu poglobljenega opazovanja razkrivata krhko ravnovesje živega sveta. Film, ki ga lahko raziskujemo in doživimo samo za velikem platnu.

Kapa Kapa

Slobodan Maksimović

nedelja, 27. 11. 2022 / 15:00 / Dvorana

Prvi slovenski božični celovečerni film režiserja Slobodana Maksimovića zgodbo o dečku, ki nima nič, in deklici, ki ima vse, preplete z močno vero v čudeže in jo poveže v topel, humoren in mestoma tudi napet film.