Danes je blagajna odprta od 15:30 do 19:00 (odpre se čez 12:15).
Animateka 2016

Cafard Cafard

Jan Bultheel / Belgija / 2015 / 86 min / francoščina

Cafard, prvi animirani celovečerni film Jana Bultheela, je v celoti avtorjeva pobuda. Jan je napisal scenarij, oblikoval grafično podobo, režiral igralce, skrbel za montažo in pripravo scene, vodil ekipo animatorjev in celo sam izoblikoval vse modele in kulise.

režija Jan Bultheel, scenarij Jan Bultheel, direktor fotografije Emmanuel Linot, grafični oblikovalec Jan Bultheel, animacija Philippe Arnaud, snemalec zvokaMichel Schöpping, izvirna glasba Hans Helewaut, glasovi Wim Willaert, Dinara Drukarova, Maarten Thomas Ketels, Sebastien Dewaele, Benoît Gob, producentka Arielle Sleutel, produkcija Superprod, koprodukcija Tarantula Belgique, Tondo Films, Topkapi Films

festivali, nagrade častna omemba žirije na mednarodnem festivalu animiranega filma v Ottawi (OIAF); nagrada World Soundtrack Award za najboljšo izvirno glasbo na filmskem festivalu v Gentu (skladatelj: Hans Helewaut); posebna nagrada žirije in nagrada za najboljši celovečerni film po izboru občinstva na festivalu ReAnimania (Armenija)

IMDb

Leto 1914. Medtem ko Jean Mordant osvaja zmago na svetovnem prvenstvu v rokoborbi, doma v Ostendu v Belgiji nemški vojaki brutalno posilijo njegovo hčer Mimi. Jean se zapriseže k maščevanju in se pridruži elitni oklepni diviziji, prvi tovrstni vojaški enoti v zgodovini. S tem se nevede poda na epsko pot, ki ga bo odpeljala okrog sveta. In njegov svet po tem neverjetnem potovanju nikdar več ne bo enak. 

Cafard, prvi animirani celovečerni film Jana Bultheela, je v celoti avtorjeva pobuda. Jan je napisal scenarij, oblikoval grafično podobo, režiral igralce, skrbel za montažo in pripravo scene, vodil ekipo animatorjev in celo sam izoblikoval vse modele in kulise.

Tehnologija zajemanja gibanja je inovativna industrija v vzponu. Cafard je film za odraslo občinstvo, v katerem je »zajeto« realno ravnanje likov, to pa v gledalcu samodejno sproži čustveni odziv prepoznanja, ki ga ni mogoče doseči z nobeno drugo tehniko.

V filmu Cafard je tehnologija računalniškega generiranja podob okleščena na minimum. Končni rezultat je preprost grafični svet, v katerem dramatično dogajanje lahko prevlada nad tehnološkim čaranjem. 

Zame je Cafard tudi umetniški izziv: kako z zelo omejenimi sredstvi doseči čim večji učinek. Včasih dobra izbira barve pove več kot dolg dialog. Včasih en poteg s svinčnikom ustvari želeno vzdušje bolje kot tisoč rekvizitov. Cafard želi zasijati s svojo preprostostjo. Povedati več z manj sredstvi.
– Jan Bultheel

Klub Kinodvor

Postanite član in izkoristite naše ugodnosti! Članstvo poleg znižane cene vstopnic prinaša številne druge ugodnosti.

Aktualno

Dej no C’mon C’mon

Mike Mills

sreda, 18. 05. 2022 / 16:30 / Dvorana

Režiser, navdihnjen z lastno izkušnjo starševstva, pripoveduje intimno zgodbo o vezeh med odraslimi in otroki. Dej no je čudovito posnet, topel film, ki prisluhne in začuti utrip našega časa.

Premiera

Belfast Belfast

Kenneth Branagh

sreda, 18. 05. 2022 / 19:00 / Dvorana

Film, postavljen v burno obdobje poznih šestdesetih let, je humoren, nežen in globoko oseben spomin Kennetha Branagha na njegovo rojstno mesto. »Za tiste, ki so ostali, tiste, ki so odšli, in vse tiste, ki smo jih izgubili.« Oskar za najboljši izvirni scenarij in nagrada BAFTA za najboljši britanski film.

Inventura Inventura

Darko Sinko

četrtek, 19. 05. 2022 / 18:00 / Dvorana

Igrani prvenec Darka Sinka je tragikomedija o človeku, ki ugotovi, da so bile njegove predstave o lastnem življenju le iluzija. Štiri vesne na Festivalu slovenskega filma v Portorožu.